reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Tylko, ze u mnie cykle jak w zegarku i akurat w szczesliwym miesiacu przez prace meza byl to zloty jednorazowy strzal ;p ale mam nadzieje, ze to tylko blad w pomiarze zarodka
Nie wiem jak to jest ale mysle ze nie gra to duzej roli na tak wczesnem etapie, u mnie tez najpierw bylo 2 dni roznicy i po dwoch tygodniach juz 4 fakt ze w druga strone ale wiesz co? Lekarz i tak mowil o 9 plus 5 jak z OM wychidzi bo na prenatalne usg sie umawialam dzis i liczyl za dwa tygodnie te usg. Więc to moze sie jeszcze z usg zmienic u Cidbie moze do przodu. Nie martw sie skoro lekarz nic nie powiedział to znaczy ze jest ok 😁

reklama
Dziewczyny, które robiły prenatalne i znają mniej więcej płeć. Byłyście na płatnych badaniach czy na teście PAPPA?
Ja bede miec test pappa za darmo, poniewaz moja siostra miala zespol Downa - test pappa jest dodatkowy i nie jest on obowiazkowy jesli nie jestes w grupie ryzyka, ale ja uwazam ze warto zrobic

Zwolnienie w czasie ciąży jest 100% płatne, natomiast jeśli wybierasz roczny rodzicielski to dostajesz 80% przez 52 tygodnie. Natomiast półroczny macierzyński jest płatny 100% a pozostałe tygodnie jeśli chcesz to też możesz wykorzystać ale płatne 60%. Bądź możesz je jakoś podzielić z ojcem dziecka. Niestety dokładnych tygodni podzialu nie pamiętam. :(
Z tego co pamiętam z pierwsza córka 20 tygodni jest urlop macierzyński płatny 100%. Plus 8 tygodni Te płatnych 100%. A następne tygodnie to już rodzicielski i wtedy platny 60%. Jeśli oczywiście nie decydujesz się brać 52 tygodni od razu. Wtedy jest taki podział.. Jeśli od raz cały rok to wtedy 80% wynagrodzenia 😊

Dziewczyny ja już po prenatalnych. Wszystko anatomicznie wygląda ok, ma kość nosowa, podniebienie, macha rączkami i nóżkami. Teraz czekam na badanie z krwi. A i na 80% będzie to dziewczynka 😍. Dzidzia jest starsza niż wynikało to z wcześniejszego usg bo zamiast na 5 marca termin z prenatalnych wychodzi na 27 lutego. Ale zostaje tu z Wami, zobaczymy jak będzie na następnym USG ☺
Ooo ale super😍 tyle tu was już było na prenatalnych i już widziało takie piękne dzidzię 😁 aż się nie mogę sama doczekać 😁

Dziewczyny, które robiły prenatalne i znają mniej więcej płeć. Byłyście na płatnych badaniach czy na teście PAPPA?
Ja robiłam na NFZ, robiłam USG i również test PAPPA. Na wyniki muszę poczekać 2 tygodnie. Miałam za darmo bo moja ginekolog wpisała mi opis na skierowaniu o nieprawidłowości w usg.

reklama
nie wiem czy to stala cena ale w lodzi 400 zl
A badanie PAPPA jakie inf daje...?? Jestem w 3 ciąży ale nie byłam na prenatalnych lekarz zawsze mnie o nich informował ale nigdy nie było konieczności żebym szła...
Dziewczyny ja już po prenatalnych. Wszystko anatomicznie wygląda ok, ma kość nosowa, podniebienie, macha rączkami i nóżkami. Teraz czekam na badanie z krwi. A i na 80% będzie to dziewczynka [emoji7]. Dzidzia jest starsza niż wynikało to z wcześniejszego usg bo zamiast na 5 marca termin z prenatalnych wychodzi na 27 lutego. Ale zostaje tu z Wami, zobaczymy jak będzie na następnym USG [emoji3526]
Ale super!!tyle z was już częściowo poznała płeć A ja może może za miesiąc usłyszę ze "prawdopodobnie ".....
ja sie troche martwie, bo wedlug kalendarza a usg jest 4 dni roznicy. Wedlug pierwszego usg lekarz stwierdzil, ze 2 dni mlodszy niz z kalendarza a na nastepnym usg juz to byly 4 dni...
U mnie jest różnica 2 tyg...A też wiem kiedy miałam dokładnie owu i trochę się boję...Jeszcze ten krwiak...

Do góry