reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, które były na USG prenatalnym długo trwa to badanie. Macie już wyznaczone terminy na kolejne prenatalne w 2 trymestrze?

A jak to jest z tymi prenatalnymi? Bo w sumie bardzo dużo z Was tutaj dostaje na skierowanie i myślałam, że to są takie podstawowe ale dziś spytałam się o to mej ginekolog-prowadzącej i powiedziała, że nie mam żadnych wskazań i mogę jedynie prywatnie zrobić....i tak rozkminiam czy faktycznie mimo, że nie mam wskazań to dmuchać na zimne i je zrobić bo w końcu nie jest to aż tak duży wydatek....a spokój ważniejszy:)

A jak to jest z tymi prenatalnymi? Bo w sumie bardzo dużo z Was tutaj dostaje na skierowanie i myślałam, że to są takie podstawowe ale dziś spytałam się o to mej ginekolog-prowadzącej i powiedziała, że nie mam żadnych wskazań i mogę jedynie prywatnie zrobić....i tak rozkminiam czy faktycznie mimo, że nie mam wskazań to dmuchać na zimne i je zrobić bo w końcu nie jest to aż tak duży wydatek....a spokój ważniejszy:)
Ja na pewno będę robić USG genetyczne i pappa. Podpytam o to bo za tydzień mam wizytę i będzie już 9+4.

Nie sugeruj się innymi mamami.
Jeżeli masz powód do obaw to rób, jeżeli nie, to może nie ma potrzeby.

Ostatnio rozmawiałam z położną środowiskową, która podpowiedziała mi panią dr z Warszawy (to do mojej sytuacji) . Dała przykład dziewczyny, u której w badaniach prenatalnych wyszło, że dziecko prawdopodobnie ma zespół Downa, w sumie trzykrotnie to u niej stwierdzono. Pojechała do pani dr, która spytała ją... Czy w tamtym czasie (badania) była przeziębiona... Bo ponoć to daje zły wynik. I faktycznie była przeziębiona a dziecko urodziło się zdrowe. :happy2: A mieli dylemat, co robić...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry