reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Witaj. U mnie podobnie, 2 dziewczynki i teraz po cichu liczę, że będzie chłopczyk 🙂 Prenatalne mam pod koniec sierpnia, więc może już coś będzie wiadomo. A jaka jest u Ciebie różnica wieku między dziećmi?
Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie coraz lepiej. Mdłości znacznie mniejsze. Przez to wpadłam ostatnio w szał gotowania i pieczenia. Mój mąż był pod wrażeniem że tyle zdołałam przygotować, ale tak jakoś samo się robiło 😄 Dziś mieliśmy gości i też wszystko zachwalali. Jak tak dalej pójdzie to w tej ciąży zostanę master chefem 😁
To ja powiem że jakbym nie musiała to bym wogole nie gotowała 🤦ja robię kanapki dziewczynom z szynką to mam dość to samo z gotowaniem mięsa.porażka.

reklama
Wiecie co to porusze inny temat ;) zeby odgonic Czarne mysli...na grupie widzę są mamusie które mają 2 córcie, 2 synów ale i parki..powiedzcie widzieliście różnicę w ciąży mimo tej samej płci dziecka??? A może wierzycie w planowanie płci??
Może to śmieszne ale u nas jak teraz będzie Ignas to chyba zacznę na 4 czytać o planowaniu płci bo wtedy to będzie ostatnia szansa na corcie.. Więc może lepiej jakby się teraz trafiła to 4 będzie na luzie [emoji1787][emoji1787]

Ile bym dała żeby już widzieć co się tam kryje.. Mój gin dopiero mi powie jak będzie na 100 pewny..tym bardziej że przy 2 powiedział na moje błagania wcześniej dawał 80% że cora i się nie sprawdziło Wiec Teraz mi nie powie aż pewnie w październiku wtedy będzie jakoś 17tc na wizycie..
2500 za niftty szkoda mi tyle kasy dac...kiedyś podobno były sikane testy na płeć jest jakaś soda i czerwona kapusta ale wiecie to i tak 50%

Umnie ze starsza corka zero zachcianek mdlosci i innych objawow tylko brak miesiaczki i widoczny brzuch dopiero okolo 6 msc mimo ze przytam 24kg 😱 z mlodsza odrzucalo mnie od miesa fast foodow
Oby dwie na uag zawsze spokojne.

Teraz mam mega mdlosci odrzuca mnie od mies wedlin ale ciagnie do fast foodow i kwasnych kiszonych rzeczy. Sol mi przeszkadza. A dzidzia w brzuchu strasznie ruchliwa az sie gin na prenatalnych zdziwila ze dawno takiego skoczka w 12 tyg niewidziala a na pierwszym badaniu 9tydz tez juz fikal i moja gin tez w szoku wiec moze cos wtym jest :)

Czyli w środę masz 26?? Ja wtedy mam wizytę chociaż nie wiem czy nie pójdę wcześniej

Ja mam 2 chłopców z różnica 2.5 roku. Teraz jeśli będzie ok to będzie różnica 21msc.. wszyscy myślą że nadal planujemy i życza nam corci ale teraz tylko chce żeby było ok płeć mi obojętna...
Już mam czarne myśli bo mój apetyt z 110% spadł do -10%... przestały wychodzić Pryszcze ( przed ciąża ich nie miałam) i juz się boje że to zły obajw....jeszcze dziś jajniki kluja ;(
Między moimi dziewczynami jest 21 miesięcy różnicy i super się bawią razem😊Teraz jak wszystko będzie dobrze to 22 miesiące będzie

U mnie Amelka ma 11 lat Filipek 7. Rowne cztery lata roznicy miedzy nimi. Z Amelka od samego poczatku zapachy. Bylam tak wyczulona no wszystko ze do dzis nie mogę zdzierżyć oliwki, bo brzuch wtedy smarowałam i pamietam jak mnie to drażniło strasznie. Lodówka również 🤦‍♀️. Mdłości chyba miałam ale powiem wam ze nie pamietam 🤦‍♀️ nie wiem czemu moze nie byly az tak dokuczliwe. Z synem to calkiem inna bajka. Pozno mialam jakiekolwiek objawy, dopiero w 5 tc sie zorientowalam ze okres mi sie spóźnia, nawet nie przypuszczalam, choć sie staralismy, tylko to byl pierwszy cykl staran i tak szybko poszlo. Mdlosci nie mialam z nim tez chyba ze takie ktorych nie pamietam. I tak z corka slodycze, baton w nocy musial byc 😅 a z synem fast foody i slone kwasne.
Z objawow Teraz to raczej chlopaczek będzie. Choviaz te mdlosci co mam to do zadnej nie mige porownac. Wszystko inne wróży córkę, przed owulacja starania, chiński kalendarz itp. jednak ta niechęć do slodkiego 🤷‍♀️😅
To ja na zapachy też tak miałam w poprzednich ciążach 🤦potrafiłam się drżeć na męża jak wychodził do pracy bo mi aż duszno było przez jego perfumy 😂 Teraz stwierdzam że te chłopy nasze to mają przewalone z naszymi hormonami🤣

Witaj. Ja przy obu ciążach miałam wyrywane zęby . Nikt się nie bał wyrywania. Dodam że byłam raz w 9 TC a drugi raz w 11 TC i jedyne co to miałam szyte żeby mi nic nie wypadło z zębodołu. Wszystko było ok. A jeśli chodzi o żeby to też mam tak że mi się kruszą w ciąży 😭też mówię że bez zębów niedługo zostanę
Już bym wolała mieć wyrwany i mieć spokój a nie tylko mnie straszyli że zgorzel w zębie to martwica że te komórki mogą dostać się do płodu że nie można czekać, a teraz tak na spokojnie, dają w ten zab lek i każą czekać 😔 tak swoją drogą myślicie że taki lekki stres zostaje mamom do końca życia? W sensie na początku się martwiłam żeby nie poronić, teraz aby badania prenatalne wyszły dobrze, i się domyślam że to się tak potoczy, że później aby nie urodzić za wcześnie, później czy się dobrze rozwija, czy sobie poradzi w szkole czy nie wróci późno z imprezy, rozumiecie o co chodzi? Mamy już tak mają? Do tej pory byłam odpowiedzialna sama za siebie, razem z mężem robiliśmy co chcieliśmy a teraz to się tak diametralnie zmienia 😛 przepraszam za te wywody chyba już wariuje 🤪

U mnie tez mdlosci mniejsze zdecydowanis. Piersi tez duzo mniej bolą. Ogolnie powoli zaxzynam sie czuc lepiej chyba. Niby dalej źle mi jest ale tak jakos lepiej. Albo sobie juz wmawiam🤦‍♀️. We wtorek chyba pojde do lekarza. Tak mi sie dłuży i mam takie dziwne myśli że boje sie normalnie zeby deprechy nie dostac 🤷‍♀️ za duzo mysle negatywnie. I pęcherz mi dokucza, nie wiem czy żurawinę mozna brac w ciazy? Niech mi cos poradzi bo juz któraś noc z rzedu jest z pieczeniem. W dzien ok a w nocy dokucza. Dzis u mnie połowa 10 tc. Juz po najblizszym usg jak bedzie wszystko dobrze to odsuwam od siebie wszystkie czarne mysli i tylko pozytywy i bede myslala nad imionami wtedy 😊
Mi lekarz powiedział że żurawina jak najbardziej albo do jedzenia tylko że zazwyczaj ma dużo cukru albo soki 100%. Poza tym w aptece urosept czy żuravit można według ulotki .

Wiecie co to porusze inny temat ;) zeby odgonic Czarne mysli...na grupie widzę są mamusie które mają 2 córcie, 2 synów ale i parki..powiedzcie widzieliście różnicę w ciąży mimo tej samej płci dziecka??? A może wierzycie w planowanie płci??
Może to śmieszne ale u nas jak teraz będzie Ignas to chyba zacznę na 4 czytać o planowaniu płci bo wtedy to będzie ostatnia szansa na corcie.. Więc może lepiej jakby się teraz trafiła to 4 będzie na luzie [emoji1787][emoji1787]

Ile bym dała żeby już widzieć co się tam kryje.. Mój gin dopiero mi powie jak będzie na 100 pewny..tym bardziej że przy 2 powiedział na moje błagania wcześniej dawał 80% że cora i się nie sprawdziło Wiec Teraz mi nie powie aż pewnie w październiku wtedy będzie jakoś 17tc na wizycie..
2500 za niftty szkoda mi tyle kasy dac...kiedyś podobno były sikane testy na płeć jest jakaś soda i czerwona kapusta ale wiecie to i tak 50%
Ja mam dwie córy i miałam podobne ciążę chociaż inaczej mi np brzuch wyglądał. Raz miałam taką oponę drugi raz stożek mi odstawał. Ale zachcianki miałam na to samo czyli nabiał zero mięsa. Noi słodkie 😁

Już bym wolała mieć wyrwany i mieć spokój a nie tylko mnie straszyli że zgorzel w zębie to martwica że te komórki mogą dostać się do płodu że nie można czekać, a teraz tak na spokojnie, dają w ten zab lek i każą czekać 😔 tak swoją drogą myślicie że taki lekki stres zostaje mamom do końca życia? W sensie na początku się martwiłam żeby nie poronić, teraz aby badania prenatalne wyszły dobrze, i się domyślam że to się tak potoczy, że później aby nie urodzić za wcześnie, później czy się dobrze rozwija, czy sobie poradzi w szkole czy nie wróci późno z imprezy, rozumiecie o co chodzi? Mamy już tak mają? Do tej pory byłam odpowiedzialna sama za siebie, razem z mężem robiliśmy co chcieliśmy a teraz to się tak diametralnie zmienia 😛 przepraszam za te wywody chyba już wariuje 🤪
Takie zamartwianie się zostaje😁 ja np jak zostawię dziewczyny z babcią i idę do lekarza to się zastanawiam czy zjadły czy spały czy przebrane itd😊

reklama
Kochana macierzyństwo to najpiękniejszy okres w życiu kobiety ❤️ najpierw cała ciążę martwimy i modlimy się aby wszystko było w porządku jak już nadchodzi ten upragniony dzień by móc przytulić dziecko cieszymy się i budzi się w nas lęk czy poradzimy sobie czy będę dobrą mamą itd taka niepewność i strach o dziecko zostanie z nami do końca ale każdy etap rozwoju dziecka jest bezcenny wiadomo nie zawsze będzie kolorowo bo będą gorsze i dobre dni ale my kobiety i matki jesteśmy jak terminator nie do zniszczenia 😁

Do góry