reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
ale idealnie, ze masz juz parke 🥰teraz co by nie było to i tak bedzie super :) u mnie same dziewczyny, juz poprzednio chcieliśmy chłopaka ale nie pyklo :) moze tym razem sie udało, jak nie to i na dziewczynkę bedxiemy sie cieszyć oby tylko zdrowa była! Mnie od słodkiego odrzuca ale ja nie wierze swojemu gustowi kulinarnemu bo przez te mdlosci i wymioty to tak naprawde na nic nie mam ochoty :(
Ja mam to samo nie mam ochoty na nic do jedzenia i nawet smakuje nie czuje🤷Oczywiście że trzeba się cieszyć jak zdrowe bo to najważniejsze. Mówię wam co ja się osłucham od koleżanki co ma tego chłopaka niepełnosprawnego.

dzieki za wyjasnienie

To się może zdziwić [emoji1787] daj przepis na core ja mam 2 chłopców ;)
Bardzo mi przykro ;(

U mnie ciążę wczesniejsze podobne

Pierwsza ogromne spanie i ciągle jadlam gotowane jajko majonez i grzybki marynowane... W drugiej nie miałam większych smaków ale w obu smierdzialo mi mięso zwłaszcza mielone...

Teraz mi żadne mięso nie przeszkadza nawet mnie bardziej do mięsa ciągnie... od początku ból piersi którego nigdy wcześniej nie miałam i nawet mam inną wydzieline niż poprzednio ale mimo to nastawiamy się na Ignasia
Ja mięso w żadnej postaci nie przełknę i w dwóch poprzednich ciążach było to samo. Za to jajecznica mogłaby być non stop 😆 Mąż mi co chwilę dogaduje że córa jak nic będzie 😁

Ostatnia edycja:
Niestety za płeć odpowiadają plemniki. My nic nie mamy do gadania, możemy tylko celować ze zbliżeniami w okolicach owulacji ;)
Ja wam powiem ze od paru znajomych slyszalam i u mnie tez tak bylo 😜 chłopulki w owulacje a dziewczynki przed owulacja. Chyba ze jest caly miesiac zbliżeń i nie wiemy ktory byl trafny strzał. U mnie z synkiem to było tak:
Wczesniej nieplanowalismy, przyszedl dzien owulacji, z kalendarzyka wiem , skoro cykle rowno 28 dni to jestem pewna ze to byl ten dzien. I mówię do męża może czas na drugie 😜 i to byl tylko ten jeden dzien zblizen bo zaraz po tym bylismy na ścieżce wojennej 😂. Z pierwsza córka bylo zaraz po slubie i wiem ze bylo to po miesiaczce bo pozniej tez nie bylo zblizen. Prowadzilam kalendarzyk i pamietam wszystko bardzo dokladnie 😜 teraz za to sie dluzej staralismy i caly miesiac wiec nie mam zadnych podejrzeń 🤷‍♀️

Ja wam powiem ze od paru znajomych slyszalam i u mnie tez tak bylo 😜 chłopulki w owulacje a dziewczynki przed owulacja. Chyba ze jest caly miesiac zbliżeń i nie wiemy ktory byl trafny strzał. U mnie z synkiem to było tak:
Wczesniej nieplanowalismy, przyszedl dzien owulacji, z kalendarzyka wiem , skoro cykle rowno 28 dni to jestem pewna ze to byl ten dzien. I mówię do męża może czas na drugie 😜 i to byl tylko ten jeden dzien zblizen bo zaraz po tym bylismy na ścieżce wojennej 😂. Z pierwsza córka bylo zaraz po slubie i wiem ze bylo to po miesiaczce bo pozniej tez nie bylo zblizen. Prowadzilam kalendarzyk i pamietam wszystko bardzo dokladnie 😜 teraz za to sie dluzej staralismy i caly miesiac wiec nie mam zadnych podejrzeń 🤷‍♀️
Coś w tym jest. Wiadomo, że nie wszystko się sprawdzi. U mnie przy pierwszej córce było tak że po @ starania było co dwa dni lub codziennnie, przy drugiej córce starania były 2 dni przed i dzień przed owu. A teraz z kolei wydaje mi si, że w dzień owulacji albo dzień przed. Także nie wiadomo😁 się okarze😉

reklama
Dziewczyny, a co sądzicie o wzrastającej liczbie zakażeń koronawirusem?
Ja właściwie długo się nim nie przejmowałam, ale jak zobaczyłam duży wzrost liczby chorych w moim mieście i poczytałam, że właściwie nie wiadomo czy zarażenie nie wpływa źle na ciążę w I trymestrze to trochę się przestraszyłam.

Do góry