reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Tak wspominałam, że Neoparin jest lepszy niż Fraxiparine, bo tutaj są tak tępe igly, że ani przebić skóry. A fałd skórny sobie robisz, żeby skóra była napięta wtedy łatwiej igłę wbić 😉
Tak robię fałd dosyc mocno nawet sciskam ze strachu chyba 🤦‍♀️ i jest twarde te miejsce ogolnie przez pierwsze 30 szt. Szło gładko... A teraz zaczęły się peoblemy..

A propo wczoraj pisałam o braku mdłości. Dzis rano troszkę mdliło, pozniej prawie nic no i po kolacji zaczęło sie... Teraz mdli mocniej więc moje obawy przeszły 😜 poprostu troszke sie wyciszyly i w sumie powinnam sie cieszyć

reklama
Ja pierwsze dziecko w wieku 20 lat drugie 24 lata i teraz 31. Przy dzieciakach zero problemów. Takie ciaze mialam i nawet porody byly spoko 😂 a teraz... A to dopiero 8 tc 🤦‍♀️😜
No też z pierwszym dzieckiem nie było problemu, owszem ja panikowałam, ale przy pierwszym to norma, a teraz druga ciąża mnie przeraża. Mimo że jestem starsza wiem co i jak, ale doszło mi schorzeń, leków i paniki🙄

Przy zakładaniu wkluc obwodowych nie można ale jeśli robisz na sobie to spróbuj drugi raz. Zdecydowanym ruchem. Wiem że to przyjemne nie jest. Ale kobieta wszystko zniesie. Ja cukier mierze 4 razy dzienne i też już zamykam oczy jak muszę się nakluwaczem ukłuć, ale jeszcze pomiarów przede mną. 😱
Tylko przy cukrze to jest tak ze naciskasz i idzie samo co nie? Kiedys sobie mierzylam. To tak latwiej ogarnac strach... A tu dzis to az sie spocilam... 🤦‍♀️ Ale pewnie ze damy rade. Musze znalezc tez na siebie sposob. Np juz wiem ze po prawej stronie bardziej boli... A maz mnie wkurzył bo dziwił sie dlaczego panikuje i mowi zrobić ci 😒 w zyciu juz wolę sama. On jest tak naprawde bardziej bojacy ode mnie 😅 ale wez mu powiedz to cos ty... 😂😂

Tak robię fałd dosyc mocno nawet sciskam ze strachu chyba 🤦‍♀️ i jest twarde te miejsce ogolnie przez pierwsze 30 szt. Szło gładko... A teraz zaczęły się peoblemy..

A propo wczoraj pisałam o braku mdłości. Dzis rano troszkę mdliło, pozniej prawie nic no i po kolacji zaczęło sie... Teraz mdli mocniej więc moje obawy przeszły 😜 poprostu troszke sie wyciszyly i w sumie powinnam sie cieszyć
Nic już nie pisze o objawach, bo u mnie z tym różnie każdego dnia. Wrócił mi np dziś ból piersi a już tak dobrze bylo🥴

No też z pierwszym dzieckiem nie było problemu, owszem ja panikowałam, ale przy pierwszym to norma, a teraz druga ciąża mnie przeraża. Mimo że jestem starsza wiem co i jak, ale doszło mi schorzeń, leków i paniki🙄
Mam nadzieje ze z koncem 3 miesiaca sie uspokoimy i wtedy to juz bedzie taka prosta lekka i przymna droga 😁 bez stresow i zmartwien ❤️

Ja córkę urodziłam w wieku 25 lat , teraz w wieku 31 l kolejne .. każda ciąże mam problematyczna w każdej plamienia , kupa stresu , z córeczka koło 20 tc jeszcze szyjka mi się drastycznie skracała ( modlę się aby teraz tak nie było ) gdyż w pierwszej ciąży mogłam sobie leżeć plackiem a teraz już nie 🙃

Tylko przy cukrze to jest tak ze naciskasz i idzie samo co nie? Kiedys sobie mierzylam. To tak latwiej ogarnac strach... A tu dzis to az sie spocilam... 🤦‍♀️ Ale pewnie ze damy rade. Musze znalezc tez na siebie sposob. Np juz wiem ze po prawej stronie bardziej boli... A maz mnie wkurzył bo dziwił sie dlaczego panikuje i mowi zrobić ci 😒 w zyciu juz wolę sama. On jest tak naprawde bardziej bojacy ode mnie 😅 ale wez mu powiedz to cos ty... 😂😂
No czasem leci ale już często jest tak że ukluje zaboli a krwi niet😱i trzeba drugi raz się ukłuć. I zamiast 4 ukłuć muszę zrobić 6 w ciągu dnia żeby uzyskać kropelkę krwi🤔

Ja córkę urodziłam w wieku 25 lat , teraz w wieku 31 l kolejne .. każda ciąże mam problematyczna w każdej plamienia , kupa stresu , z córeczka koło 20 tc jeszcze szyjka mi się drastycznie skracała ( modlę się aby teraz tak nie było ) gdyż w pierwszej ciąży mogłam sobie leżeć plackiem a teraz już nie 🙃
6 latka mamusi pomoże w razie co 😜

Mam nadzieje ze z koncem 3 miesiaca sie uspokoimy i wtedy to juz bedzie taka prosta lekka i przymna droga 😁 bez stresow i zmartwien ❤
Boję się jeszcze prenatalnych a mam je za 3 tygodnie i nadal mnie trzyma taki wewnętrzny stres. Co to będzie. Z pierwszym dzieckiem nie robiłam więc nie wiem co mnie czeka. Już powinnam spać, ale mój się w mechanika bawi i hulajnoge elektryczna rozkręca więc siedze jak zombie😬

reklama
Boję się jeszcze prenatalnych a mam je za 3 tygodnie i nadal mnie trzyma taki wewnętrzny stres. Co to będzie. Z pierwszym dzieckiem nie robiłam więc nie wiem co mnie czeka. Już powinnam spać, ale mój się w mechanika bawi i hulajnoge elektryczna rozkręca więc siedze jak zombie😬
Ja bede robiła pappa, ale nie myślę wogóle o tym 😊

Do góry