reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny mam pytanie ,jakie badanie można zrobić żeby stwierdzić grzybice .Robiłam badanie ogólne moczu i jest ok nie ma bakterii ale chciałam dla świętego spokoju sprawdzić w kierunku grzybicy i dzwoniłam do laboratorium czy posiew moczu jest na bakterie czy na grzybicę też i powiedziała że tylko bakterie a na grzybicę nie mają badania🤔.Co o tym sądzicie myślałam że posiew moczu pokazuje i bakterie i grzyby..

Dziewczyny mam pytanie ,jakie badanie można zrobić żeby stwierdzić grzybice .Robiłam badanie ogólne moczu i jest ok nie ma bakterii ale chciałam dla świętego spokoju sprawdzić w kierunku grzybicy i dzwoniłam do laboratorium czy posiew moczu jest na bakterie czy na grzybicę też i powiedziała że tylko bakterie a na grzybicę nie mają badania🤔.Co o tym sądzicie myślałam że posiew moczu pokazuje i bakterie i grzyby..
Ja u ginekologa miałam brany posiew z pochwy, bo długo nie mogłam pozbyć się grzybicy. Ale to ginekolog moze pobrać i płaci się dodatkowo iles za to

Właśnie dziś miałam wymaz z pochwy na posiew. Czeka sie kilka dni na wynik, posiew pokaże czy bakterie i grzyby i jakie.
Mnie właśnie dopadla, grzybica po antybiotyku na pęcherz.
Po 1 tabl. Clortimazolum myślałam że się wścieknę takie pieczenie, od razu dziś rano ginekolog i zmiana na co innego.

reklama
A miałaś jakieś nieprawidłowości w badaniu ogólnym moczu np leukocty albo bakterie ?Grzybica daje jakieś objawy ?

Grzybica daje objaw swędzenia i pieczenia na skórze na zewnątrz krocza i w przedsionku pochwy, przy sikaniu pieczenie. Powoduje też wydzielanie większych ilości wydzieliny o konsystencji serowatej.

Można zapobiegać infekcjom przez podmywanie się płynami do higieny intymnej bezzapachowymi, pomaga też "wietrzenie" od czasu do czasu poprzez chodzenie w ciągu dnia w sukience lub spódniczce bez bielizny, tak samo jak spanie w koszuli nocnej z gołą pupą.
Infekcje nierzadko robią się też przez złą higiene po współżyciu. Kiedyś w związku z nawracającymi problemami z pęcherzem i swędziawką moja gin poleciła mi "po" iść się podmyć i koniecznie wysiusiać, chociaż kilkoma kropelkami, a później do rana nie zakładać bielizny. Podziałało 😁

Do góry