reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny co do zwierząt to ja nie mam kota, ale zrobiłam u weta badanie kalu mojego psa - na pasożyty oraz wymaz ze skory. Weterynarz mówił, ze koty są głównym nosicielem toksoplazmozy, ale psy tez mogą roznosić różne pasożyty, które są mniej groźna wersja toksoplazmozy

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie i złe wieści. (10t) Serce bije ale pojawiła się przepuklina w okolicy brzucha u maluszka 😭 no i fałd jest powiększony 2,9. Fałdem nie mam się przejmować bo to jeszcze nie jest czas na pomiary i może to się zmienić. Prenatalne za 2 tyg a teraz na dniach w szpitalu mam zrobić USG 3d żeby lekarz zobaczył co to dokładnie jest i z jakiego miejsca wychodzi. ehhh ile nerwów i płaczu dziś masakra. Jutro rejestracja dopiero od godz 12. Mam nadzieje, że do piątku ktoś mnie przyjmie.

@netka. Oczywiscie ze chcemy wiesci co was 😊 bedzie dobrze, trzymam kciuki 😘
Ja jestem juz po wizycie. Wszystko w porządku bobo sie wywijał na wszystkie strony i nie mógł lekarz złapać crl 😅 i na prawy bok i na lewy masakra 🤦‍♀️😂 wkoncu udalo sie i oto moje dzieciątko, z usg wychodzi 10w2 d a z OM 9w5d 4 dni roznicy sie zdziwilam ze az tak w gore idzie 😜 lekarz mowil w zartach oczywiscie ze płeć żeńska tak lubi wyprzedzać 😅 tętno 174 i to mnie niesamowicie cieszy identycznie jak 2 tygodnie temu.
Wiecie co jestem po 3 poronieniach i takiego widoku jak dzis myslalam ze juz mi nie bedzie dane widziec a jednak 😊 juz sie smialam do lekarza ze heparyna czyni cuda 😁

Załączniki

• IMG_20200818_155232.jpg
    IMG_20200818_155232.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 112
Dziewczyny jestem po wizycie i złe wieści. (10t) Serce bije ale pojawiła się przepuklina w okolicy brzucha u maluszka 😭 no i fałd jest powiększony 2,9. Fałdem nie mam się przejmować bo to jeszcze nie jest czas na pomiary i może to się zmienić. Prenatalne za 2 tyg a teraz na dniach w szpitalu mam zrobić USG 3d żeby lekarz zobaczył co to dokładnie jest i z jakiego miejsca wychodzi. ehhh ile nerwów i płaczu dziś masakra. Jutro rejestracja dopiero od godz 12. Mam nadzieje, że do piątku ktoś mnie przyjmie.
Tak mi przykro, ale przeciez nie jest nic przesadzone. Trzymam kciuki za jutro ✊😘

Postaraj się iść prywatnie. Ja wiem, że to są koszty i każdy ma inny zasób portfela i możliwości ale myślę że terminy będą szybsze i szybciej będzie wiedzieć na czym stoisz. Powiedział z czego może wynikac ta przepuklina, co oznacza i czy uda się ją "zlikwidować"?

Postaraj się iść prywatnie. Ja wiem, że to są koszty i każdy ma inny zasób portfela i możliwości ale myślę że terminy będą szybsze i szybciej będzie wiedzieć na czym stoisz. Powiedział z czego może wynikac ta przepuklina, co oznacza i czy uda się ją "zlikwidować"?
Tak to USG będzie w szpitalu, płatne bo to pracownia do badań prenatalnych. Powiedział, że może być tak, że za 2 tyg nie będzie śladu. Mówił, że takie coś widział w bardziej rozwiniętych ciążach ale na tak wczesnym etapie to nic dobrego. Czytam w necie, że tak dzieje się przy wadach genetycznych. Teraz już wiem dlaczego tak długo dziś łapał ten fałd do pomiaru bo już on wie czym to grozi. Ciąża dała rade do 7 t bez Luteiny. Jak są duże wady to dochodzi do poronienia wiadomo. Dlatego on czekał do momentu serduszka i dopiero lek.

Kochana będzie dobrze wszystko w dzidzi rośnie nachodzi na swoje miejsce i wierzę że na prenatalnych lekarz powie że jednak wszystko w porządku 😉❤️

Mi lekarka powiedziała ze przepuklina bardzo się pojawia i do 13 tygodnia znika . To bardzo częste zjawisko którym nie trzeba się przejmować.

@netka. Oczywiscie ze chcemy wiesci co was 😊 bedzie dobrze, trzymam kciuki 😘
Ja jestem juz po wizycie. Wszystko w porządku bobo sie wywijał na wszystkie strony i nie mógł lekarz złapać crl 😅 i na prawy bok i na lewy masakra 🤦‍♀️😂 wkoncu udalo sie i oto moje dzieciątko, z usg wychodzi 10w2 d a z OM 9w5d 4 dni roznicy sie zdziwilam ze az tak w gore idzie 😜 lekarz mowil w zartach oczywiscie ze płeć żeńska tak lubi wyprzedzać 😅 tętno 174 i to mnie niesamowicie cieszy identycznie jak 2 tygodnie temu.
Wiecie co jestem po 3 poronieniach i takiego widoku jak dzis myslalam ze juz mi nie bedzie dane widziec a jednak 😊 juz sie smialam do lekarza ze heparyna czyni cuda 😁
Zobaczysz jeszcze że weźmiesz w ramiona bobaska i będziesz się śmiać i płakać ze szczęścia ❤️

reklama
Do góry