reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Hej ja, mam termin na 25.03 z miesiączki z usg 22.03,chociaz u mnie będzie na pewno cesarka więc termin do ustalenia.
To tak wcześnie miałaś już test obciążenia glukoza? 😱
Na morfologii wynik cukru wyszedł mi w górnej granicy normy pomimo utrzymywania diety ubogiej w cukry (wyeliminowałam z diety zupełnie cukier biały, jedynymi źródłami cukru były dla mnie owoce, a nawet tych nie jadłam jakoś dużo-po wielu nie czułam sie dobrze) i ginekolożka mi zleciła wykonanie tego badania. Zreszta, od kiedy pamietam wyniki cukru na morfologii krwi miałam zawsze tylko nieznacznie poniżej normy, ale przedtem lekarze urządzali mi jedynie pogadanki o skutkach niezdrowej diety. Tym razem ginekolożka stwierdziła, ze lepiej zawczasu to sprawdzić bo ciąża i ewentualne komplikacje.

reklama
Normy w ciąży są trochę inne niż dla pozostalych😉 tak już od dwóch tygodni czuje ruchy. Teraz już porządne kopniaki. Zwłaszcza jak kichnę to dostaje znak, że się dziecku nie podoba😊😃
Super ze czujesz już ruchy, ja z pierwsza córka czułam koło 17tygodnia,teraz mam łożysko na przodzie i póki co nic nie czuję ale u mnie dopiero 14tydz plus 3dni dokładnie,wiec jeszcze trochę.

Super ze czujesz już ruchy, ja z pierwsza córka czułam koło 17tygodnia,teraz mam łożysko na przodzie i póki co nic nie czuję ale u mnie dopiero 14tydz plus 3dni dokładnie,wiec jeszcze trochę.
Ja 14+4, termin na 24 Marca. Tez jeszcze nic nie czuję, w ogóle ten drugi trymestr to bajka w porównaniu do pierwszego, czasami zapominam że jestem w ciąży... :)

Ja 14+4, termin na 24 Marca. Tez jeszcze nic nie czuję, w ogóle ten drugi trymestr to bajka w porównaniu do pierwszego, czasami zapominam że jestem w ciąży... :)
U mnie to samo, 1 trymestr mdłości ogromne, teraz zgaga ale już nie aż tak jak było,ja mam często ucisk na nogę ale to tz powodu mojego krzywego kręgosłupa, u mnie już widać brzuszek🙈😁😱jestem zaskoczona bo z córką starsza było widać w 19-20tyg.a teraz już widać.

U mnie to samo, 1 trymestr mdłości ogromne, teraz zgaga ale już nie aż tak jak było,ja mam często ucisk na nogę ale to tz powodu mojego krzywego kręgosłupa, u mnie już widać brzuszek🙈😁😱jestem zaskoczona bo z córką starsza było widać w 19-20tyg.a teraz już widać.
Podobno przy kolejnym dziecku widac szybciej, ja dopiero pierwsza ciąża:)

Ja jestem załamana. W posiewie moczu wyszła mi bakteria Klebsiella pneumoniae. Dzwonilam do gin mam brać symural a jak nie przejdzie to mam się z nią w następnym tygodniu zobaczyć. Boję się że się to zagrozi dziecku. Czytałam że jest niebezpieczna 😭
Hej .co z Twoją bakteria? Mi wyszło to samo i nigdzie nie mogę znaleźć żadnych cennych informacji

Dziewczyny mam do Was pytanie o wydzieline. Czy dużo jej macie? Mi się skończyły wkładki i chcąc spróbować bez zauważyłam ze mam delikatnie mokre majtki (kilka kropelek, wodnista bezbarwna i bezwonna wydzielina). Zastanawiam się jaka jest norma jeżeli chodzi o ilość. Naczytalam się o saczacych wodach plodowych i teraz wariuje. U mnie leci 15 tydzień.

reklama
Do góry