reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja, znam przypadek z forum poronienia, że dziewczynie dali te leki dożylnie nawet ale już było kiepsko i jakby nie to to był urodziła wcześniej. (to było w 2019r)
Dają chyba jak już jest masakra.
W sumie nie wiem czemu je wycofali ją sama, je miałam i byłam dzięki nim spokojna do 36tc odstawialam w 36tc i urodziłam w 37plus6.
Ale widać musiały szkodzić niektórym skoro je wycofali.
Też mi tak się wydaje że to już bym musiała się zwijać tam z bólu i zawitać na 4 żeby coś zadziałali.

reklama
Cześć Dziewczyny, po kolejnej wizycie u gin - wszystko w porządku. Mały ma już ponad 600g 🙂 Od kiedy zaczął się wiercić jestem spokojniejsza.
Ale żeby nie było za różowo to znowu bakterie w moczu 🙄 Mam badania powtórzyć i zobaczymy... Na razie wspieram się herbatą żurawinową. Innych pomysłów brak.
Mam do Was pytanie i prośbę - czuję, że hemoroidy mi się odezwały, co za koszmarek. Macie sprawdzone maści lub inne sposoby?
Jak Wasze samopoczucie dzisiaj??

Cześć Dziewczyny, po kolejnej wizycie u gin - wszystko w porządku. Mały ma już ponad 600g 🙂 Od kiedy zaczął się wiercić jestem spokojniejsza.
Ale żeby nie było za różowo to znowu bakterie w moczu 🙄 Mam badania powtórzyć i zobaczymy... Na razie wspieram się herbatą żurawinową. Innych pomysłów brak.
Mam do Was pytanie i prośbę - czuję, że hemoroidy mi się odezwały, co za koszmarek. Macie sprawdzone maści lub inne sposoby?
Dziś jeżeli chodzi o samopoczucie to tak sobie jest. :-) cały czas się czuje jakby mi tam młoda na pecherz naciskała i dziwne czuje uczucie w podbrzuszu, ale wszystko do zniesienia. Ja polecam żuravit (ale zwykly , nie forte) cały czas biore, jest bez recepty, ginekolog mi poleciła na pecherz.

Dziś jeżeli chodzi o samopoczucie to tak sobie jest. :-) cały czas się czuje jakby mi tam młoda na pecherz naciskała i dziwne czuje uczucie w podbrzuszu, ale wszystko do zniesienia. Ja polecam żuravit (ale zwykly , nie forte) cały czas biore, jest bez recepty, ginekolog mi poleciła na pecherz.
O widzisz, spróbuje! Tym bardziej, że to zaczyna być u mnie jakieś systematyczne 🙄 ;)
Pewnie Mała się tak układa, że dyskomfort powoduje.
Nie wiem czy miednica może boleć? tak coś mi się przypomina, że w ostatniej ciąży kości mi się "rozchodziły"

O widzisz, spróbuje! Tym bardziej, że to zaczyna być u mnie jakieś systematyczne 🙄 ;)
Nie wiem czy miednica może boleć? tak coś mi się przypomina, że w ostatniej ciąży kości mi się "rozchodziły"
Mnie właśnie boli, albo takie czuje dziwne uczucie pieczenia w niej, no i czasem to krocze, jak nie kluje mnie albo jakbym kopa w nie dostała

No ładnie waży Twój młody 😊 a który już tydzień u Ciebie? Oj tak może boleć pamiętam jak mi się kości rozchodziły ból okropny ☹️ też polecam żuravit świetny jest.

Ja przed ciążą stosowałam Tamtum Rosa, działało błyskawicznie w przypadku zapalenia pęcherza i ogólnie rozpoczynających się infekcji intymnych. Ale nie wiem czy można stosować w ciąży, nie musiałam jeszcze pytać o to lekarza.

Ja właśnie po infekcji pęcherza, najpierw monural. 1 dawka do. Picia nie pomogło, potem furagina 5 dni, pomogło, wczoraj badanie moczu nie ma bakterii za to grzybica.
Dostałam clortimazol w kremie i globulki na 6 dni 1 na noc.
I tu masakra, czeka na 9ta żeby zadzwonić do ginka, bo piekło jak diabli pół nocy po tej globulce😩😩😩😩😩
Krem ok a globulki widać albo mam alergie na clortimalorium na globulki albo tak. Musi być. 🤷‍♀️😱
W ulotce pisze ze może piec 15minut a nie kilka godzin.
Miał ktoś tak????
Ma pęcherz polecam 100%soku żurawinowego ja kupuje w dm ale pewnie w Polsce w Rossmannie się kupi.
Mnie w ogóle zawsze pomaga furagina, która w 2vtrymestrze można na pęcherz.

Ja właśnie po infekcji pęcherza, najpierw monural. 1 dawka do. Picia nie pomogło, potem furagina 5 dni, pomogło, wczoraj badanie moczu nie ma bakterii za to grzybica.
Dostałam clortimazol w kremie i globulki na 6 dni 1 na noc.
I tu masakra, czeka na 9ta żeby zadzwonić do ginka, bo piekło jak diabli pół nocy po tej globulce😩😩😩😩😩
Krem ok a globulki widać albo mam alergie na clortimalorium na globulki albo tak. Musi być. 🤷‍♀️😱
W ulotce pisze ze może piec 15minut a nie kilka godzin.
Miał ktoś tak????
Ma pęcherz polecam 100%soku żurawinowego ja kupuje w dm ale pewnie w Polsce w Rossmannie się kupi.
Mnie w ogóle zawsze pomaga furagina, która w 2vtrymestrze można na pęcherz.
Mnie po Clotrimazolu podbrzusze całe bolało bo dawali mi to w szpitalu jak leżałam. Nie chciałam Ci nic pisać bo każdy reaguje inaczej. Ten Clotrimazol tak się dziwnie pieni wgl. Niech cos innego Ci przepisze. Na mnie tylko działał ten gynazol bez objawów. Tak każde jedne - bol podbrzusza jak diabli.

reklama
Mnie po Clotrimazolu podbrzusze całe bolało bo dawali mi to w szpitalu jak leżałam. Nie chciałam Ci nic pisać bo każdy reaguje inaczej. Ten Clotrimazol tak się dziwnie pieni wgl. Niech cos innego Ci przepisze. Na mnie tylko działał ten gynazol bez objawów. Tak każde jedne - bol podbrzusza jak diabli.
Właśnie jadę po receptę na coś innego🙄

Do góry