reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziś zrobilam masełko 🤭 rogaliki waniliowe z orzechami i pizzę 😅 nie bede codziennie robic bo moja waga tego nie wytrzyma 🤦‍♀️ na te ciasto to mozesz mi podeslac przepis na priv 😜 maz za dwa tygodnie wraca to bym taka niespodzianke zrobila 🤭
Ja jestem coraz bardziej spokojna 😊 juz dzis 8+5 wiec coraz blizej tego 12 😜 moje ciążę sie konczyly kolejno w 9tc, 5tc i 7tc zatrzymanie serduszka 🙄. Wiec kazdy dzien jest dla mnie szczesliwy z tymi mdlosciami 😜 narzekam ale w duchu sie mega cieszę 🙏❤️❤️
nie wiedziałam, ze masz 3 poronienia za soba :( przykro mi bardzo :( tym razem napewno do końca wytrwasz w 2paku ;)

reklama
Powiem.wam słuchajcie swoich intuicji.. lekarz robiąc usg powiedział że nic nie pokojacego nie widzi ale też że nie ufa temu sprzętu że szpitala i że wolał by mnie widzieć u siebie..na początku myślałam że skoro jest ok to po co..Ale nie dawało mi to spokoju gdzieś mówiłam sobie "A co jeśli ka rację i nie widzi wszystkiego, a jak coś się stanie to sobie nie wybacze" i te jego słowa że wolałaby mnie zobaczyć u siebie...wiec pojechałam do jego gabinetu i co ?? I dzidzia ma 9 mm A obok krwiak na 11mm...świat się posypał leki leżenie i strach ogromny strach
odpoczywaj duzo i oby było dobrze!

Od dzisiaj tez mam ten segregator i to taka sama okładka 😀😍jest meeega
ja myslalam czy kupic ale mam dla młodej i jakos rzadko z niego korzystam, do lekarza juz nawet całego segregatora nie biore tylko sama książeczkę bo i tak nasz lekarz nas zna na wylot a wyniki mu zawsze smsem przesyłam bo jak jakas infekcje młoda złapie to jej krew zawsze badam. Ja dostałam od gin z książeczka zdrowia taka teczkę formatu a5 zatytuowana dokumenty moje i mojego dziecka czy jakos tak i super mi sie poki co sprawdza. Ma 3 przegródki, akurat teraz robiłam troche wyników, plus opis od endo i zdjecia i opis od gin i jeszcze duzo miejsca jest wiec mam nadzieje, ze do końca ciazy mi wystarczy :)

Zbliża mi się termin usg między 11 a 13 tc i zastanawiam się nad testem PAPP-A. Będziecie robić? Droga zabawa, mi powiedzieli 620zl (usg+test) ale od początku chodzę prywatnie (mam pakiet z pracy), ale akurat tego testu nie obejmuje. Lekarze zalecają, że warto. Co sądzicie?
Ja będę robić prenatalne 24 września w Białymstoku koszt 450zl usg i test pappa😉

Powiem.wam słuchajcie swoich intuicji.. lekarz robiąc usg powiedział że nic nie pokojacego nie widzi ale też że nie ufa temu sprzętu że szpitala i że wolał by mnie widzieć u siebie..na początku myślałam że skoro jest ok to po co..Ale nie dawało mi to spokoju gdzieś mówiłam sobie "A co jeśli ka rację i nie widzi wszystkiego, a jak coś się stanie to sobie nie wybacze" i te jego słowa że wolałaby mnie zobaczyć u siebie...wiec pojechałam do jego gabinetu i co ?? I dzidzia ma 9 mm A obok krwiak na 11mm...świat się posypał leki leżenie i strach ogromny strach
Kochana też mam krwiaka 12x17mm grunt aby się pilnować leki i jak najwięcej leżeć i będzie dobrze 😊

reklama
Moja mamulka wie i nie byla jakos mega happy, a dzis do mnie ze byla w sklepie ( obecnie jest w Niemczech) i w ostatniej chwili odeszla od stoiska z ubrankami 😅 czuje ze nic nie bede musiala kupywac na wyprawke 😅😅 Ja jej mowie wez sie opanuj bo to jednak jeszcze z miesiąc trzeba liczyc. Po prenatalnych to juz bede całkiem szczesliwa 😜 normalnie to bym sie upiła ze szczęścia 😂😂
Moja napewno mi wykłady będzie robić 🤦 już sobie to wyobrażam. I niby nie tyje w ciąży a wyobraźcie sobie że za każdym razem przynosiła mi ubrania uwaga w rozmiarze 46😂jak ja w 40 się miescilam i miałam luz ale ona i tak swoje😁

Do góry