reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Nie wiem, Tomek dość dobrze to znosi, nie licząc ostatniego miesiąca nie zauważylam, żeby jego stan byl szczegolnie dyskomfortowy. Ale on ma dosc wysoki prog bólu i cierpliwosci. I olewactwa 😂
To moja tak samo, czasem " wrednie" wygląda, ale zachowuje się jakby nigdy nic. I to jest ten plus takiej alergii.
A z siniakami mam to samo, jak w pierwszej ciąży kłuli mnie w biodro co tydzień aplikując żelazo dożylnie, to śińce zniknęły mi dopiero po ok.3 latach.
Ja właściwie to wiecznie posiniaczona jestem :(((
A idzie lato ...

reklama
Tomkowi juz znacznie zbledły te plamy, wysypka zniknęła od razu po wzięciu wyropów antyalergicznych, więc teraz czekam tylko aż zejdą rany, które został po tych plamach. U Was widze, że plamy są jeszcze żywe/aktywne.
No te plamy właśnie w dni jak jej nie kąpię to bledną, ale pod światłem widać takie wypukłe placki, a po kąpieli od razu wychodzą czerwone. Niestety ostatnio pozwoliłam trochę dłużej posiedzieć w wodzie niż tylko szybko umyć, bo fajnie się bawiła i szkoda mi było odbierać jej tej frajdy. No ale wtedy znów zrobiły się mega czerwone. Teraz faktycznie będę jej ciało smarowa tymi balsamami do ciała, żeby je też nawilżyć, bo jak ma taką suchą czy szorstką to też na pewno bidulke to gdzies ciągnie czy ściąga ją.

U nas gorączka jest już, a szczepienie było o przed 13:00. Delikatny kwiatuszek z tego mojego dziecia 😅

Nie pocieszę, za tydzien tez moze byc gorączka... Mi lekarz tlumaczyl, ze ta szczepionka jest tak zrobiona, ze co kilka dni aktywuja sie przeciwciała na inną chorobę.

Nie no przestań, zobacz jak mało urozmaicona są śniadania i kolacje... Już nie mam pomysłu na nie bo mały mało co akceptuje, jajecznica nie, kaszą jaglaną z dodatkami nie, bo tak jak pisałam brak "poślizgu". Nic co nie ma płynu nie przejdzie i to mnie martwi.

Zrob jaglanke z rozgniecionym bananem, ale zeby tego banana bylo wiecej niz kaszy. U mojej starszej to dzialalo. Albo jaglanka z musem owocowym np. malinowym.
Do tego owsianki ale tez takie rzadsze - dodawaj rozgniecione owoce.

Na obiad pulpety w sosie, z duza ilością sosu... U mnie dzisiaj Bartek wcinał kurczaka z warzywami w mleku kokosowym ale tego sosu na bazie mleka musialo byc duzo, tak ze ryż w tym pływał. Wtedy mu lepiej smakuje. No i dzisiaj wydębił marakuje i kakao od siostry. Ciekawa jestem nocki po czyms takim, bo wvzorajsza była koszmarna... Ale tak krzyczał jak ona jadła marakuje, że tez musiał dostać no i to samo było przy kakao, ale dostał tylko kilka łyżeczek bo resztę mu wypiłam 😂 matka polka! 💪

Nie pocieszę, za tydzien tez moze byc gorączka... Mi lekarz tlumaczyl, ze ta szczepionka jest tak zrobiona, ze co kilka dni aktywuja sie przeciwciała na inną chorobę.

Zrob jaglanke z rozgniecionym bananem, ale zeby tego banana bylo wiecej niz kaszy. U mojej starszej to dzialalo. Albo jaglanka z musem owocowym np. malinowym.
Do tego owsianki ale tez takie rzadsze - dodawaj rozgniecione owoce.

Na obiad pulpety w sosie, z duza ilością sosu... U mnie dzisiaj Bartek wcinał kurczaka z warzywami w mleku kokosowym ale tego sosu na bazie mleka musialo byc duzo, tak ze ryż w tym pływał. Wtedy mu lepiej smakuje. No i dzisiaj wydębił marakuje i kakao od siostry. Ciekawa jestem nocki po czyms takim, bo wvzorajsza była koszmarna... Ale tak krzyczał jak ona jadła marakuje, że tez musiał dostać no i to samo było przy kakao, ale dostał tylko kilka łyżeczek bo resztę mu wypiłam 😂 matka polka! 💪
A jak robisz ten sos? :)

@Mal_Pa91 Wszystkiego Najlepszego Dla Jasia z okazji pierwszych urodzin🎂
Dużo zdrówka dla Was....samych pomyślności...radości...szczęścia❤️
🎂🍰🍭🍾
Dziękujemy za pamięć 😊🤗zdrówko się przyda bo właśnie w dzień swoich pierwszych urodzin Jasiek dostał swojego pierwszego kataru😤 na szczęście jemu humor dziś dopisuje i mimo gila do pasa broi ile wlezie 😀

reklama
Do góry