reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja wizyta w czwartek kardiolog w piątek ginekologal biorę Antybiotyk zobaczyny co dalej będzie brzuch mnie pobolewa młodości na wieczór nie dają żyć piersi bolą i mam problem z jedzeniem. Dlatego tak mało pisze bo najchętniej bym spala ale z dwójką to ciężki temat.

Dzisiaj byłam na usg i dzisiaj zrobiłam betę...
Moim zdaniem pomyłka, radzę powtórzyć jutro. Generalnie betę robi się co 2 dni, ale w tym przypadku, czekanie tyle czasu na badania to niepotrzebny stres. USG jest ważniejsze w tym wypadku od bety. Jeżeli lekarz twierdzi że na tym etapie wszystko ok, to nie możliwe żeby beta tak gwałtownie w tak krótkim czasie spadła.

Dziewczyny a ja dzisiaj ze skrajności w skrajność... byłam u lekarza według usg to 6+3 biło serduszko gin powiedziała Żr wszytsko prawidłowo... cieszyłam się jak dziecko dopóki nie przyszły wyniki... i okazało się ze moja beta z 17.07 21165 spadła dzisiaj na 14441... jestem załamana bo chyba wiem co to oznacza... czy któraś pomimo spadku bety i bicia serduszka donosiła ciąże? Jestem tak załamana ze mam ochotę ryczeć cały czas.... moja lekarka kazała powtrorzyc betę za 2 dni ze może to pomyłka ale nie chce mi się wierzyc w pomyłkę... 😭
Sprawdź betę , być może pomyłka , robiłaś poprzednia betę w tym samym laboratorium ?

Witaj. U mnie podobnie, 3 ciąża, która jest niespodzianką. Mąż zachwycony, czeka na syna, bo mamy 2 córeczki. A u mnie radość miesza się z lękiem, bo myślałam o 3 dziecku ale jak najmłodsza córka trochę podrośnie, teraz ma rok i 4 miesiące. Też jestem z dziećmi sama przez większą część dnia, bo mąż późno wraca z pracy. Jeszcze teraz jak nasilają się ciążowe dolegliwości to bywa ciężko.
Ja też mam już wymioty dzień w dzień i dwie córy w domu młodsza ma rok i dwa miesiące 😁starsza 3 latka za miesiąc
He he u mnie podobnie syn 18 sierpnia konczy 3 latka a córka 15 miesięcy mała różnica ale tak chcieliśmy nich się razem chowają 🤩

U nas najmłodsze cudo ma prawie 13 miesięcy. :biggrin2:

Słodziak "ubiera" buty i idzie do drzwi a samopoczucie... tragedia, brak mocy i mdłości, plamienia bez zmian.
Pozostałe słodziaki też mają swoje potrzeby. :nerd:

Co do brzucha, to wygląda na 4 miesiąc, jeszcze ukrywam do piątkowej wizyty, tzn. Staram się. :-D

Dziewczyny a ja dzisiaj ze skrajności w skrajność... byłam u lekarza według usg to 6+3 biło serduszko gin powiedziała Żr wszytsko prawidłowo... cieszyłam się jak dziecko dopóki nie przyszły wyniki... i okazało się ze moja beta z 17.07 21165 spadła dzisiaj na 14441... jestem załamana bo chyba wiem co to oznacza... czy któraś pomimo spadku bety i bicia serduszka donosiła ciąże? Jestem tak załamana ze mam ochotę ryczeć cały czas.... moja lekarka kazała powtrorzyc betę za 2 dni ze może to pomyłka ale nie chce mi się wierzyc w pomyłkę... 😭
Prosze sie nie martwic wynikami bety. Skoro jest zarodek, jest serduszko to naprawde prosze nie zaprzatac sobie glowy wynikami bety. Mozna wiedziec Ile wymosi zarodek ?

U mnie znowu lekkie plamienie żywa czerwona krwią , niby lekarz mnie uspokoił , ze wszystko jest dobrze , ale się denerwuje ... , 😢
Współczuję stresu 🤦‍♀️ szkoda ze nic ci nie dal na plamienie tez sie cos bierze ja mialam luteine i duzo odpoczynku.
Czekaj, leż teraz i tak nic nie możesz wiecej zrobić, a jak ma byc dobrze to będzie 💙 trzymam kciuki ✊

Mnie znowu dzis cały dzien boli brzuch na dole jak na miesiączkę tak czasami dosyc mocno i tez juz bzikuje. Takie dziwne uczucie mam w pachwinie tak jakby takie skurcze ale nie bolące, tylko lwkko nieprzyjemne.
Wiem że wy tez narzekalyscie na ból jednak jaki on miał charakter? Staram sie leżeć dziś, nie przemeczac ale pobolewa dalej nowet nospa nie pomaga. Po za tym czuje sie tak jak do tej pory czyli 🥴🤮...
Powiedzcie macie czasami takie bolące brzuszki jak na miesiączkę?

Po I zmien lekarza. Nie znam lekarza, który przy plamieniach nie przepisuje duphastonu. Jak najbardziej, plamienia czy krwawienia mogą być spowodowane nadżerka. Jednakże może to być też wina progesteronu. Jak pisałam sprawdź przyrost progesteronu. Jeśli będzie dobry, to znaczy że to nie on jest powodem Twoich plamien. Progesteron odpowiada za utrzymanie ciąży, więc jest bardzo istotny.
Współczuję stresu 🤦‍♀️ szkoda ze nic ci nie dal na plamienie tez sie cos bierze ja mialam luteine i duzo odpoczynku.
Czekaj, leż teraz i tak nic nie możesz wiecej zrobić, a jak ma byc dobrze to będzie 💙 trzymam kciuki ✊

Mnie znowu dzis cały dzien boli brzuch na dole jak na miesiączkę tak czasami dosyc mocno i tez juz bzikuje. Takie dziwne uczucie mam w pachwinie tak jakby takie skurcze ale nie bolące, tylko lwkko nieprzyjemne.
Wiem że wy tez narzekalyscie na ból jednak jaki on miał charakter? Staram sie leżeć dziś, nie przemeczac ale pobolewa dalej nowet nospa nie pomaga. Po za tym czuje sie tak jak do tej pory czyli 🥴🤮...
Powiedzcie macie czasami takie bolące brzuszki jak na miesiączkę?
mnie tez dzisiaj boli jak na miesiączkę , wzięłam przed chwila nospe może coś pomoże . Nie wiem czemu nie chcial mi niczego przepisać , prowadzę prywatnie już u niego 2 ciąże , chodzę od około 10
Lat i mam do niego zaufanie . W poprzedniej ciąży gdy leżałam w szpitalu na podtrzymaniu dostałam duphaston , następnie on mi go kontynuował i przepisywał nie wiem czemu jest teraz inaczej ...🤦‍♂️

reklama
Wiesz co nie jestem specem ale skoro serduszko bije i ciaza sie rozwija to dziwny wynik. Spadł niby dosyć mocno i na moje oko to ciaza juz powinna przestac sie rozwijać skoro jest taki spadek 🤔 a serduszko jest 😁 wiec ja bym sie nie przejmowala tylko powtórzyła wynik albo poszla znowu do lekarza za 2 lub 3 dni. A mozna wiedziec czemu betę robiłaś? Mialas jakies wskazania do badania bety?
Betę powinno sie robic tylko gdy lekarz każe lub na potwierdzenie ciąży. A nie dla widzimi się, bo to pozniej nie potrzebne stresy sa a przeciez to dzidzi szkodzi 😏.
A pomyłki w labo się zdarzają 😜 a jak ty sie czujesz? Masz dalej mdlosci czy lepiej juz? To jednak tez jest wazne przy takim podejrzeniu

Do góry