reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Nie wiem czy cię pociesze. W 5+4 miałam sam pęcherzyk, nawet bez ciałka żółtego. Po tygodniu cały pakiet z serduszkiem.

Niech los się uśmiecha do Ciebie jeszcze wiele razy. Powodzenia. :blink:

U mnie sama nie wiem. Niby nie ma już krwiaka a plamię. :rolleyes2:
Mdłości są póki co, rozkręciły się, że ho ho. Mocy brak zupełnie, ale wyciskam, co się da. :blink:
Brzuch też wyskoczył, że ho ho. 🤰
No wlasnie jesli chodzi o brzuch to tez 6 tc a wygladam jak w 5 miesiacu. Staram sie ukryc jak moge do twgo 10 tygodnia poki nie bede nikomu mowic. Ale czy sie da 🤷‍♀️ najwyzej bede wciskać różne kity 😂 trudno narazie nie bede mowic bo reakcje beda rozne😏 jakos tak nikt nie popieral naszej decyzji po 3 poronieniach i nie chce tak jakby dawac im satysfakcji ze mieli racje, w razie niepowodzenia.
A jak bedzie wszystko dobrze to powiem i co? Dopięłam swego 😁❤️

reklama
Mamusię, wróciłam od lekarza i... to już drugi temat, w którym żegnam sie za wcześnie. Na razie nie myślę, nie planuje i czekam, co przyniesie los. mam nadzieję że i do mnie w końcu sie uśmiechnie... Życzę wam wszystkim powodzenia, zdrowych dzieciaczków i łatwych porodow.
Przykro mi bardzo😔😪
Boże dlaczego tak dużo dziewczyn odchodzi z tego forum za wcześnie? 😔
Może ten limit poronień się skończył?

Dziewczyny chyba się będę żegnać z wami. Byłam dzisiaj na kontroli i ginekolog powiedział że źle się rozwija ciąża jak na 6 tydzień. Beta też źle przyrasta. Mam jeszcze jutro rano zrobić betę i o 16 wizyta, ale szczerze to nie mam nadziei. W tym roku to już by był drugi aniołek 😢 Dziewczyny będę za was trzymać kciuki żeby wam się udało i żeby wasze ciąże były nudne! W marcu tu zajrzę do was ☺️

No wlasnie jesli chodzi o brzuch to tez 6 tc a wygladam jak w 5 miesiacu. Staram sie ukryc jak moge do twgo 10 tygodnia poki nie bede nikomu mowic. Ale czy sie da 🤷‍♀️ najwyzej bede wciskać różne kity 😂 trudno narazie nie bede mowic bo reakcje beda rozne😏 jakos tak nikt nie popieral naszej decyzji po 3 poronieniach i nie chce tak jakby dawac im satysfakcji ze mieli racje, w razie niepowodzenia.
A jak bedzie wszystko dobrze to powiem i co? Dopięłam swego 😁❤️
u mnie z brzuchem to samo 😱w nic sie nie mieszczę bo wszystko ciasne albo bardzo brzuch uwydatnia i chodzę ciagle w jakis luźnych sukienkach

U mnie wskazaniem było miednicowe ułożenie dziecka i siedząc już na porodówce i czekając na cc jeszcze lekarz sugerował że przy takim ułożeniu można rodzic naturalnie, nie zdążyłam mu nic odpowiedzieć bo go zawołali do rodzącej. Kiedyś i owszem takie ułożenie kwalifikowało do sn, ale już od lat odeszli położnicy od tego typu rozwiązania porodu. Za duże niebezpieczeństwo zarówno dla matki jak i dziecka w trakcie takiego porodu.
U mnie również do cc podstawowym wskazaniem było miednicowe ułożenie dziecka. Jednak miałam cc zaplanowane, nikt ani słowem nie wspomnial żeby rodzic SN. Na początku jakoś trudno było mi to zaakceptować ale jakoś w 30tym tygodniu doktor prowadząca już na cc mnie nastawiła, bo mówiła że trochę późno się zrobiło na obrót. Po cc nie było rewelacji, ale najważniejsze że córka zdrowa. Nie zaryzykowalabym porodu SN... Nie jest On zalecany w midenicowym ułożeniu przy pierwszym porodzie...

Dziewczyny chyba się będę żegnać z wami. Byłam dzisiaj na kontroli i ginekolog powiedział że źle się rozwija ciąża jak na 6 tydzień. Beta też źle przyrasta. Mam jeszcze jutro rano zrobić betę i o 16 wizyta, ale szczerze to nie mam nadziei. W tym roku to już by był drugi aniołek 😢 Dziewczyny będę za was trzymać kciuki żeby wam się udało i żeby wasze ciąże były nudne! W marcu tu zajrzę do was ☺

Co za smutna wiadomość :sad:😥

Życzę Ci, żebyś zaglądnęła tutaj w szczęśliwej ciąży. Trzymaj się dzielnie. :tak:

Dziewczyny chyba się będę żegnać z wami. Byłam dzisiaj na kontroli i ginekolog powiedział że źle się rozwija ciąża jak na 6 tydzień. Beta też źle przyrasta. Mam jeszcze jutro rano zrobić betę i o 16 wizyta, ale szczerze to nie mam nadziei. W tym roku to już by był drugi aniołek 😢 Dziewczyny będę za was trzymać kciuki żeby wam się udało i żeby wasze ciąże były nudne! W marcu tu zajrzę do was ☺
Bardzo mi przykro, współczuję, u mnie też już drugi aniołek w tym roku... Mam nadzieję, że i nam w końcu sie uda...

Ja juz dawno mialam taka nadzieje a widze ze codzinnie ktoras sie zegna. Straszne to jest...
Teraz ja zaczęłam się bać bo czuję się jakoś normalnie a nie widać u mnie jeszcze ciałka żółtego i serduszka. Tak mi przykro dziewczyny 😔

reklama
Do góry