reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Mi lekarz mówił żeby nie pić zielonej herbaty i nie jeść winogrona. Ciekawa jestem dlaczego, byłam tak zestresowana że nie zapytałam. Może chodzi o to że winogrono ciężej umyć niż inny owoc? Żeby nie jeść takich niedomytych 😛 szkoda bo mam ogromną ochotę, pewnie dlatego że zakazane 🤭

Mi lekarz mówił żeby nie pić zielonej herbaty i nie jeść winogrona. Ciekawa jestem dlaczego, byłam tak zestresowana że nie zapytałam. Może chodzi o to że winogrono ciężej umyć niż inny owoc? Żeby nie jeść takich niedomytych 😛 szkoda bo mam ogromną ochotę, pewnie dlatego że zakazane 🤭
A może z winogronami chodziło bardziej że bardzo szybko podnoszą cukier we krwi. A to nie korzystnie w sensie wysokie wartości wpływają na dziecko. Ale to moja teoria i nie wiem czy to miał na myśli. O zielonej herbacie nie słyszałam.

Moja mama takie piła. Na sam widok mnie cofało.
tak jak piszesz glut 🤢 ja wiem ze to zdrowe i pomaga ale niestety nie wypije. Ja mleka nie wypije a co dopiero takie coś. Nigdy nie zjadłam płatków z mlekiem a codziennie dzieciom to daje. No prawie codziennie bo tak lubią
Moja też takie piła a ja jak mam podrażniony przełyk to sobie robię i na raz bo inaczej nie wejdzie. A mleka teraz też nie toleruje właśnie😭a moje to by jadły wiadrami płatki z mlekiem

A tuńczyk nie jest wśród zakazanych produktów w ciąży? Podobnie sery pleśniowe na niepasteryzowanym mleku. Mi lekarka mówiła też że nie powinno się pic soku z grejpfruta ani go jeść, bo osłabia serce dzieciatka.
Z umiarem można jeść. Zakazane to surowizna wiadomo a jak masz ochotę to jeść tylko nieduże ilości. Mi lekarz mówił jak chce tuńczyka to zrobić jakiś makaron to samo z serem i ból odbyty. Herbata zielona Jest np nie wskazana.

A może z winogronami chodziło bardziej że bardzo szybko podnoszą cukier we krwi. A to nie korzystnie w sensie wysokie wartości wpływają na dziecko. Ale to moja teoria i nie wiem czy to miał na myśli. O zielonej herbacie nie słyszałam.
Mi o zielonej herbacie przy pierwszej ciąży mówił żeby nie pić bo ciśnienie podnosi a pamiętam jak na opakowaniu mi mama pokazywała że pisze odwrotnie 🤷

A tuńczyk nie jest wśród zakazanych produktów w ciąży? Podobnie sery pleśniowe na niepasteryzowanym mleku. Mi lekarka mówiła też że nie powinno się pic soku z grejpfruta ani go jeść, bo osłabia serce dzieciatka.
Z tym grejfrutem to mnie zdziwiłaś 🙄 znowu ja czytalam ze sok z cytrusow wlasnie z grejpfrutów jest wskazany bo ma duzo witamin 🤔 tylko trzeba uwazac bo moze uczulać. Wiem ze tu jedna kobitka pije duzo soków z grejpfruta to jak to wkoncu jest? Bo ja co drugi dzien pije sok z cytrusow, taka mała porcje ale grejfrut tez jest 😊
A powiem jeszcze jedna ciekawostke o migdałach. W ciazy na mdlosci zalecaja migdały, natomiast migdały zawierają cynk prawda? Ktory jeat szkodliwy. Wiec myślę ze z rozsadkiem mozna te rseczy jesc tylko w nieduzych ilosciach

Nie wiem co ci lekarze wymyślają. Ja winogron jem codziennie. Tak sobie wieczorem skubie. Rozumiem jakby mowili tak o fastfoodach czy nie wiem czipsach itp. Ale co lekarz to opinia. Jak mi nic nie mowil to moge wszystko 🤔? Nie wiem czy sie smiac czy płakać 😜

reklama
Co lekarz to opinia. Ja się nawet dowiedziałam ale nie od swojego ze nie można w ogóle kawy i herbaty pic nawet w najmniejszych ilościach.
i unikać owoców 😱To ze sery pleśniowe, owoce morza to wiem. ALe z drugiej strony jakby każdy napisała co jej lekarz mówił co zabronione to by się mogło okazać ze nic nie wolno.

Do góry