reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny mam pytanie ,jakie badanie można zrobić żeby stwierdzić grzybice .Robiłam badanie ogólne moczu i jest ok nie ma bakterii ale chciałam dla świętego spokoju sprawdzić w kierunku grzybicy i dzwoniłam do laboratorium czy posiew moczu jest na bakterie czy na grzybicę też i powiedziała że tylko bakterie a na grzybicę nie mają badania🤔.Co o tym sądzicie myślałam że posiew moczu pokazuje i bakterie i grzyby..

Dziewczyny mam pytanie ,jakie badanie można zrobić żeby stwierdzić grzybice .Robiłam badanie ogólne moczu i jest ok nie ma bakterii ale chciałam dla świętego spokoju sprawdzić w kierunku grzybicy i dzwoniłam do laboratorium czy posiew moczu jest na bakterie czy na grzybicę też i powiedziała że tylko bakterie a na grzybicę nie mają badania🤔.Co o tym sądzicie myślałam że posiew moczu pokazuje i bakterie i grzyby..
Ja u ginekologa miałam brany posiew z pochwy, bo długo nie mogłam pozbyć się grzybicy. Ale to ginekolog moze pobrać i płaci się dodatkowo iles za to

Właśnie dziś miałam wymaz z pochwy na posiew. Czeka sie kilka dni na wynik, posiew pokaże czy bakterie i grzyby i jakie.
Mnie właśnie dopadla, grzybica po antybiotyku na pęcherz.
Po 1 tabl. Clortimazolum myślałam że się wścieknę takie pieczenie, od razu dziś rano ginekolog i zmiana na co innego.

reklama
A miałaś jakieś nieprawidłowości w badaniu ogólnym moczu np leukocty albo bakterie ?Grzybica daje jakieś objawy ?

Grzybica daje objaw swędzenia i pieczenia na skórze na zewnątrz krocza i w przedsionku pochwy, przy sikaniu pieczenie. Powoduje też wydzielanie większych ilości wydzieliny o konsystencji serowatej.

Można zapobiegać infekcjom przez podmywanie się płynami do higieny intymnej bezzapachowymi, pomaga też "wietrzenie" od czasu do czasu poprzez chodzenie w ciągu dnia w sukience lub spódniczce bez bielizny, tak samo jak spanie w koszuli nocnej z gołą pupą.
Infekcje nierzadko robią się też przez złą higiene po współżyciu. Kiedyś w związku z nawracającymi problemami z pęcherzem i swędziawką moja gin poleciła mi "po" iść się podmyć i koniecznie wysiusiać, chociaż kilkoma kropelkami, a później do rana nie zakładać bielizny. Podziałało 😁

Do góry