reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Apart liczy na podstawie wymiarow zarodka. Lekarz wpisuje date ostatniej miesiaczki. Usg automatycznie dodaje 14 dni bo niestety ustawione sa na cykl 28 dniowe. Dlatego czesto jesli kots ma regularne cykle to data odkrywa sie z data ostatniej miesiaczki
Nawet lepiej Ci to wytlumacze. Mowisz ze do zaplodnienia doszlo 1 lipca. Oblicz 38 tyg od tego dnia i wyjdzie ci data porodu. Czyli cos ok 23 marca. Wez poprawke ze implantacja trwa kilka dni. Stad masz termin na kilka dni pozniej

Mam nadzieję, że masz racje😊. Dzięki
Tylko ten tydzień różnicy na usg😔
Tym sie nie sugeruj. Naprawde. Usg gdzie jest Sam pecherzyk powinno tylko dac potwierdzenie ze jestes w ciazy. A tu u Ciebie pieknie sie rozwija ta ciaza. Naprawde jesli pojdziesz za kilka dni to zarodek bedzie wiekszy I bedzie serduszko. Zarodek rosnie 2 milimetr na dzien, przy 4 mil bedzie juz serduszko

Tym sie nie sugeruj. Naprawde. Usg gdzie jest Sam pecherzyk powinno tylko dac potwierdzenie ze jestes w ciazy. A tu u Ciebie pieknie sie rozwija ta ciaza. Naprawde jesli pojdziesz za kilka dni to zarodek bedzie wiekszy I bedzie serduszko. Zarodek rosnie 2 milimetr na dzien, przy 4 mil bedzie juz serduszko
Sorry 1 milimetr na dzien

reklama
Ja też czekam na. Ostatniej wizycie miałam 5+5 ale lekar, powiedział że maleństwo więc zobaczymy i czekam niecierpliwie do jutra i mam wrażenie że oprócz piersi które są wielkie i bolą to wymioty 🤮 ustaly i zaczynam się martwic zwłaszcza że biorę antybiotyki.
Mi mdłości ustały całkowicie i tez się bałam na na usg wszytsko prawidłowo serduszko jak dzwon ❤️ Także staram się nie martwić... mam inny objaw za to 🙃 jak za dużo wezmę do buzi to mam prawie odruch wymiotny... jem małymi kęsami 🙃

Do góry