reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Tak wspominałam, że Neoparin jest lepszy niż Fraxiparine, bo tutaj są tak tępe igly, że ani przebić skóry. A fałd skórny sobie robisz, żeby skóra była napięta wtedy łatwiej igłę wbić 😉
Tak robię fałd dosyc mocno nawet sciskam ze strachu chyba 🤦‍♀️ i jest twarde te miejsce ogolnie przez pierwsze 30 szt. Szło gładko... A teraz zaczęły się peoblemy..

A propo wczoraj pisałam o braku mdłości. Dzis rano troszkę mdliło, pozniej prawie nic no i po kolacji zaczęło sie... Teraz mdli mocniej więc moje obawy przeszły 😜 poprostu troszke sie wyciszyly i w sumie powinnam sie cieszyć

reklama
Ja pierwsze dziecko w wieku 20 lat drugie 24 lata i teraz 31. Przy dzieciakach zero problemów. Takie ciaze mialam i nawet porody byly spoko 😂 a teraz... A to dopiero 8 tc 🤦‍♀️😜
No też z pierwszym dzieckiem nie było problemu, owszem ja panikowałam, ale przy pierwszym to norma, a teraz druga ciąża mnie przeraża. Mimo że jestem starsza wiem co i jak, ale doszło mi schorzeń, leków i paniki🙄

Przy zakładaniu wkluc obwodowych nie można ale jeśli robisz na sobie to spróbuj drugi raz. Zdecydowanym ruchem. Wiem że to przyjemne nie jest. Ale kobieta wszystko zniesie. Ja cukier mierze 4 razy dzienne i też już zamykam oczy jak muszę się nakluwaczem ukłuć, ale jeszcze pomiarów przede mną. 😱
Tylko przy cukrze to jest tak ze naciskasz i idzie samo co nie? Kiedys sobie mierzylam. To tak latwiej ogarnac strach... A tu dzis to az sie spocilam... 🤦‍♀️ Ale pewnie ze damy rade. Musze znalezc tez na siebie sposob. Np juz wiem ze po prawej stronie bardziej boli... A maz mnie wkurzył bo dziwił sie dlaczego panikuje i mowi zrobić ci 😒 w zyciu juz wolę sama. On jest tak naprawde bardziej bojacy ode mnie 😅 ale wez mu powiedz to cos ty... 😂😂

Tak robię fałd dosyc mocno nawet sciskam ze strachu chyba 🤦‍♀️ i jest twarde te miejsce ogolnie przez pierwsze 30 szt. Szło gładko... A teraz zaczęły się peoblemy..

A propo wczoraj pisałam o braku mdłości. Dzis rano troszkę mdliło, pozniej prawie nic no i po kolacji zaczęło sie... Teraz mdli mocniej więc moje obawy przeszły 😜 poprostu troszke sie wyciszyly i w sumie powinnam sie cieszyć
Nic już nie pisze o objawach, bo u mnie z tym różnie każdego dnia. Wrócił mi np dziś ból piersi a już tak dobrze bylo🥴

No też z pierwszym dzieckiem nie było problemu, owszem ja panikowałam, ale przy pierwszym to norma, a teraz druga ciąża mnie przeraża. Mimo że jestem starsza wiem co i jak, ale doszło mi schorzeń, leków i paniki🙄
Mam nadzieje ze z koncem 3 miesiaca sie uspokoimy i wtedy to juz bedzie taka prosta lekka i przymna droga 😁 bez stresow i zmartwien ❤️

Ja córkę urodziłam w wieku 25 lat , teraz w wieku 31 l kolejne .. każda ciąże mam problematyczna w każdej plamienia , kupa stresu , z córeczka koło 20 tc jeszcze szyjka mi się drastycznie skracała ( modlę się aby teraz tak nie było ) gdyż w pierwszej ciąży mogłam sobie leżeć plackiem a teraz już nie 🙃

Tylko przy cukrze to jest tak ze naciskasz i idzie samo co nie? Kiedys sobie mierzylam. To tak latwiej ogarnac strach... A tu dzis to az sie spocilam... 🤦‍♀️ Ale pewnie ze damy rade. Musze znalezc tez na siebie sposob. Np juz wiem ze po prawej stronie bardziej boli... A maz mnie wkurzył bo dziwił sie dlaczego panikuje i mowi zrobić ci 😒 w zyciu juz wolę sama. On jest tak naprawde bardziej bojacy ode mnie 😅 ale wez mu powiedz to cos ty... 😂😂
No czasem leci ale już często jest tak że ukluje zaboli a krwi niet😱i trzeba drugi raz się ukłuć. I zamiast 4 ukłuć muszę zrobić 6 w ciągu dnia żeby uzyskać kropelkę krwi🤔

Ja córkę urodziłam w wieku 25 lat , teraz w wieku 31 l kolejne .. każda ciąże mam problematyczna w każdej plamienia , kupa stresu , z córeczka koło 20 tc jeszcze szyjka mi się drastycznie skracała ( modlę się aby teraz tak nie było ) gdyż w pierwszej ciąży mogłam sobie leżeć plackiem a teraz już nie 🙃
6 latka mamusi pomoże w razie co 😜

Mam nadzieje ze z koncem 3 miesiaca sie uspokoimy i wtedy to juz bedzie taka prosta lekka i przymna droga 😁 bez stresow i zmartwien ❤
Boję się jeszcze prenatalnych a mam je za 3 tygodnie i nadal mnie trzyma taki wewnętrzny stres. Co to będzie. Z pierwszym dzieckiem nie robiłam więc nie wiem co mnie czeka. Już powinnam spać, ale mój się w mechanika bawi i hulajnoge elektryczna rozkręca więc siedze jak zombie😬

reklama
Boję się jeszcze prenatalnych a mam je za 3 tygodnie i nadal mnie trzyma taki wewnętrzny stres. Co to będzie. Z pierwszym dzieckiem nie robiłam więc nie wiem co mnie czeka. Już powinnam spać, ale mój się w mechanika bawi i hulajnoge elektryczna rozkręca więc siedze jak zombie😬
Ja bede robiła pappa, ale nie myślę wogóle o tym 😊

Do góry