reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

To może faktycznie masz przeziębienie... Wiesz, dopóki nie ma ostrych objawów to to się leczy tak samo jak przeziębienie lub grypę, a że w ciąży większości leków nie można brać to i leczenie trwa dłużej....
Też tak właśnie myślę że to ze się przeciąga to wina tego ze niestety nie można zapodać sobie właśnie leków. Bo kiedyś wzięłam coś i szybko było po problemie. A teraz lekarka z POZ kazała mi brać ziołowy Sinupret Extract, irygację robić czasem inhalacje i to wszystko. I tak jeszcze pije wodę z cytryną bądź czosnek do mleka z miodem dodaje. Ale wydaje mi się ze przez ogrzewanie w domu to będę mogła się długo leczyć.

reklama
Powiem wam co mnie postawiło dość szybko na nogi. Trochę mnie tylko męczy suchy kaszel a zaczęło się dużym bólem gardła i katarem.

Łyżeczka Wit c (mam taką w proszku) miód i sok. Może być zwykła woda. I tak kilka razy dziennie. Uwaga, wystąpi biegunka ale to dobrze. Herbata, najlepiej z imbirem. Płukanie gardła szałwią, tan. Tum ver. de i parowanki na zatoki. Trochę sinupretu, kilka razy apap tak mnie
gardło bolało. Hals, ten czarny i cukierki z eukaliptusem. Do tego odpoczynek w łóżku i dużo picia ciepłego. Ogólnie w 2 dni o wiele lepiej.

Powiem wam co mnie postawiło dość szybko na nogi. Trochę mnie tylko męczy suchy kaszel a zaczęło się dużym bólem gardła i katarem.

Łyżeczka Wit c (mam taką w proszku) miód i sok. Może być zwykła woda. I tak kilka razy dziennie. Uwaga, wystąpi biegunka ale to dobrze. Herbata, najlepiej z imbirem. Płukanie gardła szałwią, tan. Tum ver. de i parowanki na zatoki. Trochę sinupretu, kilka razy apap tak mnie
gardło bolało. Hals, ten czarny i cukierki z eukaliptusem. Do tego odpoczynek w łóżku i dużo picia ciepłego. Ogólnie w 2 dni o wiele lepiej.
Mi sinupret pomaga na zatoki ale za to na gardło mi poszło zapalenie i płukam je woda z wodą utlenioną i psikam goldseptem. Najgorsze ze temperatura 36,2 i bolą mnie czasem mięśnie. Liczę że przejdzie.

Będąc w ciąży można brać sinupret?
Pytam bo od tygodnia walczę z zatokami i nic nie pomaga, mleko+czosnek, imbir, parowanki na zatoki, nic nie działa.

Będąc w ciąży można brać sinupret?
Pytam bo od tygodnia walczę z zatokami i nic nie pomaga, mleko+czosnek, imbir, parowanki na zatoki, nic nie działa.
Mi lekarz rodzinny zlecił branie dokladnie wersji Sinupret extract. Dzis dzwonilam do lekarza i dalej mam brać i acatar przez 3 dni. Ale na chwile obecna jakby zatoki mi zaczęły puszczać wiec się wstrzymam z tym awatarem. Tez nic nie pomagało mi nic. Dzis o dziwo 8 dnia oddychać zaczęłam normalnie. Cały czas płukam irigasinem bo to też lekarz zalecił.

Mi lekarz rodzinny zlecił branie dokladnie wersji Sinupret extract. Dzis dzwonilam do lekarza i dalej mam brać i acatar przez 3 dni. Ale na chwile obecna jakby zatoki mi zaczęły puszczać wiec się wstrzymam z tym awatarem. Tez nic nie pomagało mi nic. Dzis o dziwo 8 dnia oddychać zaczęłam normalnie. Cały czas płukam irigasinem bo to też lekarz zalecił.
Dziękuję bardzo😊
irigasin już mam i chyba dzisiaj to zastosuję. Najbardziej męczy mnie taki tempy ból glowy

U mnie już 21 tc., tydzień temu - po połówkowych, w końcu zaczęłam czuć jakieś ruchy. Ale od soboty jakby cisza :( Ile się człowiek nastresuje... Dobrze, że mogę Was poczytać, mieć poczucie, że nie tylko ja mam takie problemy

reklama
u mnie tez tak było: trochę ruchów i cisza kilka dni. Teraz już codziennie czuję, dziś nawet już brzuch podskakiwał. Na połówkowym lekarz mówił, że spokojnie do 23 jest czas. Każda z nas i każda ciąża jest inna

Do góry