reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A propo cukrzycy u mnie na czczo super ale po godz dramat już nie wiem co jeść..Piekłam dzisiaj ciastka świąteczne i ani jednego nie spróbowałam ,też trzymacie ostro diety czy czasami pozwalacie sobie na drobne ustępstwa 😄

reklama
A propo cukrzycy u mnie na czczo super ale po godz dramat już nie wiem co jeść..Piekłam dzisiaj ciastka świąteczne i ani jednego nie spróbowałam ,też trzymacie ostro diety czy czasami pozwalacie sobie na drobne ustępstwa 😄
Ja pindole współczuję z całego serducha, zbyt kocham słodkie. A jak wygląda taka dieta przy cukrzycy?

A czy któraś z was zmaga się z trądzikiem w ciąży? Tak jak nigdy nie miałam tak w ciąży nie mogę pozbyć się wyprysków.

Ja tez cały czas coś jak nie zapalenie migdałków i antybiotyk ,później opryszczka a wcześniej też bakterie i antybiotyk ,cały czas coś nie może być spokojnie🤦.Mój lekarz ma mnie już dość chyba bo tyle co ja do niego wypisuje to aż mi głupio ale co zrobić

Ja tez cały czas coś jak nie zapalenie migdałków i antybiotyk ,później opryszczka a wcześniej też bakterie i antybiotyk ,cały czas coś nie może być spokojnie🤦.Mój lekarz ma mnie już dość chyba bo tyle co ja do niego wypisuje to aż mi głupio ale co zrobić

Nie bój się, też chyba dla mojego jestem upierdliwa 😂

Wiecie co dobrze chociaż słyszeć że człowiek sam nie jest z tymi dolegliwości🙈
Ja też ciągle coś, pierwszy trymestr rzyganie, mega mdłości, drugi pecherz, grzybica, ciągnienia, kłucia, zgaga codziennie pali wieczorem i zadyszka, ciazko mi się oddycha, w piątek wizyta muszę skontrolować krww czy nie mam anemii skoro tak dysze🙉

Ja pindole współczuję z całego serducha, zbyt kocham słodkie. A jak wygląda taka dieta przy cukrzycy?
Wczoraj akurat miałam szkolenie u dietetyka przez godzinę gadał.Cukru w ogóle nie używam ,nie słodzę,zero słodyczy ,ostatnio miałam taką ochotę na dżem ale własnej roboty i zjadłam kromkę z nim w nadziei że może będzie ok a tu cukier 170 !i wczoraj dostałam opieprz od diabetolog że w ciąży się nie eksperymentuje ..Jadłam chleb wieloziarnisty trzy razy dziennie odkąd dowiedziałam się o cokrzycy i po tym chlebie mój stolec był w pomarańczowym tluszczu wwe

reklama
Ja dzięka Bogu mam niski cukier. Ale tak jak pozbyłam się grzybicy, tak teraz pęcherz wkroczył do akcji.
Ach nie jest łatwo ,ostatnio miałam ochotę na dżem swojski to cukier mi tak podskoczył ,miałam 170 po godz.,i wczoraj opieprz lekki od diabetolog że w ciąży się nie eksperymentuje.Jadlam chleb ziarnisty trzy razy dziennie i po paru dniach mój stolec był w pomarańczowym tluszczu byłam przerażona .Odstawiłam i jest ok ale znowu cukry szaleją i już nie wiem co jeść.Cukru w ogóle nie używam a słodkości to mogę tylko popatrzeć.Na razie testuje i uczę się 17 grudnia się okaże czy insulina wkroczy wczoraj powiedziała że wyniki nie które dobre a inne na granicy ,nie wiem jak to ogarnę tym bardziej że już heparyna się kłuje.

Do góry