reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

O, czyli mamy podobnie z tą skórą-jasna skóra i niby buzia ładna, ale szorstka jak u jakiegoś gada. A najgorsze są nogi, bo całe w plamach, już nie mogę się doczekać krotkich spodenek i tłumaczenia wszystkim, że on nie ma łuszczycy 🙈 a z buzią ma tak, że ma plamę pod okiem i niby jest zaleczona, ale jak jest zmęczony albo zapłacze to od razu się uwidacznia i wygląda jakby miał oko podbite 🤦‍♀️
No właśnie, trudno zwalczyć tę szorstkość. Plamkę jedną czerwoną ma na szyi jak uda mi się ładna fotka to wstawię, żebyś zobaczyła jak to wygląda.

reklama
To ja Wam pokaże plamy Nelci, zdjęcia zrobione przedwczoraj po kąpieli gdy się nasiliły. Niestety jak na złość pod tym światłem nie widać tego jak są mocno czerwone i zdj trochę gorszej jakości, bo mała się wierciła i musiałam szybko cykać. Tu już jest posmarowana maścią.
IMG_20220321_182427.jpg

IMG_20220321_182451.jpg
IMG_20220321_182514.jpg
IMG_20220321_182631.jpg
img_20220321_182639-jpg.1382157

Załączniki

• IMG_20220321_182639.jpg
    IMG_20220321_182639.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 145
To ja Wam pokaże plamy Nelci, zdjęcia zrobione przedwczoraj po kąpieli gdy się nasiliły. Niestety jak na złość pod tym światłem nie widać tego jak są mocno czerwone i zdj trochę gorszej jakości, bo mała się wierciła i musiałam szybko cykać. Tu już jest posmarowana maścią.
Zobacz załącznik 1382152
Zobacz załącznik 1382153Zobacz załącznik 1382154Zobacz załącznik 1382156
Bardzo dużo ma tych plamek, biedna Nelka Kochana 😔

My też tak miewaliśmy, teraz ma te jedną, co na zdjęciu, to na szyi, jest ogniście czerwona, reszta cialka blada i szorstka, jak pisałam.
Tę plamkę ma raz większa,raz mniejszą, raczej jej nie znika na dobre, już tak kółka miesięcy.
A czy to Nelę swędzi?

Załączniki

• 20220323_111859.jpg
    20220323_111859.jpg
    678,2 KB · Wyświetleń: 54

My też tak miewaliśmy, teraz ma te jedną, co na zdjęciu, to na szyi, jest ogniście czerwona, reszta cialka blada i szorstka, jak pisałam.
Tę plamkę ma raz większa,raz mniejszą, raczej jej nie znika na dobre, już tak kółka miesięcy.
A czy to Nelę swędzi?
A na szyjce to nie jest otarcie? Może mleczko wpada? Albo odparzenie? Moja córka starsza takie plamy miala. I pod okiem takie czerwone jakby limo miala ale nie mogę zdjęć odszukać. Okazało się, że jest uczulona na duzo drzew więc znów jej sie zaczyna robić... Ja polecam wyłącznie prysznice szybkie dla dzieci, chyba najbardziej u nas to pomaga. Jeżeli daje się namówić mlodej na codzienne siedzenie w wannie kończy się powrotem

Załączniki

• Screenshot_20220323_130922_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220323_130922_com.android.gallery3d.jpg
    169,4 KB · Wyświetleń: 54
  • Screenshot_20220323_130916_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220323_130916_com.android.gallery3d.jpg
    209,4 KB · Wyświetleń: 57
A na szyjce to nie jest otarcie? Może mleczko wpada? Albo odparzenie? Moja córka starsza takie plamy miala. I pod okiem takie czerwone jakby limo miala ale nie mogę zdjęć odszukać. Okazało się, że jest uczulona na duzo drzew więc znów jej sie zaczyna robić... Ja polecam wyłącznie prysznice szybkie dla dzieci, chyba najbardziej u nas to pomaga. Jeżeli daje się namówić mlodej na codzienne siedzenie w wannie kończy się powrotem

Załączniki

• Screenshot_20220323_130910_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220323_130910_com.android.gallery3d.jpg
    207,3 KB · Wyświetleń: 54

A czy to Nelę swędzi?
Nie swędzi ją to, bo się nie drapie. Też ma szorstka tą skórę i suchą.
Dzisiaj byłam w z Nelą u pediatry, bo obudziła się z chrypką i kaszlem i zobaczyła też jej skórę i mówiła, że oprócz maści muszę też nawilżać emolientami, balsamami, bo skóra jest sucha i się nie wygoi. Powiedziała, że skoro jej tata jest alergik i ma AZS to po prostu na razie będzie miała taką skórę, że ciężko będzie stwierdzić na co konkretnie jest uczulona, ale ze z czasem może wyjść z tego. Najważniejsze nawilżać i nie doprowadzić do pogorszenia.

Bidulka😔
A robiłaś jakieś testy?Bo rozumiem , że chodzi o Twoją starszą córkę Basię patrząc na zdjęcia.
Zażywacie coś?Bo ja się właśnie zaczynam coraz bardziej obawiać tej wiosny bo mnie już oczy swędzą a widzę, że ona też coraz częściej też trze oczy...:oops:

No ja polecam ten xeracalm z avenu...cena zabójcza bo prawię 100 zł ale moim zdaniem a używamy go od listopada jest super przynajmniej dla Igi skóry...:)
Tak miała testy z krwi.tak tak to starsza córka. My hitaxe najczęściej piła, i wapno. I jakieś krople właśnie do oczu miala. jakieś mascie ze sterydami na zmiany skórne ale używałam bardzo sporadycznie żeby się nie przyzwyczajała. U nas serio jedna poprawa to nie moczenie tego, szybki prysznic i już. Z wiekiem jej przechodzi bo jest o niebo lepiej. Chociaż juz oczy zaczynają łzawić jej. Pewnie zacznie się kwiecień maj najgorzej. Za miesiąc powotrze jej badania właśnie zobaczymy co jej wyjdzie

reklama
Do góry