reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Pierwsza wizyta czy byłaś j

Ja dalej piję Inofem bo mam jeszcze ok pół opakowania to akurat skończę, do tego magnez. Pozniej zobaczę co powie lekarz, czy narazie sam kwas foliowy czy witaminy dla kobiet w ciąży.
Też się zastanawiam czy coś brać. Teoretycznie do 12 tygodnia powinno się brać kwas foliowy, folian. Potem witaminy , tak mi kiedyś ginekolog powiedział, że witaminy nie są przebadane na to jak wpływają na wczesną ciążę . Z drugiej strony na rynku jest ich sporo fajny artykuł napisał Pan Tabketa. I bądź tu mądry;-)

reklama
Też się zastanawiam czy coś brać. Teoretycznie do 12 tygodnia powinno się brać kwas foliowy, folian. Potem witaminy , tak mi kiedyś ginekolog powiedział, że witaminy nie są przebadane na to jak wpływają na wczesną ciążę . Z drugiej strony na rynku jest ich sporo fajny artykuł napisał Pan Tabketa. I bądź tu mądry;-)
Ja w pierwszej ciąży zaczęłam brać Pregnę plus wlasnie jakoś późno, na pewno po badaniach prenatralnych, do tego czasu tylko kwas foliowy :)

Ja bym proponowała zrobić 2 razy betę hcg żeby sprawdzić przyrost, gdy będzie prawidłowy to do lekarza umówić się ok 7 tyg ciąży, teraz nie będzie prawie nic widać, bez sensu się stresować:) gratulacje!
Zgodzę się z tobą 😂 lepiej iść później niż tak jak w moim przypadku usłyszeć w 5 tygodniu "pusty pęcherzyk" i się stresować a w 7 można zobaczyć już serduszko 😊

Hej, myślałam że jeszcze nikt nie stworzył Marcówek, trochę mi zajęło żeby Was znaleźć :) także również ja dołączam do grona Marcówek 2021 :)
u mnie termin w zależności od kalendarza wychodzi na 01.03 albo 03.03. Pierwsze dwa testy wyszły pozytywnie 4 dni przed planowaną @, trzeci pozytywny dzień po terminie @.
Byłam już Kwietniówką 2015 i dzięki temu czas ciąży upływał jakby szybciej, więc mam nadzieję że będzie mi dane umilać sobie również z Wami czas oczekiwania :)
Ja byłam czerwcowka 2016 😊 co do witamin w poprzedniej ciąży mój lekarz mówił że jeśli jest ok nie bierze się na zapas ponieważ ma to wpływ na wielkość dziecka po witaminach dzieci rodzą się powyżej 4 kg

Witam wszystkie nowe marcoweczki :) i gratuluję II kreseczek, żółty śluz jest normalny ;) nie jest zwiastunem niczego złego ... Ja też taki mam.
Co do bety polecam, ja spokojnie czekam na wizytę, myślę umówić się najwcześniej za 1tydz 4 dni. We wtorek u mnie 5 tydzień.

I też mam dylemat z witaminami. Ale zaleca się przyjmowanie witamin i kwas foliowy jak się planuje ciążę, więc ja biorę tylko dla planujących i w I etapie ciąży.

Ja jestem ciągle spiaca wstalam ok 8 i znowu poszłam spać o 11, pije łagodna latte machiatto z ekspresu, ale nie czuję żebym miala więcej energii. Mierzyłam sobie ciśnienie i wyszło 75/49 haha. Zawsze mam niskie ale tym razem to już przesada :D

Ja byłam czerwcowka 2016 😊 co do witamin w poprzedniej ciąży mój lekarz mówił że jeśli jest ok nie bierze się na zapas ponieważ ma to wpływ na wielkość dziecka po witaminach dzieci rodzą się powyżej 4 kg
To ja wyjątek od reguły, bo moje 2 poprzednie ciążę brałam od początku witaminy i pierwsza córa 3580 a druga 3060 :D

Ja byłam czerwcowka 2016 [emoji4] co do witamin w poprzedniej ciąży mój lekarz mówił że jeśli jest ok nie bierze się na zapas ponieważ ma to wpływ na wielkość dziecka po witaminach dzieci rodzą się powyżej 4 kg
Ja jestem kwietniowką 2016 i już się stresuje jak mój jedyny synuś zareaguję na rodzeństwo [emoji6][emoji846]

Ja jestem kwietniowką 2016 i już się stresuje jak mój jedyny synuś zareaguję na rodzeństwo [emoji6][emoji846]
O proszę 😊
Mój syn też jest oczkiem w głowie chociaż staram się wychowywać nie na samoluba to jednak jedynak i widzę że już ma swoje zagrywki do tego bunt i tak jest jak jest. Chociaż on by chciał sioste, ostatnio zmienił zdanie że jednak brata.😂 martwi mnie różnica wieku jeśli by wyszło.... No i na pewno zazdrość nieunikniona. Jeszcze nie wie jakie zmiany by nastąpiły i że nie zawsze byłoby po jego to chyba najgorsze. Zastanawiam się też jak z przedszkolem czy w takiej sytuacji posylac czy skoro jest się w domu to zostawiać...eh dylematy. Ale ja mam jeszcze jakies 8-9 dni żeby się przekonać

reklama
Do góry