reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Właśnie lekarka kazała zrobić na kolejna wizytę wiec zrobiłam... a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam bo naprawdę się zestresowałam... mdłości dzisiaj mi nie dokuczają tylko rano... teraz mam spokój... spac ciagle mi się chce sutki bola i mam bóle podbrzusza od czasu do czasu...
Wiem z autopsji ze czekanie i niepewnosc jest najgorsza🤦‍♀️ ale jest wielka wrecz ogromna szansa że to pomyłka. Bo wiem że jak beta spada to jest poronienie i napewno nie widziałabyś serduszka 😁 jeszcze przy tak duzym spadku
Takze spokój cię tylko teraz uratuje 😜 musisz powtorzyc tak jak kazala i wtedy sie skonsultowac i powtorzyc usg

reklama
Wiem z autopsji ze czekanie i niepewnosc jest najgorsza🤦‍♀️ ale jest wielka wrecz ogromna szansa że to pomyłka. Bo wiem że jak beta spada to jest poronienie i napewno nie widziałabyś serduszka 😁 jeszcze przy tak duzym spadku
Takze spokój cię tylko teraz uratuje 😜 musisz powtorzyc tak jak kazala i wtedy sie skonsultowac i powtorzyc usg
Na to liczę ze nic bym dzisiaj nie widziała skoro ciąża by obumierala... no nic czekam dalej

38 stopni lekarz jeszcze nie odpisał o teraz nie wiem brać apap czy nie 😔 jakiś dół mnie złapał z tym choróbskiem boję się, że coś się stanie 😢

Hej, to i ja już po wizycie. Wg lekarki maleństwo rozwija się prawidłowo, wiek płodu zgodny z rozwojem. Powiedziała że tylko tętno ma trochę za wysokie i jest do kontroli za 2 tygodnie. Ale powiedziała że mam się nie denerwować, bo to jeszcze nic nie znaczy. Poprostu chce zobaczyć za 2 tyg. Mam nadzieję że będzie ok. Narazie staram się nie stresować. Może młody (nie wiem czemu ale jak tylko pomyślę o dziecku, przychodzi mi forma męska na myśl :)) się zestresowal wizyta jak ja. Powiedziała że próbuje się ruszać, więc może też z tego wynikać.
8+6 - CRL 2,21cm
Ulzylo mi po badaniu. Dalej mam przyjmować duphaston, bo jest krwiak, ponoć malutki ale jest. Zakaz mycia podłóg, okien itd.

Co do brzucha ;) jak w załączniku ... Wydyma ale nie sądzę żeby to wynikało z ciąży ;) może przed ciążą super płaskiego nie miałam, ale napewno nie taki 🤣
Moj mąż nawet wczoraj wyskoczył do mnie z pytaniem, co się tak wypinam. A ja mu na to że nie ja 🤣 tym razem to nie moja wina 🤣
Za wysokie tętno tzn ile ?

Na to liczę ze nic bym dzisiaj nie widziała skoro ciąża by obumierala... no nic czekam dalej

Może faktycznie w laboratorium wkradł się błąd...

38 stopni lekarz jeszcze nie odpisał o teraz nie wiem brać apap czy nie 😔 jakiś dół mnie złapał z tym choróbskiem boję się, że coś się stanie 😢

Apap brałam w tej ciąży 2x przy silnym bólu głowy.
W poprzedniej lekarz się zdziwił, że nie ratowałam się Paracetamolem, gdy głowa bolała mnie kilka dni pod rząd. Powiedział, że można. To był I trymestr.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny juz dzisiaj nawet sutki mnie nie bola... mdłości żadnych... jeść mi się nie chce tak jak normalnie jadłam w nocy... obudzialam się i po prostu głodu nie czuje... jutro zrobię betę ale coś czuje ze będę się z wami żegnać... to nie przypadek ze nagle wszytskie objawy ustały... tyle się staraliśmy o pierwsze dzieciątko 😔

W poprzedniej lekarz się zdziwił, że nie ratowałam się Paracetamolem, gdy głowa bolała mnie kilka dni pod rząd. Powiedział, że można. To był I trymestr.
[/QUOTE]
Rzeczywiście można apap brać na szczęście udało mi się okładami i sokiem z bzu obniżyć. Co ciekawe lekarz napisał, że z malinami to ostrożnie nie za dużo. Mam nadzieję że dzisiaj już nie będę gorączkowała ☺️

Rzeczywiście można apap brać na szczęście udało mi się okładami i sokiem z bzu obniżyć. Co ciekawe lekarz napisał, że z malinami to ostrożnie nie za dużo. Mam nadzieję że dzisiaj już nie będę gorączkowała ☺
[/QUOTE]
W razie czego jest z serii *spam* czy jakoś tak zestaw na przeziębienie typowo dla kobiet w ciąży dużo zdrówka życzę 😘😘

reklama
Dziewczyny juz dzisiaj nawet sutki mnie nie bola... mdłości żadnych... jeść mi się nie chce tak jak normalnie jadłam w nocy... obudzialam się i po prostu głodu nie czuje... jutro zrobię betę ale coś czuje ze będę się z wami żegnać... to nie przypadek ze nagle wszytskie objawy ustały... tyle się staraliśmy o pierwsze dzieciątko 😔
kurczę mam podobnie jakoś ustają te wszystkie objawy ciążowe.. fakt, ze bete robiłam w tamtym tyg i przyrost był 260% i w piatek był wynik 1777,0 .. lekarz dopiero w czwartek 06.08. Tez żadnych mdłości, piersi raz bola raz w ogóle.. mam nadzieje, ze nie swiadczy to o niczym złym :-(

Do góry