reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja też nie mogę znaleźć sobie miejsca, zawsze spałam na brzuchu a teraz🤷‍♀️
Nooooo taka z tym porażka. Tą poduchę kupiłam w kształcie 7, mój mówi na nią boa i dobrze ,że mamy wielkie łóżko to się mieścimy 😂 Coś tam stękał , że zajmuje dużo miejsca. Tym czasem wchodzę raz do pokoju a sobie leży z poduchą , lapkiem i zrobił z niej sobie podkładkę pod rękę i myszkę. 🤪 nawet czasami sam sobie zarzuca nogę na nią hihi no taka wielofunkcyjna rzecz 😎 Ale co sen na brzuszku to nic tego nie zastąpi.

reklama
Krwiak mam od 5tc jest mały 12mm na 7mm ale mimo.leków nie zmniejsza się..
Masz prawo do takich emocji. Martwisz się bo Ci zależy, to zrozumiałe. Ale właśnie Twoim atutem jest fakt ,że masz już dwoje zdrowych dzieci. [emoji846] Ja też mam obawy, mam objawy coś boli , przechodzą objawy znów lęk. Każde USG serce wali i tak będzie do końca. Bo stać się może coś zawsze ,ale nie musi. Myślę ,że będzie wszystko dobrze . A powiedz ten krwiak masz już dlugo, duży jest ?

Hejka z rana dziewczyny 😘 tak wszystko wiem, dziś rekord do 2 byłam 3*, noc jak zwykle .... Nie pospalam. Strasznie tęsknię za spaniem na brzuchu . Pomyślałam tez, że pije na noc duży kubek rumianku,a On też działa moczopędnie..
To może spróbuj na brzuchu spać może to o pozycję chodzi w twoim przypadku

Jeszcze jak nie wiedziałam o cukrzycy ciążowej, a mdłości trochę odpuściły to poszliśmy na obiad do ulubionej knajpki. Ja wzięłam ukochane ravioli z krewetkami... To była takaaa porażka... Śmierdziało i było obrzydliwe. Ugryzlam i kazałam mężowi zjeść bo nie dałam rady.

Najbardziej lubię takie podsmażone na patelni. Ciekawe czy teraz by mi weszły , czy też nie[emoji848] ciąża dziwny stan [emoji6]
Ja też właśnie z patelni uwielbiam😁a teraz nawet nie próbuje wytrzymam jeszcze ☺️

Krwiak mam od 5tc jest mały 12mm na 7mm ale mimo.leków nie zmniejsza się..
Hm... To , ze jest mały to już bardzo dużo. Mój miał 1cm , co jest właśnie bardzo małym krwiaczkiem . Najlepsze , że nie wiem skąd to, na prawdę się ograniczałam. Jednego dnia USG i było ok. Na drugi dzień wieczorne plamienie , już byłam pewna ,że p owszystkim . Rano pobiegłam do szpitala i na USG wyszło ,że to od tego krwiaczka. Z dzidzia było ok. A pół nocy przeryczalam . Położyli mnie , dostałam exacyl dozylnie. Na drugi dzień krwiacżka ,nie było. Potem dwa tyg głównie leżałam. Wszystko się naprawiło,bo na prenatalnych nic nie było widać. Nadal jednak jestem ostrożna ,nie robię niczego ,czego nie muszę. Mój robi większość rzeczy. Może kochana za mało się oszczedzasz? Wiesz ja miałam zakaz wychodzenia na spacery. Tylko w domu , leżeć siedzieć ,czasami pospacerowalam po chacie , jak dostawałam na leb. Ale często jest tak, że lekarze nawet nic nie mówią przy takim małym i zlewka. Ja też biorę Wit C w proszku, zawsze też wzmacnia naczynia krwionośne.

Mąż mojej koleżanki tak miał że pozwalał jej tylko wodę w ciąży żeby czasem więcej nie przytyła 🤦mówię wam tak kontrolował wszystko co jadła że aż mi jej szkoda było. Teraz po ciąży nie pozwolił jej włosów ściąć bo wszystkie żony jego znajomych mają długie włosy i wyglądają kobieco a ona od zawsze takiego jeża miała. Teraz jej się przerzedziły strasznie i normalnie wygląda jakby miała że 60 lat ale on wie lepiej i koniec kropka
O kurcze, tu już coś grubszego jest na rzeczy. Współczuje jej. Z drugiej strony gdyby mój mnie tak kontrolował to tyle bym nie przytyła 😂😂
Ale gdyby włosów mi nie pozwolił ściąć to bym chyba go wyśmiała. Dziwna sytuacja. Traktuję ją jak własność.

@Grabcia123 rozumiem Twoje obawy ale na pewno będzie wszystko dobrze. Tez się bałam.Mało tego. Usg miałam 8 dni temu i było wszystko w porządku to teraz od nowa myśle czy serduszko dalej bije 🤦‍♀️

O kurcze, tu już coś grubszego jest na rzeczy. Współczuje jej. Z drugiej strony gdyby mój mnie tak kontrolował to tyle bym nie przytyła 😂😂
Ale gdyby włosów mi nie pozwolił ściąć to bym chyba go wyśmiała. Dziwna sytuacja. Traktuję ją jak własność.

@Grabcia123 rozumiem Twoje obawy ale na pewno będzie wszystko dobrze. Tez się bałam.Mało tego. Usg miałam 8 dni temu i było wszystko w porządku to teraz od nowa myśle czy serduszko dalej bije 🤦‍♀️
Mnie zawsze jego zachowanie denerwowało. Zawsze miał żonie za złe że nie wygląda jak inne dziewczyny a ona już po 40 to też wiadomo nie będzie wyglądać jak 18

reklama
Od 2 trymestru nie jest to już z wskazane. Wolę nie ryzykować. 😣
Skonsultuj z lekarzem ja w obu ciążach do końca spałam na brzuchu inaczej nie umiem. Nawet jak próbowałam spać na boku zawsze się budziłam na brzuchu a lekarz mówił że jeśli mnie nic nie boli tzn że mi i dziecku wygodnie i kazał tak spać. Ale ja też nie miałam dużego brzucha więc aż tak mi nie przeszkadzał 😁

Do góry