A
Agn!eszka
Gość
Mleko bardzo lubi ale... już byłam biczowana przez otoczenie, że nim skończył rok, w tym okresie 6 mż - 1 rok dawałam za mało pokarmów stałych, zbyt dużo mleka. Teraz już ograniczyłam ilość mm i tak dziennie wypija ok 450-480 ml. A tak mniej więcej wygląda dzień:Hehe nie zwróciłam na to uwagi bo skupiłam się na stopach NastkiJak nosi rozmiar?
Ale podczas podglądu numer 2 odnalazłam i pićko
W zupce tylko mięsko i warzywa czy jeszcze kasza, ryż lub makaron?Chyba jutro będzie brokułowa u mnie..naszła mnie ochota
Tylko żeby później nie płaciła kary bo ostatnio był o tym artykuł ale to w sumie pediatra powinien wiedzieć.
U mnie za każdym razem było pytanie o zlecenie i jedna wypisywała tylko na 4 puszki receptę a druga nawet na 20 więc wolałam tą drugą z resztą o wiele lepsza bo podejście ma do dzieci a nie jak ta stara p....
No sama sobie taką zagwozdkę zrobiłam nie uważnie podając nowości...ale na szczęście jej chyba aż tak to nie dokucza bo nie marudzi...ufff
To ile zjada Ci tego mleka?Bo może wcale nie aż tak mało jak Ci się wydaje
Napisz ogólnie jak wygląda u Was przykładowy dzień z posiłkami bo może się okazać , że połowa dzieciaczków tak je
W środku nocy jest jedna pobudka - mleko, potem po przebudzeniu również mleko (nie jest w stanie wypić na raz 210 ml, więc w nocy 150 i rano 150 ml), śniadanie - kasza manna na wodzie z owocem (nie wiem ile może 100-150 ml), potem przecier owocowy (125 ml), obiad - zupka warzywno-mięsna z dodatkiem albo makaronu albo kaszy jaglanej/ryżu 150-200 ml, kolacja - jogurt (125 g chyba)/serek homogenizowany (150 g)/ryż z owocem (100 ml około), na dobranoc mleko 150-180 ml.
Ostatnio edytowane przez moderatora: