reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

No to będziemy wspólnie świętować bo my też w tą sobotę robimy bo za tydzień nie byłoby paru osób...:)
Na lutowych mamach przed urodzinami był temat tej zabawy i też zamierzam ją zrobić...na pewno będzie kieliszek, różaniec (muszę pożyczyć)bo teraz sobie zdałam sprawę że nie posiadam, długopis, łyżkę kuchenna i nie wiem co więcej?Może jakaś strzykawkę że lekarz lub coś podobnego?

Hehe o tym samym pomyślałam patrząc na tort:)
Piękny ten torcik:)
U mnie na pewno będzie miś i balony na torcie a jak wyjdzie pochwalę się na weekendzie:)

Tak tak Melcia pierwsza świetuję...później Anastazja a później Iga i Julian chyba jest ciut później(albo coś pokręciłam):)
To tak wygląda początek wg dat urodzenia bo imprezy wiadomo każdy w różnych terminach:)

:)

Tak, Anastazja ma 02 urodziny. W domu zje jakiś skromny torcik tego dnia.

Ogółem podpisałam właśnie umowę i byłam w żłobku. Anastazja przyjęta, idziemy razem 1 marca, ja do pracy a ona do żłobka. Początkowo cały tydzień będzie miała adaptacje, mąż będzie ją odbierać.

reklama
Tak, Anastazja ma 02 urodziny. W domu zje jakiś skromny torcik tego dnia.

Ogółem podpisałam właśnie umowę i byłam w żłobku. Anastazja przyjęta, idziemy razem 1 marca, ja do pracy a ona do żłobka. Początkowo cały tydzień będzie miała adaptacje, mąż będzie ją odbierać.
Wow to szybciutko już za tydzień ale Ty masz ostatnio tych rewolucji w życiu 🤯

No to będziemy wspólnie świętować bo my też w tą sobotę robimy bo za tydzień nie byłoby paru osób...:)
Na lutowych mamach przed urodzinami był temat tej zabawy i też zamierzam ją zrobić...na pewno będzie kieliszek, różaniec (muszę pożyczyć)bo teraz sobie zdałam sprawę że nie posiadam, długopis, łyżkę kuchenna i nie wiem co więcej?Może jakaś strzykawkę że lekarz lub coś podobnego?

Hehe o tym samym pomyślałam patrząc na tort:)
Piękny ten torcik:)
U mnie na pewno będzie miś i balony na torcie a jak wyjdzie pochwalę się na weekendzie:)

Tak tak Melcia pierwsza świetuję...później Anastazja a później Iga i Julian chyba jest ciut później(albo coś pokręciłam):)
To tak wygląda początek wg dat urodzenia bo imprezy wiadomo każdy w różnych terminach:)

:)
Mój jest z 5.03 i to akurat wypada w sobotę więc tak imprezka będzie 😁

Dla mnie roczek na więcej osób niż rodzice i dziadki to też przesada, a tym bardziej w lokalu i z alkoholem. Ale niestety u nas będzie to wszystko, bo tak się utarło, tak wszyscy oczekują, a w lokalu wygodniej niż w domu. Dla Tomka to będzie przeżycie, ale nie w 100% pozytywne, bo umęczy się tym gwarem, obcym miejscem, byciem w centrum uwagi wszystkich...ale Bogu dzięki kolejna impreza (równie bezsensowna) dopiero na komunie.
No wiesz, rodzeństwo nasze też wypada zaprosić 😉 A że mój N ma brata, który ma żonę i 3,5 letnie dziecko, oraz siostrę, która ma męża i prawie 2 letnie dziecko, a ja mam dwie siostry, no to tak wychodzi 17 osób, a jest to tylko najbliższa rodzina 😉
Alkoholu też nie popieram na urodzinach dziecka ( ale nie mam nic przeciwko jeśli ktoś ma). A w lokalu dlatego robię, bo gdybym dla tyłu osób miała gotować ( a nie jestem zajebiscie dobra kucharka) albo zamawiać catering i się martwić przez całą imprezę czy każdy ma widelec, nóż, szklankę, czy komuś czegoś nie brakuje itp. to ja dziękuję za taką imprezkę, to nie na moją głowę i mój stres jako gospodynie domu 😂

Tak to umiejętność budzika 🤣🤣🤣

O huśtawce też myślałam, a w wózek to też muszę zaopatrzyć syna żeby pomagał wiosną w ogródku 🤭

To fakt ,że dużo kosztuje taka impreza ale ja tam chcę żeby więcej osób cieszyło się naszym szczęściem 😍 a do domu juz tyle osób nie zaproszę pozatym przynajmniej na chrzcinach zwróciło nam się i z tej kasy robimy roczek . Jakbym nie zrobiła w lokalu to i tak większość tych osób by przyjechała do małego może ni koniecznie w ten dzień ale w najbliższym czasie a jak pomyślę o przygotowaniach z małym 🤯tydzień przed i tydzień po😉 to zdecydowanie wolę lokal. Tam ja też jestem gościem i mogę zająć się dzieckiem gośćmi a nie garami i sprzątaniem😅
Popieram w 100% 👍😀

Dziewczyny już wiem ( a raczej mocno podejrzewam) na co Nela jest uczuolna.. Niestety na nabiał, bmk, albo laktoze. Wcześniej jej się pojawiały plamy i znikały, bo smaruje maścią robioną z sterydem, ale od jakichś 2-3 tyg zaczęłam jej codziennie dawać jogurt naturalny z bananem, albo do chlebka serek biały Bieluch i tym razem ja jeszcze bardziej wysypało, masakra.. Więc podejrzewam, że to przez to. I dzisiaj i wvzoraj jej już nabiału nie podawałam, bo chcę by jej to zeszło i powiem Wam, że to jest masakra, bo nie wiem co jej dawać... Dzisiaj i wczoraj jadła chlebek z pasta warzywna Vege, mniej lubi ale już się przyzwyczaiła. Ale z czym innym mam jej podawać te kanapki albo jakieś deserki? Gdyby ona wszystko jadła to by było super, ale ona pomidora nie zje, normalnie owoców nie zje, tylko z słoiczka albo zblendowane i tak wybrzydza. Już nie mam pomysłu... Dzwoniłam do neurologopeda to mam w czwartek zadzwonić umówić termin bo ma pełno zapisów, ale pytała co się dzieje to jej powiedziałam i się mnie zapytała czy jest wrażliwa na zapachy, mówię, że nie zauważyłam. Powiedziała, że mam poobserwować, dać jej do powąchania musztardę, cytrynę, cynamon i sprawdzić jak reaguje, jak odchyla się i robi grymas to znaczy, że może mieć nadwrażliwość na zapachy.

Dziewczyny już wiem ( a raczej mocno podejrzewam) na co Nela jest uczuolna.. Niestety na nabiał, bmk, albo laktoze. Wcześniej jej się pojawiały plamy i znikały, bo smaruje maścią robioną z sterydem, ale od jakichś 2-3 tyg zaczęłam jej codziennie dawać jogurt naturalny z bananem, albo do chlebka serek biały Bieluch i tym razem ja jeszcze bardziej wysypało, masakra.. Więc podejrzewam, że to przez to. I dzisiaj i wvzoraj jej już nabiału nie podawałam, bo chcę by jej to zeszło i powiem Wam, że to jest masakra, bo nie wiem co jej dawać... Dzisiaj i wczoraj jadła chlebek z pasta warzywna Vege, mniej lubi ale już się przyzwyczaiła. Ale z czym innym mam jej podawać te kanapki albo jakieś deserki? Gdyby ona wszystko jadła to by było super, ale ona pomidora nie zje, normalnie owoców nie zje, tylko z słoiczka albo zblendowane i tak wybrzydza. Już nie mam pomysłu... Dzwoniłam do neurologopeda to mam w czwartek zadzwonić umówić termin bo ma pełno zapisów, ale pytała co się dzieje to jej powiedziałam i się mnie zapytała czy jest wrażliwa na zapachy, mówię, że nie zauważyłam. Powiedziała, że mam poobserwować, dać jej do powąchania musztardę, cytrynę, cynamon i sprawdzić jak reaguje, jak odchyla się i robi grymas to znaczy, że może mieć nadwrażliwość na zapachy.
Ja mojemu czasem robię do chleba pastę z ryby (najczęściej łosoś lub pstrąg), jajka, ostatnio dodałam plasterek sera żółtego (przy bmk można pominąć), kopiato koperku, pieprz i śmietana (może odrobina mleka owsianego też się sprawdzi).

reklama
Ja mam zamówiony tort ale ile będzie kosztował to nie wiem...okaże się w sobotę bo robię Idze urodziny już w tą sobotę bo za tydz 5 marca nie byłoby połowę gości bo mają już jakieś plany:)
Robię urodziny w domu więc mam trochę przygotowań bo będzie około 20 osób:oops:
To pochwalę się zdjęciem w niedzielę i ceną🤣
Też mam kupione balony pastelowe białe i w odcieniach różowego i taką taśmę jak wysyłałaś @Patii26 ,będziemy coś tworzyć z mężem sami:)
Co do prezentu to na pewno Iga dostanie taki rowerek od chrzestnych
a resztę nie wiem:)
Ona ma tyle zabawek , że ciężko coś wybrać a rowerek na pewno nam się przyda:)
Co do prezentu od nas to kupię jej chyba namiot Tipi do nowego pokoju więc będzie w ramach prezentu urodzinowego😁
A i tak dziwnie dzisiaj odp bo niby zaznaczałam na co odpowiedzieć a później zniknęłoo_O
a propos balonów - też już kupiłam i nadmuchałam jednego, takiego małego, żeby mała się nie bała jak nagle wyskoczy ich 30 na urodziny. no i przez chwilę było ok... starsza córka nadmuchała takiego przezroczystego, z konfetti w środku, odbijała go sobie i spadł małej głowę... omg jaki ryk był 🙈🙈🙈 no i teraz paraliż i płacz na widok balona... musimy odczekać 2 tyg., żeby zapomniała i spróbować na nowo

Do góry