reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziś zrobilam masełko 🤭 rogaliki waniliowe z orzechami i pizzę 😅 nie bede codziennie robic bo moja waga tego nie wytrzyma 🤦‍♀️ na te ciasto to mozesz mi podeslac przepis na priv 😜 maz za dwa tygodnie wraca to bym taka niespodzianke zrobila 🤭
Ja jestem coraz bardziej spokojna 😊 juz dzis 8+5 wiec coraz blizej tego 12 😜 moje ciążę sie konczyly kolejno w 9tc, 5tc i 7tc zatrzymanie serduszka 🙄. Wiec kazdy dzien jest dla mnie szczesliwy z tymi mdlosciami 😜 narzekam ale w duchu sie mega cieszę 🙏❤️❤️
nie wiedziałam, ze masz 3 poronienia za soba :( przykro mi bardzo :( tym razem napewno do końca wytrwasz w 2paku ;)

reklama
Powiem.wam słuchajcie swoich intuicji.. lekarz robiąc usg powiedział że nic nie pokojacego nie widzi ale też że nie ufa temu sprzętu że szpitala i że wolał by mnie widzieć u siebie..na początku myślałam że skoro jest ok to po co..Ale nie dawało mi to spokoju gdzieś mówiłam sobie "A co jeśli ka rację i nie widzi wszystkiego, a jak coś się stanie to sobie nie wybacze" i te jego słowa że wolałaby mnie zobaczyć u siebie...wiec pojechałam do jego gabinetu i co ?? I dzidzia ma 9 mm A obok krwiak na 11mm...świat się posypał leki leżenie i strach ogromny strach
odpoczywaj duzo i oby było dobrze!

Od dzisiaj tez mam ten segregator i to taka sama okładka 😀😍jest meeega
ja myslalam czy kupic ale mam dla młodej i jakos rzadko z niego korzystam, do lekarza juz nawet całego segregatora nie biore tylko sama książeczkę bo i tak nasz lekarz nas zna na wylot a wyniki mu zawsze smsem przesyłam bo jak jakas infekcje młoda złapie to jej krew zawsze badam. Ja dostałam od gin z książeczka zdrowia taka teczkę formatu a5 zatytuowana dokumenty moje i mojego dziecka czy jakos tak i super mi sie poki co sprawdza. Ma 3 przegródki, akurat teraz robiłam troche wyników, plus opis od endo i zdjecia i opis od gin i jeszcze duzo miejsca jest wiec mam nadzieje, ze do końca ciazy mi wystarczy :)

Zbliża mi się termin usg między 11 a 13 tc i zastanawiam się nad testem PAPP-A. Będziecie robić? Droga zabawa, mi powiedzieli 620zl (usg+test) ale od początku chodzę prywatnie (mam pakiet z pracy), ale akurat tego testu nie obejmuje. Lekarze zalecają, że warto. Co sądzicie?
Ja będę robić prenatalne 24 września w Białymstoku koszt 450zl usg i test pappa😉

Powiem.wam słuchajcie swoich intuicji.. lekarz robiąc usg powiedział że nic nie pokojacego nie widzi ale też że nie ufa temu sprzętu że szpitala i że wolał by mnie widzieć u siebie..na początku myślałam że skoro jest ok to po co..Ale nie dawało mi to spokoju gdzieś mówiłam sobie "A co jeśli ka rację i nie widzi wszystkiego, a jak coś się stanie to sobie nie wybacze" i te jego słowa że wolałaby mnie zobaczyć u siebie...wiec pojechałam do jego gabinetu i co ?? I dzidzia ma 9 mm A obok krwiak na 11mm...świat się posypał leki leżenie i strach ogromny strach
Kochana też mam krwiaka 12x17mm grunt aby się pilnować leki i jak najwięcej leżeć i będzie dobrze 😊

reklama
Moja mamulka wie i nie byla jakos mega happy, a dzis do mnie ze byla w sklepie ( obecnie jest w Niemczech) i w ostatniej chwili odeszla od stoiska z ubrankami 😅 czuje ze nic nie bede musiala kupywac na wyprawke 😅😅 Ja jej mowie wez sie opanuj bo to jednak jeszcze z miesiąc trzeba liczyc. Po prenatalnych to juz bede całkiem szczesliwa 😜 normalnie to bym sie upiła ze szczęścia 😂😂
Moja napewno mi wykłady będzie robić 🤦 już sobie to wyobrażam. I niby nie tyje w ciąży a wyobraźcie sobie że za każdym razem przynosiła mi ubrania uwaga w rozmiarze 46😂jak ja w 40 się miescilam i miałam luz ale ona i tak swoje😁

Do góry