reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny pomóżcie, córka mnie zaraziła, i poprostu umieram. Do tego rośnie mi gorączka, co m zrobić? Biorę *spam*, a co z gorączką? Czym mogę ją zbic? Apap? Pisać do lekarza? Jestem 6+1
Najlepiej zadzwonić do lekarza ale wydaje mi się, że APAP będzie ok. Zdrówka! Dawaj znać jak się czujesz!

reklama
Hej, to i ja już po wizycie. Wg lekarki maleństwo rozwija się prawidłowo, wiek płodu zgodny z rozwojem. Powiedziała że tylko tętno ma trochę za wysokie i jest do kontroli za 2 tygodnie. Ale powiedziała że mam się nie denerwować, bo to jeszcze nic nie znaczy. Poprostu chce zobaczyć za 2 tyg. Mam nadzieję że będzie ok. Narazie staram się nie stresować. Może młody (nie wiem czemu ale jak tylko pomyślę o dziecku, przychodzi mi forma męska na myśl :)) się zestresowal wizyta jak ja. Powiedziała że próbuje się ruszać, więc może też z tego wynikać.
8+6 - CRL 2,21cm
Ulzylo mi po badaniu. Dalej mam przyjmować duphaston, bo jest krwiak, ponoć malutki ale jest. Zakaz mycia podłóg, okien itd.

Co do brzucha ;) jak w załączniku ... Wydyma ale nie sądzę żeby to wynikało z ciąży ;) może przed ciążą super płaskiego nie miałam, ale napewno nie taki 🤣
Moj mąż nawet wczoraj wyskoczył do mnie z pytaniem, co się tak wypinam. A ja mu na to że nie ja 🤣 tym razem to nie moja wina 🤣
Ale super 🥰🥰🥰 gratulacje 😘❤ my za tydzień w środę idziemy na usg, to Bedzie 8t+4dni i ciekawe co zobaczymy ?🤔 hihi 😁 aż się doczekać nie mogę ... 😊😊😊 A co do brzucha, to też mam wrazenie że delikatnie zaczyna się zaokraglac 😅 A poprzednieusg miałaś w którym tygodniu? I jak duży był bobas ?😀

U mnie znowu lekkie plamienie żywa czerwona krwią , niby lekarz mnie uspokoił , ze wszystko jest dobrze , ale się denerwuje ... , 😢

Witaj. U mnie podobnie, 3 ciąża, która jest niespodzianką. Mąż zachwycony, czeka na syna, bo mamy 2 córeczki. A u mnie radość miesza się z lękiem, bo myślałam o 3 dziecku ale jak najmłodsza córka trochę podrośnie, teraz ma rok i 4 miesiące. Też jestem z dziećmi sama przez większą część dnia, bo mąż późno wraca z pracy. Jeszcze teraz jak nasilają się ciążowe dolegliwości to bywa ciężko.
Ja też mam już wymioty dzień w dzień i dwie córy w domu młodsza ma rok i dwa miesiące 😁starsza 3 latka za miesiąc

Ale super 🥰🥰🥰 gratulacje 😘❤ my za tydzień w środę idziemy na usg, to Bedzie 8t+4dni i ciekawe co zobaczymy ?🤔 hihi 😁 aż się doczekać nie mogę ... 😊😊😊 A co do brzucha, to też mam wrazenie że delikatnie zaczyna się zaokraglac 😅 A poprzednieusg miałaś w którym tygodniu? I jak duży był bobas ?😀
To trzymam kciuki żebyś też wyszła spokojna po wizycie :)
U mnie poprzednie USG w 7+2 i fasolka miała 1,13cm. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, każda jest dla mnie stresująca. Ale niestety tak to już jest i nawet z tym nie walczę. :)

Spokojnie, u mnie też była żywa krew 6 TC i minęło, a dzidzia nadal ma się dobrze. A lekarz zalecił Ci jakieś leki?
Nie nic mi nie przepisał , zalecił tylko odpoczynek i kolejna wizytę za tydzień w środę . Powiedz mi długo mialas te plamienie żywa krwią ? Aktualnie jestem w 6tc+2

Ja też mam już wymioty dzień w dzień i dwie córy w domu młodsza ma rok i dwa miesiące 😁starsza 3 latka za miesiąc
Bedzie mala roznica między dziećmi, super :)
U mnie starsza ma 11, młodsza 9, więc będzie spora różnica,ale dziewczyny już kombinują żeby babel był z nimi w pokoju 🤣
Mamy duży dom, zrobione były dla nich 2 oddzielne pokoje, a one pozmieniały i w 1 pokoju śpią razem, a w drugim zabawa i nauka 🤣

Dziewczyny pomóżcie, córka mnie zaraziła, i poprostu umieram. Do tego rośnie mi gorączka, co m zrobić? Biorę *spam*, a co z gorączką? Czym mogę ją zbic? Apap? Pisać do lekarza? Jestem 6+1
Z gorączką dzwoń do lekarza. Ja w poprzedniej ciąży co dwa miesiące łapałam przeziębienie od córki że żłobka zawsze coś przyniosła 🤦ona chorowała tydz ja 3. Ratowałam się Tantum Verde na gardło a na katar *spam*. Wiem co przeżywasz bo ja umierałam nocą ani spania ani normalnego oddychania

reklama
Bedzie mala roznica między dziećmi, super :)
U mnie starsza ma 11, młodsza 9, więc będzie spora różnica,ale dziewczyny już kombinują żeby babel był z nimi w pokoju 🤣
Mamy duży dom, zrobione były dla nich 2 oddzielne pokoje, a one pozmieniały i w 1 pokoju śpią razem, a w drugim zabawa i nauka 🤣
Fajnie że się dogadują tak😁też marzę żeby u mnie tak było 😆 Początki były ciężkie nie powiem że nie ale teraz jest super bawią się razem śpią razem nawet jeść chcą razem😆

Do góry