reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Nie nic mi nie przepisał , zalecił tylko odpoczynek i kolejna wizytę za tydzień w środę . Powiedz mi długo mialas te plamienie żywa krwią ? Aktualnie jestem w 6tc+2
Wydaje mi się że wlasnie wtedy mniej więcej miałam to krwawienie. Zaczęło się plamieniem coraz ciemniejszym, na koniec ciemna czekoladą i pojawiła się krew. Później plamienia pojawiały się w dniu spodziewanej miesiączki. Byłam badana przez 2 lekarzy i każdy stwierdził że to nie z ciąży.
Mam krwiaka malutkiego, mam nadżerkę (od wielu lat) to może być powód. Ale sprawdź jeszcze progesteron, gdy jest za niski jest plamienie i krwawienie. Mi lekarze dali 2 x po 2 tbl. Duphaston, magnez, nospe + witaminki. Jeśli są plamienia lepszy duphaston. Jak się skończą plamienia lepsza luteina dopochwowa.

reklama
Wydaje mi się że wlasnie wtedy mniej więcej miałam to krwawienie. Zaczęło się plamieniem coraz ciemniejszym, na koniec ciemna czekoladą i pojawiła się krew. Później plamienia pojawiały się w dniu spodziewanej miesiączki. Byłam badana przez 2 lekarzy i każdy stwierdził że to nie z ciąży.
Mam krwiaka malutkiego, mam nadżerkę (od wielu lat) to może być powód. Ale sprawdź jeszcze progesteron, gdy jest za niski jest plamienie i krwawienie. Mi lekarze dali 2 x po 2 tbl. Duphaston, magnez, nospe + witaminki. Jeśli są plamienia lepszy duphaston. Jak się skończą plamienia lepsza luteina dopochwowa.
Nic mi nie chciał przepisać - nie wiem dlaczego 😢 , mam nadzerke od pół roku ( nie zdążyłam jej usunąć przed ciąża ) może z jej powodu mam te plamienia ? Czytałam , ze zmiany hormonalne w ciąży mogą bardziej pobudzać nadzerke , która w efekcie może Dawać plamienia ? 🤔

Nic mi nie chciał przepisać - nie wiem dlaczego 😢 , mam nadzerke od pół roku ( nie zdążyłam jej usunąć przed ciąża ) może z jej powodu mam te plamienia ? Czytałam , ze zmiany hormonalne w ciąży mogą bardziej pobudzać nadzerke , która w efekcie może Dawać plamienia ? 🤔
Po I zmien lekarza. Nie znam lekarza, który przy plamieniach nie przepisuje duphastonu. Jak najbardziej, plamienia czy krwawienia mogą być spowodowane nadżerka. Jednakże może to być też wina progesteronu. Jak pisałam sprawdź przyrost progesteronu. Jeśli będzie dobry, to znaczy że to nie on jest powodem Twoich plamien. Progesteron odpowiada za utrzymanie ciąży, więc jest bardzo istotny.

Generalnie nie jestem fanką przyjmowania leków, ale progesteron jest bardzo istotny w ciąży. U mnie nie jest już monitorowany, bo dostaje końskie dawki duphastonu. Może na następnej wizycie Pani doktor przepisze z kolei już luteinę dopochwowa, lepiej działa bo działa bezpośrednio gdzie trzeba. Ale jak są plamienia czy krwawienia to bez sensu luteina bo spłynie z krwią. Stąd podział :)

Dziewczyny a ja dzisiaj ze skrajności w skrajność... byłam u lekarza według usg to 6+3 biło serduszko gin powiedziała Żr wszytsko prawidłowo... cieszyłam się jak dziecko dopóki nie przyszły wyniki... i okazało się ze moja beta z 17.07 21165 spadła dzisiaj na 14441... jestem załamana bo chyba wiem co to oznacza... czy któraś pomimo spadku bety i bicia serduszka donosiła ciąże? Jestem tak załamana ze mam ochotę ryczeć cały czas.... moja lekarka kazała powtrorzyc betę za 2 dni ze może to pomyłka ale nie chce mi się wierzyc w pomyłkę... 😭

reklama
Dziewczyny a ja dzisiaj ze skrajności w skrajność... byłam u lekarza według usg to 6+3 biło serduszko gin powiedziała Żr wszytsko prawidłowo... cieszyłam się jak dziecko dopóki nie przyszły wyniki... i okazało się ze moja beta z 17.07 21165 spadła dzisiaj na 14441... jestem załamana bo chyba wiem co to oznacza... czy któraś pomimo spadku bety i bicia serduszka donosiła ciąże? Jestem tak załamana ze mam ochotę ryczeć cały czas.... moja lekarka kazała powtrorzyc betę za 2 dni ze może to pomyłka ale nie chce mi się wierzyc w pomyłkę... 😭
Moim zdaniem pomyłka. Kiedy byłaś na USG i kiedy robiłaś badanie?

Do góry