reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

To od żelaza. Chociaż ja ostatnio mam zatwardzenie 🙊.

Jak mnie dziś mój stary wkurzył. Jak w ciąży się nie denerwować ? nie da się. Szukamy mieszkania i wiecznie kręci nosem. Już dawno się tak nie pokłóciliśmy. Ja chyba mam mało cierpliwości teraz. 🙉

Ja się drę codziennie od jakiegoś czasu ale to nie ciąża tylko mam wrażenie że mój stary się czuję bardziej w ciąży niż ja. Do tej pory to ja byłam motorem napędowym w domu, kombinowałam, pilnowałam fachowców od wykończenia itd odkąd jestem w ciąży I czuje się trochę gorzej, więcej leżę itd, ten geniusz wraca po pracy i zamiast wziąć wszystko w swoje ręce, bo mieszkamy w tym domu już 8 miesięcy i ciągle jest coś do zrobienia, to on sadowi doope obok mnie i leży 🤦‍♀️ pierwszy tydzień to tolerowalam ale teraz już przesada. Oboje zarośniemy gruzem, tylko ja w ciąży a on z lenistwa

reklama
Haha biedny chłop ;D ale mieszkanie poważna sprawa , ja na swojego nakrzyczała przez telefon ze chce loda
No tak ale ja bym chciała zdążyć przed porodem a ten oczekuje chyba złotego runa. No ale cóż. Ten typ tak ma.

Jedzeniowo to pamiętam kiedy na początku ciąży widziałam reklamę burgera (normalnie nie jem tego typu jedzenia) i prawie się popłakałam żeby mnie zawiózl na burgera. A kiedy już dotarliśmy i zaczęłam jeść, stwierdziłam że mi nie smakuje i że się zaraz porzygam. hahaha myślałam że mnie udusi 😂

Ja się drę codziennie od jakiegoś czasu ale to nie ciąża tylko mam wrażenie że mój stary się czuję bardziej w ciąży niż ja. Do tej pory to ja byłam motorem napędowym w domu, kombinowałam, pilnowałam fachowców od wykończenia itd odkąd jestem w ciąży I czuje się trochę gorzej, więcej leżę itd, ten geniusz wraca po pracy i zamiast wziąć wszystko w swoje ręce, bo mieszkamy w tym domu już 8 miesięcy i ciągle jest coś do zrobienia, to on sadowi doope obok mnie i leży 🤦‍♀️ pierwszy tydzień to tolerowalam ale teraz już przesada. Oboje zarośniemy gruzem, tylko ja w ciąży a on z lenistwa
Coś w tym jest.. mój nawet drzemki w ciągu dnia wali a nigdy nie spał 😂. A też teraz się opierlalaa bo twierdzi że ja siedzę w domu więc mogę coś tam zrobić. Eh

Coś w tym jest.. mój nawet drzemki w ciągu dnia wali a nigdy nie spał 😂. A też teraz się opierlalaa bo twierdzi że ja siedzę w domu więc mogę coś tam zrobić. Eh

A najgorzej że mamy słabą siłę przebicia bo faktycznie same też robimy mniej ale facet chyba nie zakuma że ciąża może chorobą nie jest ale najlatwiejsza w przeżyciu też nie jest :p sama bym chciała być bardziej obrotna i moc więcej zrobić bo dużo mam planów ale nie przeskoczę tego tematu bo znowu mi się zaczną jakieś krwawienia i będę żałować 🙄

Piszecie o braku cierpliwości 😏
Cierpliwości to ja nigdy nie miałam ale teraz to już przeginam na całego! Dzisiaj usłyszałam czy do marca mam zamiar być taka złośliwa czy to wcześniej mi przejdzie? 🙄

Chyba „wyleczyłam” się ze śledzi. O matko ale mi siadły na żołądku 😒 Na sama myśl odruch wymiotny 🤢 długo się nie tknę. Zrobiłam sałatkę śledziową i żałuje...wszyscy zjedliśmy ale ja to zezarlam i mam za swoje. Jadłam o 15 a do teraz mi się nimi odbija, myłam zęby kilka razy 😣 odbija mi się. Masakra 😫

A najgorzej że mamy słabą siłę przebicia bo faktycznie same też robimy mniej ale facet chyba nie zakuma że ciąża może chorobą nie jest ale najlatwiejsza w przeżyciu też nie jest :p sama bym chciała być bardziej obrotna i moc więcej zrobić bo dużo mam planów ale nie przeskoczę tego tematu bo znowu mi się zaczną jakieś krwawienia i będę żałować 🙄
Dokładnie. Lepiej się nie przemęczać 🙂

Dziewczyny tak czytam i widzę, że dobra passa na prenatalnych trwa i oby tak dalej 😀 Bardzo się cieszę że każda z nas która miała dziś badanie usłyszała dobre wiadomości. U mnie dzidziol wszystko ok, z pappa wyszło niskie ryzyko. Teraz tylko życzę Wam i sobie bardzo nudnej ciąży😄

A mój wciąga ogórki kiszone jak jakiś nienormalny , cały zapas na zimę prawie wyjedzony od jednej i drugiej teściowej 😂 na szczęście ja w ogóle ochoty na ogórki nie mam
Mój to tyje jak by był w ciąży 🤣🤣 i na większe zachcianki niż ja, dziś na kolacje bedzie jadł śledzika a ja jak na to patrzę to mnie aż skręca 🤣🤣🤣

reklama
Boze A ja dziś dopadlam winogrono jak szalona i tak mnir zapchalo wypchalo i wgl że ledwo żyje... Właśnie można w ciazy błonnik w tabletkach? Mam takie zaparcia wzdety brzuch jak nie ja [emoji3062]
Co do cierpliwości to mąż nie raz mnie pyta czy ktoś mu żonę podmienil bo normalnie stałam się oaza spokoju..ciekawe na jak długo...
Gratuluję wszystkich udanych wizyt [emoji16]

Do góry