reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Mi lekarz mówił żeby nie pić zielonej herbaty i nie jeść winogrona. Ciekawa jestem dlaczego, byłam tak zestresowana że nie zapytałam. Może chodzi o to że winogrono ciężej umyć niż inny owoc? Żeby nie jeść takich niedomytych 😛 szkoda bo mam ogromną ochotę, pewnie dlatego że zakazane 🤭

Mi lekarz mówił żeby nie pić zielonej herbaty i nie jeść winogrona. Ciekawa jestem dlaczego, byłam tak zestresowana że nie zapytałam. Może chodzi o to że winogrono ciężej umyć niż inny owoc? Żeby nie jeść takich niedomytych 😛 szkoda bo mam ogromną ochotę, pewnie dlatego że zakazane 🤭
A może z winogronami chodziło bardziej że bardzo szybko podnoszą cukier we krwi. A to nie korzystnie w sensie wysokie wartości wpływają na dziecko. Ale to moja teoria i nie wiem czy to miał na myśli. O zielonej herbacie nie słyszałam.

Moja mama takie piła. Na sam widok mnie cofało.
tak jak piszesz glut 🤢 ja wiem ze to zdrowe i pomaga ale niestety nie wypije. Ja mleka nie wypije a co dopiero takie coś. Nigdy nie zjadłam płatków z mlekiem a codziennie dzieciom to daje. No prawie codziennie bo tak lubią
Moja też takie piła a ja jak mam podrażniony przełyk to sobie robię i na raz bo inaczej nie wejdzie. A mleka teraz też nie toleruje właśnie😭a moje to by jadły wiadrami płatki z mlekiem

A tuńczyk nie jest wśród zakazanych produktów w ciąży? Podobnie sery pleśniowe na niepasteryzowanym mleku. Mi lekarka mówiła też że nie powinno się pic soku z grejpfruta ani go jeść, bo osłabia serce dzieciatka.
Z umiarem można jeść. Zakazane to surowizna wiadomo a jak masz ochotę to jeść tylko nieduże ilości. Mi lekarz mówił jak chce tuńczyka to zrobić jakiś makaron to samo z serem i ból odbyty. Herbata zielona Jest np nie wskazana.

A może z winogronami chodziło bardziej że bardzo szybko podnoszą cukier we krwi. A to nie korzystnie w sensie wysokie wartości wpływają na dziecko. Ale to moja teoria i nie wiem czy to miał na myśli. O zielonej herbacie nie słyszałam.
Mi o zielonej herbacie przy pierwszej ciąży mówił żeby nie pić bo ciśnienie podnosi a pamiętam jak na opakowaniu mi mama pokazywała że pisze odwrotnie 🤷

A tuńczyk nie jest wśród zakazanych produktów w ciąży? Podobnie sery pleśniowe na niepasteryzowanym mleku. Mi lekarka mówiła też że nie powinno się pic soku z grejpfruta ani go jeść, bo osłabia serce dzieciatka.
Z tym grejfrutem to mnie zdziwiłaś 🙄 znowu ja czytalam ze sok z cytrusow wlasnie z grejpfrutów jest wskazany bo ma duzo witamin 🤔 tylko trzeba uwazac bo moze uczulać. Wiem ze tu jedna kobitka pije duzo soków z grejpfruta to jak to wkoncu jest? Bo ja co drugi dzien pije sok z cytrusow, taka mała porcje ale grejfrut tez jest 😊
A powiem jeszcze jedna ciekawostke o migdałach. W ciazy na mdlosci zalecaja migdały, natomiast migdały zawierają cynk prawda? Ktory jeat szkodliwy. Wiec myślę ze z rozsadkiem mozna te rseczy jesc tylko w nieduzych ilosciach

Nie wiem co ci lekarze wymyślają. Ja winogron jem codziennie. Tak sobie wieczorem skubie. Rozumiem jakby mowili tak o fastfoodach czy nie wiem czipsach itp. Ale co lekarz to opinia. Jak mi nic nie mowil to moge wszystko 🤔? Nie wiem czy sie smiac czy płakać 😜

reklama
Co lekarz to opinia. Ja się nawet dowiedziałam ale nie od swojego ze nie można w ogóle kawy i herbaty pic nawet w najmniejszych ilościach.
i unikać owoców 😱To ze sery pleśniowe, owoce morza to wiem. ALe z drugiej strony jakby każdy napisała co jej lekarz mówił co zabronione to by się mogło okazać ze nic nie wolno.

Do góry