reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Z tym grejfrutem to mnie zdziwiłaś 🙄 znowu ja czytalam ze sok z cytrusow wlasnie z grejpfrutów jest wskazany bo ma duzo witamin 🤔 tylko trzeba uwazac bo moze uczulać. Wiem ze tu jedna kobitka pije duzo soków z grejpfruta to jak to wkoncu jest? Bo ja co drugi dzien pije sok z cytrusow, taka mała porcje ale grejfrut tez jest 😊
A powiem jeszcze jedna ciekawostke o migdałach. W ciazy na mdlosci zalecaja migdały, natomiast migdały zawierają cynk prawda? Ktory jeat szkodliwy. Wiec myślę ze z rozsadkiem mozna te rseczy jesc tylko w nieduzych ilosciach
Jeśli chodzi grejpfrut to mi diabetolog powiedział a mam wysokie cukry żeby jeść owoc bo dobrze obniża cukier nie cały ale dwa kawałki np. Jak mi cukier podskoczy.

reklama
Ja tez colę litrami, masz racje pepsi to nie to samo 🙃🙃🙃 ale ja colę zawsze litrami piłam. Ja w ciążach z synami mogłam jeść kotlety i kurczaka non stop 🙈 wielkie udka z kapustą czerwoną 😂🤦‍♀️ No i później były efekty na wadze 😏
W jednej straconej ciąży naleśniki jadłam jak najęta. Ale ciąża szybko się skończyła 🙁
zobaczymy jak teraz będzie, na razie lody (za którymi nie przepadam), czekoladowe ciastka popijane właśnie woda z ogórków i ogórki 😋
I króluje u mnie kanapka z serem żółtym i na to ogórek kiszony.
Ja to jadłam chleb z masłem 🤷 i ziemniaki z sosem a kolacja to lody za dużo nie przytyłam z tym że ja z tych co mają lekka nadwagę😒
Teraz to chociaż trochę mięsa zjem🍗

Ja przed ciąża pilam rano pół szklanki soku z kwaszonego buraka. Bardzo pomagało!!! Na pewno śliwki, kefir i siemię lniane. Generalnie to kwestia diety, im mniej węglowodanów tym mniej wzdęć i zaparć. Tylko w ciąży ciężko się trzymać diety, skoro jemy to na co mamy ochotę, a na co nie mamy nas wręcz obrzydza 🤢
To trzeba spróbować, może się uda, a gdzie się kupi otręby żytnie
Polecam na zaparacia błonnik w tabletkach w aptece można kupić mi lekarz w poprzedniej ciąży polecił i teraz też biorę i nie mam problemów.

Z tym grejfrutem to mnie zdziwiłaś 🙄 znowu ja czytalam ze sok z cytrusow wlasnie z grejpfrutów jest wskazany bo ma duzo witamin 🤔 tylko trzeba uwazac bo moze uczulać. Wiem ze tu jedna kobitka pije duzo soków z grejpfruta to jak to wkoncu jest? Bo ja co drugi dzien pije sok z cytrusow, taka mała porcje ale grejfrut tez jest 😊
A powiem jeszcze jedna ciekawostke o migdałach. W ciazy na mdlosci zalecaja migdały, natomiast migdały zawierają cynk prawda? Ktory jeat szkodliwy. Wiec myślę ze z rozsadkiem mozna te rseczy jesc tylko w nieduzych ilosciach
Tak z migdałami to prawda i wogole tak jak pisałam z umiarem na odbycie bólu to można zjeść wszystko oprócz surowizny. Tylko z głową nie od razu wykupić całą paletę i jeść 😄

Dziewczyny a jak wyglada u was śluz? Moze to dziwne pytanie ale pare razy mi sie zdarzylo ze sluz był ciemny taki. To nie była krew zywa bo wiem jak to wyglada. Tylko taki brązowy... Nie mocno ciemny taki sredni. Bardziej mi chodzi o to czy sluz u was zmienia zabarwienie...?

9k
Dziewczyny a jak wyglada u was śluz? Moze to dziwne pytanie ale pare razy mi sie zdarzylo ze sluz był ciemny taki. To nie była krew zywa bo wiem jak to wyglada. Tylko taki brązowy... Nie mocno ciemny taki sredni. Bardziej mi chodzi o to czy sluz u was zmienia zabarwienie...?
Ja nie miałam takiego raczej taki zwykły biały sluz a nie powinnaś w tym czasie mieć miesiączki?? Czasami tak się dzieje jak jest dzień spodziewanej miesiączki tak mi gin tłumaczył.

9k

Ja nie miałam takiego raczej taki zwykły biały sluz a nie powinnaś w tym czasie mieć miesiączki?? Czasami tak się dzieje jak jest dzień spodziewanej miesiączki tak mi gin tłumaczył.
Wiesz ze calkiem mozliwe... Dzis dokladnie jest 81 dni od ostatniej miesiaczki. Przy cyklach 27 dni do 29, tej calkiem prawdopodobne ze dzis by mi sie zaczynala miesiaczka 🤦‍♀️ chyba ze zle licze.
Mimo wszystko troche sie martwie. Do czwartku czekam na badania prenatalne. A jezeli uslysze ze serduszko nie bije? Ja chyba bym nie dźwignęła tego... Na poczatku to wiedzialam ze jest taka mozliwosc ale teraz juz 2 trymestr sie zaczyna 😪 i jakos jestem pewniejsza i pewnie to błąd...

reklama
Wiesz ze calkiem mozliwe... Dzis dokladnie jest 81 dni od ostatniej miesiaczki. Przy cyklach 27 dni do 29, tej calkiem prawdopodobne ze dzis by mi sie zaczynala miesiaczka 🤦‍♀️ chyba ze zle licze.
Mimo wszystko troche sie martwie. Do czwartku czekam na badania prenatalne. A jezeli uslysze ze serduszko nie bije? Ja chyba bym nie dźwignęła tego... Na poczatku to wiedzialam ze jest taka mozliwosc ale teraz juz 2 trymestr sie zaczyna 😪 i jakos jestem pewniejsza i pewnie to błąd...
Wszystko będzie wporzadku zobaczysz kochana ❤️ serduszko napewno bije i wszystko jest wporzadku także wiem łatwo się mówi ale staraj się nie MARTWIC chyba że masz Mozliwosc to dla spokoju odwiedź lekarza jestem z Tobą trzymam mocno kciuki i pisz. Co i jak ❤️❤️🤞

Do góry