reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

O proszę [emoji4]
Mój syn też jest oczkiem w głowie chociaż staram się wychowywać nie na samoluba to jednak jedynak i widzę że już ma swoje zagrywki do tego bunt i tak jest jak jest. Chociaż on by chciał sioste, ostatnio zmienił zdanie że jednak brata.[emoji23] martwi mnie różnica wieku jeśli by wyszło.... No i na pewno zazdrość nieunikniona. Jeszcze nie wie jakie zmiany by nastąpiły i że nie zawsze byłoby po jego to chyba najgorsze. Zastanawiam się też jak z przedszkolem czy w takiej sytuacji posylac czy skoro jest się w domu to zostawiać...eh dylematy. Ale ja mam jeszcze jakies 8-9 dni żeby się przekonać
Ja zostawiam go w przedszkolu. Nie wiem jak się będę czuła itd. chociaż na kilka godzin dziennie. Mamy bardzo fajne przedszkole, więc szkoda by było żeby stracił kontakt z dziećmi. Choć finansowo wolałabym żeby został w domu [emoji6]
Ja też się do ginekologa zapisuje dopiero po 13 lipca. Więc wszystko jeszcze niepewne

reklama
Ja zostawiam go w przedszkolu. Nie wiem jak się będę czuła itd. chociaż na kilka godzin dziennie. Mamy bardzo fajne przedszkole, więc szkoda by było żeby stracił kontakt z dziećmi. Choć finansowo wolałabym żeby został w domu [emoji6]
Ja też się do ginekologa zapisuje dopiero po 13 lipca. Więc wszystko jeszcze niepewne
Ja sie boje chorób przedszkolnych przyniesionych do domu. Zanim się zaczął korona mieliśmy jelitowke 3 razy mam dość. Jak jest w domu zdrowy jak ryba

Ja sie boje chorób przedszkolnych przyniesionych do domu. Zanim się zaczął korona mieliśmy jelitowke 3 razy mam dość. Jak jest w domu zdrowy jak ryba
U nas na szczęście chorób brak. Mimo że miał 1.5 roku jak poszedł do żłobka to do tej pory tylko katar w żłobku i bostonka z przedszkola. Tak to nam nie choruje

Hej dziewczyny ma któraś już mdłości?
Jak sobie radzicie?
Ja na szczęście w tej ciąży nie mam, ale w 2 pierwszych miałam i pomagał mi imbir, do tego rano przed wstaniem sucha bulka ;)

Ja dziś miałam niepohamowana ochotę na krewetki w sosie maslano czosnkowym, wczoraj i 2 dni temu na kiełbasę :D choć normalnie nie jestem fanem.

Generalnie w 2 pierwszych ciążach na zapach grilla niedobrze mi było, odrzucało strasznie, a teraz mi pachnie :D mniej mam ochotę na słodycze. Jak mam wybrać np kebaba z wołowiną czy ciasto ciastka albo czekoladę, bez zastanowienia wybiorę kebaba haha , a z dziewczynkami moimi miałam odwrotnie :D
Dodam, że nie jestem taka głodna jak myślałam że bede.
A jak u was z zachciankami?

Generalnie w 2 pierwszych ciążach na zapach grilla niedobrze mi było, odrzucało strasznie, a teraz mi pachnie :D mniej mam ochotę na słodycze. Jak mam wybrać np kebaba z wołowiną czy ciasto ciastka albo czekoladę, bez zastanowienia wybiorę kebaba haha , a z dziewczynkami moimi miałam odwrotnie :D
Dodam, że nie jestem taka głodna jak myślałam że bede.
A jak u was z zachciankami?
Ja po raz pierwszy od kilku lat zjadłam kabanosa ze smakiem [emoji846] normalnie nie lubię. W ciąży z synkiem mnie odrzuciło od mięsa. Ale tak w 6 tygodniu więc jeszcze czekam co się wydarzy [emoji6]

Ja na szczęście w tej ciąży nie mam, ale w 2 pierwszych miałam i pomagał mi imbir, do tego rano przed wstaniem sucha bulka ;)

Ja dziś miałam niepohamowana ochotę na krewetki w sosie maslano czosnkowym, wczoraj i 2 dni temu na kiełbasę :D choć normalnie nie jestem fanem.
Tak szybko mogą się pojawić zachcianki? Nawet nie wiedziałam :)

reklama
Do góry