reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Co za smutna wiadomość :sad:😥

Życzę Ci, żebyś zaglądnęła tutaj w szczęśliwej ciąży. Trzymaj się dzielnie. :tak:

Dziękuję, na pewno tak będzie, musi się udać w końcu ❤️

Bardzo mi przykro, współczuję, u mnie też już drugi aniołek w tym roku... Mam nadzieję, że i nam w końcu sie uda...

Też Ci współczuję, bardzo to jest przykre 😢 Trzymaj się kochana, uda się ❤️

reklama
Hej. Nie jestem jeszcze w ciąży. Dziś 2 dni po spodziewanej @. Test wyszedł negatywny. Pewnie za szybko zrobiłam. Jeśli jestem w ciąży to termin będę mieć na 29 marca jeśli dobrze obliczyłam. Miałam nie pisać tu dopóki się nie potwierdzi, ale czytam czasem was i dziś o plamienia h pisalyscie. Plamienia nie zawsze oznaczają koniec. W drugiej ciąży miałam plamienia, od początku praktycznie. W 9 Tc lekarz na usg wykrył krwiaka. W 14tyg dostałam krwotoku. Krwotok może to za dużo powiedziane, ale takie wtedy odczucia miałam, bo krwi było dużo. W łazience wypadł mi krwiak. Byłam pewna, że poronilam. Do szpitala szłam z tym przekonaniem. Na szczęście okazało się, że wszystko ok. Krwiak wyleciał. Mój syn ma dziś 12 lat 😁

Teraz ja zaczęłam się bać bo czuję się jakoś normalnie a nie widać u mnie jeszcze ciałka żółtego i serduszka. Tak mi przykro dziewczyny 😔

Nie martw się na zapas, u mnie od początku coś było nie tak, ok tydzień przed planowanym @ zaczęłam plamić. Najpierw mało, tak na jasno brązowo, a od soboty plamie krwią z małymi skrzepami. Podbrzusze cały czas mnie bolało i tak kłuło z lewej strony. I tak przez cały ten czas, a w dodatku beta źle przyrasta. Ja już od początku czułam, że jest coś nie tak, ale zawsze się ma ta nadzieję

U mnie również do cc podstawowym wskazaniem było miednicowe ułożenie dziecka. Jednak miałam cc zaplanowane, nikt ani słowem nie wspomnial żeby rodzic SN. Na początku jakoś trudno było mi to zaakceptować ale jakoś w 30tym tygodniu doktor prowadząca już na cc mnie nastawiła, bo mówiła że trochę późno się zrobiło na obrót. Po cc nie było rewelacji, ale najważniejsze że córka zdrowa. Nie zaryzykowalabym porodu SN... Nie jest On zalecany w midenicowym ułożeniu przy pierwszym porodzie...
No właśnie tego się trzymałam że takie ułożenie jest wskazaniem i już i nikt by mnie nie przekonał do naturalnego. Córka miała dysplazje bioderek, ale ortopeda wyprowadził ją z tego i jest wszystko ok😉

Boooniu i ja bym zjadła sushi😀 aż mi ślinka cieknie 😀 tzn ze np w tempurze albo grillowany łosoś mogę tak? Ważne żeby surowych ryb nie było ?☺

Tak, najważniejsze żeby ryba nie była surowa. Nie za dobre są też ryby morskie, bo mają w sobie dużo metali ciężkich. Ale myślę że w sushi jest jej tak niewielka ilość, że jak nie masz oporów i raz na jakiś czas zjesz sushi z upieczoną/usmażoną to nic się nie stanie :)

Wy tutaj o zachciankach a ja nie mam na nic ochoty. Wczoraj były wymioty i nudności dziś już tylko niedobrze. Ale na mięso patrzeć nie mogę i nawet mi nie smakuje. A wędlina śmierdzi.

Tak, najważniejsze żeby ryba nie była surowa. Nie za dobre są też ryby morskie, bo mają w sobie dużo metali ciężkich. Ale myślę że w sushi jest jej tak niewielka ilość, że jak nie masz oporów i raz na jakiś czas zjesz sushi z upieczoną/usmażoną to nic się nie stanie :)
No i tu mi pięknie humor poprawiłaś😀 ale sobie ucztę zrobię 😀 aż się będą uszy trzęsły ☺️😁😁

reklama
Wy tutaj o zachciankach a ja nie mam na nic ochoty. Wczoraj były wymioty i nudności dziś już tylko niedobrze. Ale na mięso patrzeć nie mogę i nawet mi nie smakuje. A wędlina śmierdzi.
U mnie dzisiaj pięknie weszła ogórkowa 😀 no taka miałam ochotę ze szok 😀 a i pomidory ze śmietana na wieczór koniecznie musza być 😀 mąż się śmieje ze dziecko będzie miało dosyć pomidorów na całe życie 🤣

Do góry