reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Witam się z wami dziewczyny 😊 To moja pierwsza ciąża mam 20 lat 😊Termin na 4 marca 9+2 🤗 Mam dosyć dużą torbiel bo ma 9 cm średnicy ale jestem dobrej myśli, że wszystko będzie w porządku i nie wpłynie to na ciążę chociaż czeka mnie jej usunięcie 🙄

reklama
Też tak mam, ale miałam też przed ciążą i była to kwestia wzdęć. Możecie spróbować zmienić dietę, pić herbatkę z kopru, albo w wyjątkowych sytuacjach brać coś na wzdęcia, powinno pomóc.
Właśnie wzdęć nie mam... problemu z zaparciami tez nie ☺️Odżywiam się zdrowo bo byłam na płodnej diecie i tak zostało ☺️Ogólnie tak miło widzieć już brzuszek przynajmniej wieczorem 😁😀

Witam się z wami dziewczyny 😊 To moja pierwsza ciąża mam 20 lat 😊Termin na 4 marca 9+2 🤗 Mam dosyć dużą torbiel bo ma 9 cm średnicy ale jestem dobrej myśli, że wszystko będzie w porządku i nie wpłynie to na ciążę chociaż czeka mnie jej usunięcie 🙄
Hej hej 😀😁 witamy 😘 zycze Ci żeby wszytsko było wporzadku do samego końca 😘

Tez miałam 3x torbiel , ostatnia zdiagnozowana w grudniu 2019r , zniknęła sama tak jak 2 pozostaje 😘

Na zaparcia napewno dieta bogata w błonnik, owoce i warzywa. Ze środków to ostatnio widziałam że mówili w reklamie ze dulco.bis czy jak to tam się nazywa mogą kobiety w ciąży. Ale zapytałabym jeszcze w aptece bo takie środki napewno pod koniec mogą być nie wskazane... Dziecko może oddać smółkę za wcześnie przed porodem.

Wszystkim wam po stratach życzę zdrówka i osiągnięcia celu w najbliższym czasie, przesyłam uściski.

Hejka i życzę wytrwałości i przedewszystkim nudnej ciąży...
Moja sie zapowiada taka zmienna raz jest lepiej raz gorzej, jak wczoraj pisalam ze mdlosci ustepuja tak dzis juz 3 razy bylam 🤮 mialam chwilę gosci i czesalam znajoma na wesele, i normalnie myslalam ze zemdleje musialam wymioty powstrzymywać 🙄🤦‍♀️ a jak zdążyli wyjsc z domu tak witaj sedesie 😪. W zadnej z moich 6 ciąż nie mialam takich problemow 🤷‍♀️

Dziewczyny jak wy jak to przechodzicie? Podobno w 8,9 tc sa najgorsze mdlosci i wymioty. U mnie sie zaczął 8 tc i jest zdecydowanie gorzej...

Cześć dziewczyny, potrzebuje porady otóż dwa dni temu odstawiłam luteine na polecenie lekarza, przy czy doktorka kazała wrócić do brania wrazie plamien... no i dziś wróciłam z przydlugawego spaceru chyba się trochę przemeczylam i zauważyłam brązowe plamienie.. oczywiście odbieram to jako mus powrotu do tabletek.. tylko teraz nie wiem czy brać odrazu i następna dopiero rano czy czekać do wieczora żeby brać tak jak wcześniej - 2x1 rano i wieczorem ?

reklama
Cześć dziewczyny, potrzebuje porady otóż dwa dni temu odstawiłam luteine na polecenie lekarza, przy czy doktorka kazała wrócić do brania wrazie plamien... no i dziś wróciłam z przydlugawego spaceru chyba się trochę przemeczylam i zauważyłam brązowe plamienie.. oczywiście odbieram to jako mus powrotu do tabletek.. tylko teraz nie wiem czy brać odrazu i następna dopiero rano czy czekać do wieczora żeby brać tak jak wcześniej - 2x1 rano i wieczorem ?
Też biorą 2x1 luteinę. Śmiało weź teraz jak coś się dzieje i na noc również a teraz połóż się i odpoczywaj.

Do góry