K
Katijah
Gość
A mnie łapie tzw kolkaMam takie czasami, po prawej stronie wlasnie w pachwinie. Wczoraj wieczorem jak sie położyłam to wlasnie po prawej stronie w brzuszku takie ukłucia były. Jak sie przekręciłam to przeszły
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A mnie łapie tzw kolkaMam takie czasami, po prawej stronie wlasnie w pachwinie. Wczoraj wieczorem jak sie położyłam to wlasnie po prawej stronie w brzuszku takie ukłucia były. Jak sie przekręciłam to przeszły
Ja tez sie chyba umowie na wizyte ja mam letrox tez w dawce 25. W sumie ze zwgl na te wyniki to sie umowie. Jeszcze czekam na wyniki anty tp i jeszcze jakies tam. To tez od tarczycy chyba tak? I z nimi sie wybiore dalejJestem pod kontrolą endokrynologa. Biorę co prawda Euthyrox. W momencie gdy dowiedziałam się o ciąży poszłam do lekarza i na wejście zostałam zalecenia zwiększenia dawki z 25 na 50.plus dodatkowo przepisane miałam Jodid 200 1x1 i metylowany kwas foliowy w dawce 0.8. W piatek idę ponownie na kontrolę mam zrobić tsh ft3 i ft4. I zobaczymy jak dalej pójdzie. Nadmienię ze nie mam żadnej choroby tarczycy. Tsh mieściło się w normie, ale endokrynolog stwierdzila że jeśli chce zajść jeszcze w ciążę to musi mi dać mała dawkę euthyroxu. I tak od stycznia 2020 brałam. A od 30.06 mam zwiększona dawkę na 50.
Uważam że powinnaś. Ja usłyszałam od swojej że w ciąży jest większe zapotrzebowanie na tsh i dlatego zwiększyła mi dawkę mówiąc że dziecko do któregoś tygodnia czerpie nasze zapasy hormonu. I to samo jest z jodem. Więc łykam jak pelikan i już po raz trzeci odkąd wiem o ciąży jestem u endokrynologa czyli od 25.06Ja tez sie chyba umowie na wizyte ja mam letrox tez w dawce 25. W sumie ze zwgl na te wyniki to sie umowie. Jeszcze czekam na wyniki anty tp i jeszcze jakies tam. To tez od tarczycy chyba tak? I z nimi sie wybiore dalej
No i w sobote mam wizytę szybko poszłoUważam że powinnaś. Ja usłyszałam od swojej że w ciąży jest większe zapotrzebowanie na tsh i dlatego zwiększyła mi dawkę mówiąc że dziecko do któregoś tygodnia czerpie nasze zapasy hormonu. I to samo jest z jodem. Więc łykam jak pelikan i już po raz trzeci odkąd wiem o ciąży jestem u endokrynologa czyli od 25.06
Widzisz jaka zdolna jestesNo i w sobote mam wizytę szybko poszło
Zależy która to ciąża. W pierwszej miałam potworne bóle. Macica się powiększa, więzadła rozciągają.Dziewczynki, ma któraś z was takie bóle delikatnie kłujące w okolicach podbrzusza? Ja tak mam od wczoraj i nie wiem czy to ok (macica się rozrasta) czy raczej nie jest to dobry znak..
A jakie masz tsh ?No i w sobote mam wizytę szybko poszło
Tsh 1.6A jakie masz tsh ?
Nie mam pojęcia, dla mnie to nowość będzieDziewczyny które planują chodzić do dwóch lekarzy będziecie mieć 2 karty ciążowe czy jedną ?