reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Aaa, rozumiem ze robilas jakas diagnostyke w tym kierunku. Ja jedynie na dzisiejszej wizycie dostałam zalecenie Acardu na noc żeby zapobiec stanowi przedrzucawkowemu pewnie tez w kwestii rozrzedzenia krwi
Ja mam od 12 tygodnia też brać Acard że względu na ryzyko tak jak u Ciebie stanu przedrzucawkowego. W pierwszej ciąży takich cudów nie brałam

reklama
Neoparin 40 mg.
Neoparin z mojej praktyki ma dobrze ścięte igly i super wchodzą w powloki skórne. Moze zrobiły Ci się małe zrosty. Można jeszcze podawać w ramię tak jak szczepionki mniej więcej. Ale trudno samemu zrobić. A jeśli chodzi o miejsca wokół pępka to 2.5 cm w każdą stronę więc może znajdziesz jeszcze miejsce na zrobienie iniekcji 😊

Neoparin z mojej praktyki ma dobrze ścięte igly i super wchodzą w powloki skórne. Moze zrobiły Ci się małe zrosty. Można jeszcze podawać w ramię tak jak szczepionki mniej więcej. Ale trudno samemu zrobić. A jeśli chodzi o miejsca wokół pępka to 2.5 cm w każdą stronę więc może znajdziesz jeszcze miejsce na zrobienie iniekcji 😊
A właśnie juz kiedyś o tym pisałaś chyba tak? Że lepsze od clexane. No nie wiem od czego to zalezy, jestem przerażona. To jest uczucie jakby nie mogła igla wejsc, wejdzie na milimetr krew zaczyna lecieć i koniec dalej ból i wejsc nie chce. Ale tak zaczyna boleć ze uciekam z nią... I juz dwa zastrzyki zmarnowałam 🙄. Bo ta sama igla raczej sie nie wbijac...

Z miejscem nie będzie problemu. Troche tego brzuszka mam 😅. Tylko mnie martwi ze marnuje igly, bo jak wyjme z miejsca gdzie dalej nie wchodzi, to raczej nie bardzo sie wbic w drugie miejsce prawda?

No ja córkę urodziłam w wieku 31 więc już młoda nie byłam, ale żadnych leków nie brałam, a teraz garść leków na spanie. Rano też musze leki brać, co prawda jestem 4 lata starsza.
Ja pierwsze dziecko w wieku 20 lat drugie 24 lata i teraz 31. Przy dzieciakach zero problemów. Takie ciaze mialam i nawet porody byly spoko 😂 a teraz... A to dopiero 8 tc 🤦‍♀️😜

A właśnie juz kiedyś o tym pisałaś chyba tak? Że lepsze od clexane. No nie wiem od czego to zalezy, jestem przerażona. To jest uczucie jakby nie mogła igla wejsc, wejdzie na milimetr krew zaczyna lecieć i koniec dalej ból i wejsc nie chce. Ale tak zaczyna boleć ze uciekam z nią... I juz dwa zastrzyki zmarnowałam 🙄. Bo ta sama igla raczej sie nie wbijac...
Tak wspominałam, że Neoparin jest lepszy niż Fraxiparine, bo tutaj są tak tępe igly, że ani przebić skóry. A fałd skórny sobie robisz, żeby skóra była napięta wtedy łatwiej igłę wbić 😉

reklama
Z miejscem nie będzie problemu. Troche tego brzuszka mam 😅. Tylko mnie martwi ze marnuje igly, bo jak wyjme z miejsca gdzie dalej nie wchodzi, to raczej nie bardzo sie wbic w drugie miejsce prawda?
Przy zakładaniu wkluc obwodowych nie można ale jeśli robisz na sobie to spróbuj drugi raz. Zdecydowanym ruchem. Wiem że to przyjemne nie jest. Ale kobieta wszystko zniesie. Ja cukier mierze 4 razy dzienne i też już zamykam oczy jak muszę się nakluwaczem ukłuć, ale jeszcze pomiarów przede mną. 😱

Do góry