reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Co ma na celu ten test?
Badanie NIFTY pro pozwala sprawdzić zdrowie dziecka pod kątem aż 94 chorób.
  • Trisomie: 21 – zespół Downa., 18 – zespół Edwardsa., 13 – zespół Patau oraz 9., 16. i 22. chromosomu
  • Nieprawidłowości związane z liczbą chromosomów płci – zespół Turnera, zespół Klinefeltera, zespół XXX, zespół XYY,
  • 84 mikrodelecji i mikroduplikacji – w tym zespół Wolfa-Hirschhorna, zespół diGeorge’a, zespół Williamsa-Beurena, zespół Pradera-Williego/Angelmana czy zespół Potocki-Lupskiego.

reklama
Ale skoro w zeszłą środę z usg wychodził 5+1 a wczoraj 5+3 więc cos nie pasuje 😥
Tak i mówi ze jest ok i mam cierpliwie czekać
Ale tydzień temu i wczoraj, to samo usg. Sama nie wiem....a to aparat utomatycznie obilcza czy lekarz?

Kochanie, wszystko w porządku. Wcześniej miałaś pomiar na podstawie pęcherzyka a ten nie zawsze idzie zgodnie z wielkością zarodka. Twój maluszek ma idealne wymiary. U mnie też w 5+4 - 4mm.
Teraz już będą mierzyli zarodek, ewentualnie pęcherzyk dodatkowo. Maluszek powinien rosnąć ok 1 mm dziennie. Na następnej wizycie będzie serduszko pikało. :biggrin2:
Głowa do góry. Daj szansę maleństwu na spokojny wzrost. :happy2:

Kochanie, wszystko w porządku. Wcześniej miałaś pomiar na podstawie pęcherzyka a ten nie zawsze idzie zgodnie z wielkością zarodka. Twój maluszek ma idealne wymiary. U mnie też w 5+4 - 4mm.
Teraz już będą mierzyli zarodek, ewentualnie pęcherzyk dodatkowo. Maluszek powinien rosnąć ok 1 mm dziennie. Na następnej wizycie będzie serduszko pikało. :biggrin2:
Głowa do góry. Daj szansę maleństwu na spokojny wzrost. :happy2:

Prostuję, sprawdziłam.
U mnie 5+4 (był sam pęcherzykrzyk) a 6+3 dopiero zarodek - 4 mm. :wink:

Badanie NIFTY pro pozwala sprawdzić zdrowie dziecka pod kątem aż 94 chorób.
  • Trisomie: 21 – zespół Downa., 18 – zespół Edwardsa., 13 – zespół Patau oraz 9., 16. i 22. chromosomu
  • Nieprawidłowości związane z liczbą chromosomów płci – zespół Turnera, zespół Klinefeltera, zespół XXX, zespół XYY,
  • 84 mikrodelecji i mikroduplikacji – w tym zespół Wolfa-Hirschhorna, zespół diGeorge’a, zespół Williamsa-Beurena, zespół Pradera-Williego/Angelmana czy zespół Potocki-Lupskiego.
To jest płatne prawda?

reklama
Do góry