reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Czekałam dosłownie kilka dni. Niby jest informacja, że od 8 do 10 dni, ale miałam może po 5... Tyle, że jeszcze nieprzerobione na mom, bo to lekarz robi i bez podanych żadnych norm. To dopiero na wizycie.
Oki dziękuję ślicznie za informacje w takim razie czekam cierpliwie 🙂

Wszystko będzie wporzadku zobaczysz kochana ❤ serduszko napewno bije i wszystko jest wporzadku także wiem łatwo się mówi ale staraj się nie MARTWIC chyba że masz Mozliwosc to dla spokoju odwiedź lekarza jestem z Tobą trzymam mocno kciuki i pisz. Co i jak ❤❤🤞
Dziwkuje za słowa wsparcia 😘
Nie wiem czemu ale codziennie rano wstaje z jakims takim zlym przeczuciem... 🙄 Pozniej sie uspokajam bo mdlosci mnie dopadają, no wczoraj caly dzien znowu w łóżku ja normalnie głowy nie moglam podnieść. I dzis juz tez zaczynaja dokuczac 🤔 i tak sie zastanawiam czy mimo mdłości moze być że serduszko przestało bić? Z własnego doswiadczenia wiem że mdłości ustepuja calkowicie i samopoczucie sie polepsza, wraca wręcz do normalności wszystko. A ja strasznie sie czuje i wyglądam jak zombie. Juz nawet dwie osoby wprost sie zapytały czy przypadkiem nie jestem w ciąży bo poprostu sie bardzo zmieniłam na twarzy... No juz w zywe oczy nie kłamałam 🤦‍♀️ prosiłam jeszcze o dyskrecję ale wiadomo jak to jest...
Dobrze ze jutro dzieci do szkoły to czas mi szybko do czwartku zleci... Zwariuję chyba. Juz tego sluzu nie mam i wiem ze juz tak raz mialam jednorazowo i przeszło...
😵🤮😬🤦‍♀️ Oszaleje

Nie wiem czemu ale codziennie rano wstaje z jakims takim zlym przeczuciem... 🙄 Pozniej sie uspokajam bo mdlosci mnie dopadają, no wczoraj caly dzien znowu w łóżku ja normalnie głowy nie moglam podnieść. I dzis juz tez zaczynaja dokuczac 🤔 i tak sie zastanawiam czy mimo mdłości moze być że serduszko przestało bić? Z własnego doswiadczenia wiem że mdłości ustepuja calkowicie i samopoczucie sie polepsza, wraca wręcz do normalności wszystko. A ja strasznie sie czuje i wyglądam jak zombie. Juz nawet dwie osoby wprost sie zapytały czy przypadkiem nie jestem w ciąży bo poprostu sie bardzo zmieniłam na twarzy... No juz w zywe oczy nie kłamałam 🤦‍♀️ prosiłam jeszcze o dyskrecję ale wiadomo jak to jest...
Dobrze ze jutro dzieci do szkoły to czas mi szybko do czwartku zleci... Zwariuję chyba. Juz tego sluzu nie mam i wiem ze juz tak raz mialam jednorazowo i przeszło...
😵🤮😬🤦‍♀️ Oszaleje
Zobaczysz będzie dobrze serduszko napewno pięknie Bije pod Twoim musisz się ciut uspokoić bo kruszynka czuje chociaż ja ostatnio też mam gorszy czas....

Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było nie wiem czy temat się przewinął już , ale tak dużo piszecie , że nie ma szans żebym to nadrobiła ! Więc pytanko do Was :)

Chodzi mi o wózek czy zastanawiałyście się już jaki ? Ja myślę o BEBETTO Torino Si 2w1.
Może któraś z was miała z nim do czynienia lub też planuje zakup go i się przymierzała do niego i próbowała w sklepie.

Jakie opinie macie na jego temat,
Lub innego wózka marki BEBETTO ?
Ewentualnie jaki wózek możecie mi polecić ?
Szukam wózka 2w1 bądź osobno gondola i osobno spacerówka :)

Mieszkam za granicą i nie mam możliwości wypróbowania wózków z polski a chciałabym kupić wózek w polsce bo tu w Norwegii jest mega mały wybór i brzydkie 😅

Ja miałam przy pierwszym dziecku Torino 😊 fajny był funkcjonalny 😊 teraz podoba mi się cybex bailos s lux 🤷🏼‍♀️

Dawno mnie tu nie było bo brak mocy. W piątek mam wizytę i trochę się stresuje A 14.09 prenatalne. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze .
Ja w pierwszej ciąży jak i teraz kupiłam leginsy z decathlonu za 20zl

Wiesz ze calkiem mozliwe... Dzis dokladnie jest 81 dni od ostatniej miesiaczki. Przy cyklach 27 dni do 29, tej calkiem prawdopodobne ze dzis by mi sie zaczynala miesiaczka 🤦‍♀️ chyba ze zle licze.
Mimo wszystko troche sie martwie. Do czwartku czekam na badania prenatalne. A jezeli uslysze ze serduszko nie bije? Ja chyba bym nie dźwignęła tego... Na poczatku to wiedzialam ze jest taka mozliwosc ale teraz juz 2 trymestr sie zaczyna 😪 i jakos jestem pewniejsza i pewnie to błąd...
Ja mam podobne myśli 🙁 i im bliżej prenatalnych to częściej o tym myślę. Musi być dobrze! Nie ma innej opcji! Dwa razy to przechodziłam wiec mam nadzieje, ze już się to nie powtórzy.
trzymam kciuki!

a jem na co mam ochotę i tyle w temacie 😏 odpuściłam właśnie te sery pleśniowe, moje ukochane owoce morza a resztę po trochu albo i w większej ilości 😂😂😂 rzuciłam papierosy, nie pije alkoholu ale to akurat nie problem bo nigdy nie piłam a palić mi się zachce czasami niestety i wtedy co? idę coś zjeść 🤦‍♀️ Mąż mi kupil kawę bezkofeinowa i dobra jest 😄 nie ma co popadać w jakieś skrajności. Ale to moje zdanie

😵🤮😬🤦‍♀️ Oszaleje
Ja czuję się tak samo... Cały czas się zastanawiam czy może już serduszko przestało bić a ja tego nie czuje? A może silne leki przeciwbólowe (Tramadol) które przyjmowałam na początku ciąży przez długi czas może wpłynęły jakoś na mózg dziecka? Miałam w bliskiej rodzinie zespół Turnera więc te badania prenatalne są wielkim stresem... Ale to już pojutrze, szkoda że o 14, mogłyby być o 6 rano 😃

Ja mam podobne myśli 🙁 i im bliżej prenatalnych to częściej o tym myślę. Musi być dobrze! Nie ma innej opcji! Dwa razy to przechodziłam wiec mam nadzieje, ze już się to nie powtórzy.
trzymam kciuki!

a jem na co mam ochotę i tyle w temacie 😏 odpuściłam właśnie te sery pleśniowe, moje ukochane owoce morza a resztę po trochu albo i w większej ilości 😂😂😂 rzuciłam papierosy, nie pije alkoholu ale to akurat nie problem bo nigdy nie piłam a palić mi się zachce czasami niestety i wtedy co? idę coś zjeść 🤦‍♀️ Mąż mi kupil kawę bezkofeinowa i dobra jest 😄 nie ma co popadać w jakieś skrajności. Ale to moje zdanie
Dzień w dzień rano mam z tymi myślami problem, myślę że po prenatalnych będzie lepiej 🤷‍♀️

Tez rzuciłam palenie, ale poprostu jak mąż przy mnie zapalil to leciałam do kibelka 🤮 raz zapalilam i to samo... I nawet teraz jak pomyślę to od razu mi się cofa... W poprzednich ciazach mialam z tyn problem bo mnie nie odrzucało... I ciezko było sie powstrzymać. Alkohol dla mnie moze nie istnieć, wiadomo jak jakas zakrapiana imprezka sie przydarzy no to by sie piwko wypiło albo drineczka. Ale gorszy problem z tymi fajkami jest 🤷‍♀️ z jedzeniem to mam problem bo nie wiem co bym jadła no katastrofa normalnie 🙄 jestem glodna ale na nic nie mam ochoty. Ostatnio mi pizza smakowala i jak pomyślę to tak pizze to bym zjadła.. 😅

reklama
Ja czuję się tak samo... Cały czas się zastanawiam czy może już serduszko przestało bić a ja tego nie czuje? A może silne leki przeciwbólowe (Tramadol) które przyjmowałam na początku ciąży przez długi czas może wpłynęły jakoś na mózg dziecka? Miałam w bliskiej rodzinie zespół Turnera więc te badania prenatalne są wielkim stresem... Ale to już pojutrze, szkoda że o 14, mogłyby być o 6 rano 😃

Dlatego ja jak miałam wybór to umówiłam się na najwcześniejsze godzinę bo wiedziałam że będę przeżywać jak glupia i pewnie cala noc przed zarwana 😂 ale tak jak mówicie, ja też chyba najbardziej stresuje się tym że serduszko może nie bić

Do góry