reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja chodzę na NFZ do gin i faktycznie są 3 USG ale mój ma też prywatny gabinet i np nie.ma problemu żeby nie pójść więc to jest ok.Dzisiaj np nie płaciłam a miałam przezierność badaną i np bardzo wszystko szczegółowo bo sprawdzał macicę nawet pępowinę wymierzył oczywiście blizna za każdym.razem sprawdzana także ja nie narzekam😄połówkowe też jest w NFZ a już resztę płace
Farciara 😉 Tak serio to u nas na NFZ nie ma normalnego lekarza. Przyjmuje taki koniowal, gdzie indziej tez odpada. Oni poprostu tak się ugadali chyba ze będą beznadziejni. Mój tez przyjmuje w szpitalu na NFZ ale tam są zawsze takie kolejki i trochę km jest tam zeby dojechać. Wole zapłacić i wchodzę bez problemu... akurat mige sobie pozwolić bo naprawde ostatnio jak byłam u niego na NFZ to kobitka prawie rodziła na poczekalni a siedziała ze 3 godziny

Teraz nadrobiłam co tu się działo przez kilka ostatnich dni 😉
Prowadzę ciążę na Luxmed (bo taki mam pakiet z pracy) i u mnie nie ma żadnego problemu z USG. Na początku chodziłam do lekarza co 2 tygodnie czasem co tydzień (bo np potrzebowałam L4)i za każdym razem miałam robione USG. Na pierwszej wizycie dodatkowo USG piersi bo dawno nie miałam i wszystko z pakietu. Jedynie badania prenatalne robiłam prywatnie bo nie było wskazań do skierowania na NFZ. Teraz idę w przyszłym tygodniu na wizytę więc też pewnie będzie konsultacja +USG. Dodatkowo wszystkie badania z krwi moczu itp również mam w pakiecie Luxmed więc za nic nie muszę płacić.

A jest szansa by przez przeziębienie wyniki były przekłamane w drugą strone i wyszły dobrze, że facto będąc wysokim ryzykiem?rano mam badania, nie mogę spać bo ciągle o nich myślę...a mam katar i tak się dodatkowo nakręcam.

O takiej opcji nie słyszałam. 🤔
Trzymam kciuki za Was. Będzie dobrze. 😍

Farciara 😉 Tak serio to u nas na NFZ nie ma normalnego lekarza. Przyjmuje taki koniowal, gdzie indziej tez odpada. Oni poprostu tak się ugadali chyba ze będą beznadziejni. Mój tez przyjmuje w szpitalu na NFZ ale tam są zawsze takie kolejki i trochę km jest tam zeby dojechać. Wole zapłacić i wchodzę bez problemu... akurat mige sobie pozwolić bo naprawde ostatnio jak byłam u niego na NFZ to kobitka prawie rodziła na poczekalni a siedziała ze 3 godziny
No to u mojego też zawsze kolejki są bo u mnie tylko dwóch przyjmuje na NFZ reszta prywatnie. Masakra to się napatrzyłaś 😄

Dziewczyny powiedzcie mi na usg 3d4d w 15 tc jest możliwość zobaczenia płci? Mam mozliwosc jutro iść na takie usg normalnie sie czeka ponad tydzień ale nie wiem czy nie za wcześnie. Usg prenatalne mialam robione 2 tygodnie temu i codziennie odsłuchuje serduszka . Wszystko jest super. Wiec bardziej bym poszła z ciekawości no i ta płeć , juz bym chciała wiedzieć. Co o tym myślicie? Czytalam ze w okolicach 16 tc juz na 2d lekarz moze stwierdzić płeć a na 3d4d ? Jaka mam szanse ze poda płeć chociaż w 90 % ?

Nie zależy mi na żadnej płci az tak bardzo ale ciekawość mnie poprostu zżera 😅😅

Może z tym ocenianiem płci w
Dziewczyny powiedzcie mi na usg 3d4d w 15 tc jest możliwość zobaczenia płci? Mam mozliwosc jutro iść na takie usg normalnie sie czeka ponad tydzień ale nie wiem czy nie za wcześnie. Usg prenatalne mialam robione 2 tygodnie temu i codziennie odsłuchuje serduszka . Wszystko jest super. Wiec bardziej bym poszła z ciekawości no i ta płeć , juz bym chciała wiedzieć. Co o tym myślicie? Czytalam ze w okolicach 16 tc juz na 2d lekarz moze stwierdzić płeć a na 3d4d ? Jaka mam szanse ze poda płeć chociaż w 90 % ?

Narządy już są, ale to czy poznasz płeć zależy od umiejętności i doświadczenia lekarza i sprzętu na którym robi badanie. To 3d/4d i tak zaczyna się od 2d z tego co czytałam.

Ja wczoraj pytałam kiedy najlepiej robić 3d/4d to mi lekarka powiedziała, że najlepiej po 25 tyg. Buźka już nie jest kosmiczna, dziecko robi minki, a w środku jest dużo miejsca więc łatwiej buźkę złapać.

Jak jest hajsiwo to można robić przy każdym dużym usg :) My zdecydowaliśmy się na raz, właśnie po 25. Nie możemy się doczekać, żeby zobaczyć buziaka

Ja mam na każdej wizycie usg

Lepiej iść między 20 a 22 tygodnie lepiej już wszystko widać też pytalam mojego lekarza bo ciekawa jestem 😂😂🤦‍♀️

reklama
Do góry