reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Mi lekarz powiedział ze jezeli Tętno jest ponizej 160 to wlasnie nie wiadomo i ze jest ryzyko wieksze ze ciaza sie nie utrzyma. Nie wiem i nie chce nikogo straszyc czy to prawda . Ale moze cos w tym jednak jest.
Jest mi bardzo przykro juz tak nie duzo ci zostalo do 12 tc 😪 u mnie dzis zaczął sie 10 ale na ostatnim usg prawie 2 tygodnie temu i nie wiem jak ja jeszcze dwa wytrzymam 🙄
No właśnie tak coś czułam , ze z tym tętnem może być coś nie tak 😢

reklama
Tez mialas skurcze takie „ Ala porodowe „ ? zanim
Stwierdzono obumarcie fasolki ? 😓
Dokładnie i dosłownie jak porodowe parte tyle że bez krwi plamień od razu przyjęła mnie moja gin i okazało się że nastąpiło obumarcie tego dnia pierwsze poronienie było samoistne więc to był inny ból znacznie lżejszy... Jedynie w tej sytuacji mogę doradzić że zabieg jest najlepszy bo nie cierpisz tak wiadomo fizycznie zaś psychika to inna bajka...

U mnie na przykład jak w marcu tego roku straciłam ciążę w 9-10 tc też nastąpiło obumarcie płodu i nic nie czułam że coś jest nie tak dopiero jak ostrych skurczy dostałam to wiedziałam że już po wszystkim a najgorsze było jak po zabiegu wróciłam do domu to miałam dalej zachcianki jak zrobiłam betę 2 tygodnie po zabiegu to okazało się że organizm wykazywał że jakbym dalej była w ciąży w 4 tygodniu tak mi słabo spadała beta coś okropnego.
W ostatniej straconej tez nie czulam nic tylko w sumie od poczatku dobrze sie czulam dlatego nie podejrzewałam. Pojechalam na kontrolne usg szczesliwa. Zachcianki to ja mam i bez ciazy a nawet mozna powiedziec ze w tej ciazy to chyba nie mialam zachcianki wrecz nie moge nic jesc. I tak typowo co mi smakowalo to nie moge nawet patrzec np coca cola to chyba jest jeden z najbardziej dziwnych dla mnie objawow. Do ciazy moglam cole litrami pic, a teraz czasami sie zapomne wezme lyka i od razu odruch zwrotny. To jest najbardziej odczuwalny dla mnie sygnal.

A w marcu od poczatku ciazy sie dobrze czulas? Czy chwile zle a pozniej nagle lepiej. Bo ja widze roznice w tym.

Dokładnie i dosłownie jak porodowe parte tyle że bez krwi plamień od razu przyjęła mnie moja gin i okazało się że nastąpiło obumarcie tego dnia pierwsze poronienie było samoistne więc to był inny ból znacznie lżejszy... Jedynie w tej sytuacji mogę doradzić że zabieg jest najlepszy bo nie cierpisz tak wiadomo fizycznie zaś psychika to inna bajka...
No to dokładnie tak jak ja ..., pierwsza poroniona samoistnie było krwawienie , a teraz kompletnie nic tylko te skurcze pare razy ... 😢 poproszę go o łyżeczkowanie , bo po tej tabletce zanim dojdzie do krwawienia to trwa długo ?😓

W ostatniej straconej tez nie czulam nic tylko w sumie od poczatku dobrze sie czulam dlatego nie podejrzewałam. Pojechalam na kontrolne usg szczesliwa. Zachcianki to ja mam i bez ciazy a nawet mozna powiedziec ze w tej ciazy to chyba nie mialam zachcianki wrecz nie moge nic jesc. I tak typowo co mi smakowalo to nie moge nawet patrzec np coca cola to chyba jest jeden z najbardziej dziwnych dla mnie objawow. Do ciazy moglam cole litrami pic, a teraz czasami sie zapomne wezme lyka i od razu odruch zwrotny. To jest najbardziej odczuwalny dla mnie sygnal.

A w marcu od poczatku ciazy sie dobrze czulas? Czy chwile zle a pozniej nagle lepiej. Bo ja widze roznice w tym.
W poprzedniej od początku czułam się świetnie nic nie wskazywało że może być coś nie tak... A w tej ciąży od początku bóle brzucha jajników kręgosłupa i do tego krwiak jest strach ale mam nadzieję że w końcu doczekamy się upragnionej 3iej pociechy

No to dokładnie tak jak ja ..., pierwsza poroniona samoistnie było krwawienie , a teraz kompletnie nic tylko te skurcze pare razy ... 😢 poproszę go o łyżeczkowanie , bo po tej tabletce zanim dojdzie do krwawienia to trwa długo ?😓
Po 3 godzinach od podania tabletki dostałam skurczy i krwawienia bardzo silnego... Niestety nie było anestezjologa i musiałam jeszcze poczekać na zabieg ale dałam radę... Teraz lekkie plamienia mam tylko.

Asiirrk, bardzo mi przykro. Trzymaj sie kochana i życzę sukcesu za moment.

Ja byłam dziś na kontroli i nawet nie wiem jakie było tętno maleństwa. Ten lekarz nic nie mówi. Mam tylko zdjęcie usg i tyle że wiem, że ma 2.7cm. Ja sie nie tyle co o dziecko boję co o to czy moje małżeństwo to przetrwa. Szkoda gadać

Po 3 godzinach od podania tabletki dostałam skurczy i krwawienia bardzo silnego... Niestety nie było anestezjologa i musiałam jeszcze poczekać na zabieg ale dałam radę... Teraz lekkie plamienia mam tylko.
Po zabiegu plamiłam z 3 dni a pierwsza miesiączka przyszła po 40 dniach ale normalnie lało się ze mnie 7 dni.

reklama
Do góry