reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Czy zastanawialiście się już do kiedy zamierzacie pracować jeśli będziecie się czuły w porządku?

U mnie w firmie jakoś się przyjęło, że dziewczyny idą od końca II trymestru na zwolnienie, więc planowałam wziąć urlop od Bożego Narodzenia, a od stycznia już wolne.

Zastanawiam się też jak będzie z rozwojem wirusa teraz, bo jak nic się nie uspokoi i przyjedzie sezon grupowy, a nie będę mogła 100% zdalnie (na razie chodzę do biura raz w tygodniu) to być może zdecyduję się wcześniej.

reklama
He he z synem zero wymiotów mdłości za to zaparcia i apetyt ogromny na kwaśne ostre żarcie i ze słodyczy snikersy i chipsy 10kg przybrałam z córką zero wymiotów mdłości za to parcie na krówki potrafiłam 2kg na raz zjeść i ciasto i 9kg złapałam a teraz jeść się chce cały czas ale zaparcia są no i na kwaśne mam parcie zobaczymy co będzie chociaż nie powiem synia mi się chce 😉
Na słodkie to ja w ogole nie mam ochoty. Czasami Lody ale to najlepiej słony karmel😍 no i ogólnie jeść bym mogła cały czas🙈 tragedia będzie z wagą😐 ostatnio to mam ochotę na tosty pizze i ogólnie niezdrowe zarcie😁

Dokładnie też się zastanawiałam czy wszystko ok poczym po 3 dniach wróciło że zdwojoną siłą i już dzień w dzień. Zapowiedziałam mężowi że jak chce mięso na obiad musi sobie sam zrobić.😂
A ja od wtorku do wczoraj rano wymioty mdłości cały dzień a dzisiaj jak ręką odjął jakbym w ciazy nie była . Kłucie delikatne w podbrzuszu po lewej stronie czuje .

te bezpłatne sa dla pewnej grupy kobiet i sa kryteria do spełnienia: Kobieta ukończyła 35 rok życia.
W poprzedniej ciąży wystąpiły aberracje chromosomowe.
Stwierdzono obecność aberracji chromosomowych u matki bądź u ojca nienarodzonego dziecka.
Istnieje zwiększone ryzyko, że dziecko urodzi się z chorobą uwarunkowaną monogenetycznie bądź wieloczynnikowo.
Dotychczasowe badania USG bądź analizy biochemiczne wskazują na możliwość wystąpienia wad lub aberracji chromosomowych u płodu.

Co da samych badań:

Program badań prenatalnych w przypadku ciąż wysokiego ryzyka obejmuje:

Badanie ultrasononograficzne pomiędzy 11 a 13 tygodniem ciąży (tzw. “genetyczne”) oraz pomiędzy 18 a 23 tygodniem ciąży;
Testy biochemiczne:
PAPP-A – osoczowe białko ciążowe A,
Test potrójny, czyli pomiar beta-hCG, AFP (alfa-fetoproteiny) i wolnego estriolu;
Inwazyjne badania genetyczne - materiał pobierany jest za pomocą amniopunkcji, biopsji trofoblastu lub kordocentezy pod kontrolą USG.

Nie wiem czy chcesz inwazyjne robic i nie wiem czy z niego poznasz plec ale plec napewno z nifty jest znana na 100% tyle, ze nifty nie jest refundowane.
dzieki za wyjasnienie

Ja wymiotuje dalej jak widzę i mój już zapowiada że będzie trzecia córa [emoji1751]
To się może zdziwić [emoji1787] daj przepis na core ja mam 2 chłopców ;)
Witajcie mamusie. Ja niestety musze od Was odlaczyc.. :( poronilam, aktualnie leze w szpitalu [emoji853]
Trzymajcie sie i duzo zdrowka dla Was!
Bardzo mi przykro ;(

U mnie ciążę wczesniejsze podobne

Pierwsza ogromne spanie i ciągle jadlam gotowane jajko majonez i grzybki marynowane... W drugiej nie miałam większych smaków ale w obu smierdzialo mi mięso zwłaszcza mielone...

Teraz mi żadne mięso nie przeszkadza nawet mnie bardziej do mięsa ciągnie... od początku ból piersi którego nigdy wcześniej nie miałam i nawet mam inną wydzieline niż poprzednio ale mimo to nastawiamy się na Ignasia

reklama
Do góry