reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja nie mowie narazie chociaz przed córka slabo da sie ukryc. Wszystko wyłapuje 😂 małpeczka... Ale wiedzieli o dwoch stratach i nie zniesli tego dobrze... Bezpieczniej jest sie chyba wstrzymac po co niepotrzebnie ich stresowac w razie niepowodzenia. W tej ciazy wie tylko mąż i " przyjaciółka" ktora raptem przestala sie odzywać. Wydaje mi sie że ja to ruszyło, wiedziala o wszystkich stratach i nie wiem moze sie zmartwiła 🤔 ale w ten sposob chyba nie powinna sie zachowywac. Trudno plakac za nia nie bede 😅 Jak ona chce... Jej sprawa...

Nikt mi nie odpowiedzial na moj poprzedni post🤷‍♀️. Czy kroras z was jest pod kontrola endokrynologa? Bierze letrox? Ja mam gozki na tarczycy juz pare lat, biopsja była i wszystko ok. Tsh ladnie sie trzyma 1.4, ft3 w normie za to ft4 ponad norme... I podobno jest to wazny hormon w ciazy i nie wiem teraz. Czytalam cos o nadczynnosci ciazowej. Od dwoch dni czuje sie jak bym sie naćpała czegos. Jakiegos speeda wzięła, kołatanie serca mnie niepokoi... Czy ktoras slyszala badz miala z tym doczynienia?

Nie miałam takiego problemu, więc nie wypowiem się. :no2:

Dziewczyny ja się żegnam - dziś beta już tylko 3.49. Wygląda to na ciążę biochemiczną. Spróbuję jeszcze za jakiś czas, pewnie w przyszłym roku.
Przytulam wszystkie ciężarówki i życzę spokojnych ciąż!

Bardzo mi przykro. :-( :(

Tak to dziś wygląda, 5 dzień po terminie miesiączki.
A jest ciemniejszy od poprzedniego? Wyglada dobrze. Porownaj z ostatnim
Dziewczyny ja się żegnam - dziś beta już tylko 3.49. Wygląda to na ciążę biochemiczną. Spróbuję jeszcze za jakiś czas, pewnie w przyszłym roku.
Przytulam wszystkie ciężarówki i życzę spokojnych ciąż!
Bardzo mi przykro 😒 trzymaj sie ❤️❤️❤️

Bardzo współczuję dziewczynom ktore juz z nami nie sa 😒. Mam nadzieje ze limit strat juz wyczerpany.
Dzis dolegliwosci ciazowe wrocily. Znowu czuje tak jakby przeziebienie. Oczy mi ciepłem zachodzą jak na goraczke. Mdłości sa umiarkowane 😊 Mój luby mówi że tym razem będzie dobrze, że nie moze byc inaczej ✊😅

Czy Wy macie jakieś delikatne bóle w pachwinach? Czuje jakby ciagniecie. Czasem żałuję w podbrzuszu.
Mam takie czasami, po prawej stronie wlasnie w pachwinie. Wczoraj wieczorem jak sie położyłam to wlasnie po prawej stronie w brzuszku takie ukłucia były. Jak sie przekręciłam to przeszły 😊

Ja nie mowie narazie chociaz przed córka slabo da sie ukryc. Wszystko wyłapuje 😂 małpeczka... Ale wiedzieli o dwoch stratach i nie zniesli tego dobrze... Bezpieczniej jest sie chyba wstrzymac po co niepotrzebnie ich stresowac w razie niepowodzenia. W tej ciazy wie tylko mąż i " przyjaciółka" ktora raptem przestala sie odzywać. Wydaje mi sie że ja to ruszyło, wiedziala o wszystkich stratach i nie wiem moze sie zmartwiła 🤔 ale w ten sposob chyba nie powinna sie zachowywac. Trudno plakac za nia nie bede 😅 Jak ona chce... Jej sprawa...

Nikt mi nie odpowiedzial na moj poprzedni post🤷‍♀️. Czy kroras z was jest pod kontrola endokrynologa? Bierze letrox? Ja mam gozki na tarczycy juz pare lat, biopsja była i wszystko ok. Tsh ladnie sie trzyma 1.4, ft3 w normie za to ft4 ponad norme... I podobno jest to wazny hormon w ciazy i nie wiem teraz. Czytalam cos o nadczynnosci ciazowej. Od dwoch dni czuje sie jak bym sie naćpała czegos. Jakiegos speeda wzięła, kołatanie serca mnie niepokoi... Czy ktoras slyszala badz miala z tym doczynienia?
Powiem Ci, że mój endokrynolog nigdy jak byłam w ciąży nie kazał robić ft3 i ft4 teraz wie, że się staram i kazał jak zajdę zrobić tsh tylko.
Ft3 i ft4 za to po porodzie kazał sprawdzić

Jestem pod kontrolą endokrynologa. Biorę co prawda Euthyrox. W momencie gdy dowiedziałam się o ciąży poszłam do lekarza i na wejście zostałam zalecenia zwiększenia dawki z 25 na 50.plus dodatkowo przepisane miałam Jodid 200 1x1 i metylowany kwas foliowy w dawce 0.8. W piatek idę ponownie na kontrolę mam zrobić tsh ft3 i ft4. I zobaczymy jak dalej pójdzie. Nadmienię ze nie mam żadnej choroby tarczycy. Tsh mieściło się w normie, ale endokrynolog stwierdzila że jeśli chce zajść jeszcze w ciążę to musi mi dać mała dawkę euthyroxu. I tak od stycznia 2020 brałam. A od 30.06 mam zwiększona dawkę na 50.😉

reklama
Do góry