reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
W sensie ma mi cos do wykrzyczenia? Bo taty nie gryzie... Ja sobie to tłumaczyłam, ze on ma twardszą skórę 🤔

Slyszalam o wpływie emocji na gryzienie, natomiast myślałam ze to dotyczy starszych dzieci. U nas jest teraz etap gryzienia wszystkiego, nie wiem czy czwórki czssem nie idą 🥴🥺

Plyn do płukania mozesz zrobic sama - pol litra wody, pol litra octu (tylko nie winnego, bo ciezko sie dopiera 😂) i kilka kropli olejku lawendowego. Nawet jak masz takie twarde ręczniki to plyn do płukania z octem je zmiękczy.

Ja mam jedną miske, w ktorej moczę pranie z mydelkiem galasowym a że piorę dziecięce co drugi dzień to schodzi na bieżąco 😂
Co do gryzienia to miałam na myśli ekscytację w danym momencie, albo wściekłość, czy bezradność. Moja malizna gryzie przy mega fajnych zabawach, albo jak się dużo przytulamy, albo jak mam bunt i nie chce wziąć go na ręce, bo coś robie a jemu nic się nie dzieje. Wtedy gryzie jakby chciał okazać dane uczucie. Ale gryzienie zabawek tez mamy, to znow co innego 😅

Mój mąż akurat jest przeciwieństwem, on za wszelką cenę próbuje udowodnić ze jest super zdrowy i nic mu nie jest i tylko łyka tabsy by się wykurować. Go jedynie jak dopadnie kolka nerkowa to wtedy jest po chłopie, ale to zrozumiałe. Ja za to bardziej potrzebuje "ojojania" jak jestem chora 😂
Ból faceta jest odwrotnie proporcjonalny do urazu :D mój jak miał obite żebra / zwichniety obojczyk /powybijane palce to tylko trochę stękał, ale jak przychodzi GARDEŁKO albo KATAREK to umiera, takiego to już tylko dobić :D

Ból faceta jest odwrotnie proporcjonalny do urazu :D mój jak miał obite żebra / zwichniety obojczyk /powybijane palce to tylko trochę stękał, ale jak przychodzi GARDEŁKO albo KATAREK to umiera, takiego to już tylko dobić :D
O to tak ja mam, miałam po wypadku skręcony odcinek szyjny to za wszelką cenę sprzątałam itd, a mój mnie gonił bym się kładła. A jak mam zatoki zawalone i glowa mnie boli to umieram 😂😂

Ja też bym na brwi się skusiła, ale do kogoś naprawdę dobrego. Ja mam bzika na punkcie swoich brwi, co 3 tygodnie robię sobie wieczorem henne brwi i rzęs, bo mam z natury jasne, ale nie takie bardzo.
Ostatnio robiłam sobie henne wieczorem jak małą uspałam i nałożyłam na brwi i rzęsy i nagle mała się obudziła i jak na złość cycka nie chciała puścić, a mnie już tak oczy szczypały z tych oparów henny, że zaczęłam łzawić i jak zasnela to tylko wybiegłam spłukać tą henne 🙈😂
Polecam Ci beauty faktor w bb :) Zobacz se na FB :)

Dziewczyny, ja już wieczór mam wolny. Młody zasnął o 18:30. Wstał dziś o 5 więc drzemki miał wcześniej i stąd ta godzina więc ciekawe do której znów pośpi😬🙂 Zrobiłam dziś mały eksperyment i zamiast dawać mu mleko przed snem, dałam kaszę mannę na mleku z bananem. Trochę widziałam, że mu butli brakuje ale był bardzo zmęczony i padł 😁 Byliśmy też dziś na morfologii i hemoglobina już w normie na szczęście🎉

Dziewczyny, ja już wieczór mam wolny. Młody zasnął o 18:30. Wstał dziś o 5 więc drzemki miał wcześniej i stąd ta godzina więc ciekawe do której znów pośpi😬🙂 Zrobiłam dziś mały eksperyment i zamiast dawać mu mleko przed snem, dałam kaszę mannę na mleku z bananem. Trochę widziałam, że mu butli brakuje ale był bardzo zmęczony i padł 😁 Byliśmy też dziś na morfologii i hemoglobina już w normie na szczęście🎉
O to super jak się unormowało. Nastka właśnie też usnęła, a miała jedna drzemkę ale 1,5h. Obecnie zaczyna się odzwyczajać od piersi w dzień że jakoś od tej 6 do tej ok 19 nie ma cyca. W połowie następnego tygodnia jeszcze zaangażuje tatę aby do usypiania dać mleko, myślimy by spróbować z krowim jak nie chce mm, i może się uda tylko zostać przy cycu w nocy i tak do tej 6 rano. Staram się wszystko stopniowo wprowadzać by nie robić jej takiej dużej rewolucji.

reklama
O to super jak się unormowało. Nastka właśnie też usnęła, a miała jedna drzemkę ale 1,5h. Obecnie zaczyna się odzwyczajać od piersi w dzień że jakoś od tej 6 do tej ok 19 nie ma cyca. W połowie następnego tygodnia jeszcze zaangażuje tatę aby do usypiania dać mleko, myślimy by spróbować z krowim jak nie chce mm, i może się uda tylko zostać przy cycu w nocy i tak do tej 6 rano. Staram się wszystko stopniowo wprowadzać by nie robić jej takiej dużej rewolucji.
No to super, że Wam się udaje z tym stopniowym odstawianiem. Tak jak wcześniej pisałam u nas też cyc na noc i nad ranem był. Ale przez ostatni tydzień doszło jeszcze jedno karmienie w nocy bo idą zęby i nie jestem w stanie go w nocy wyciszyć jak się obudzi. Jeden już wyszedł, drugi na horyzoncie. Mam nadzieję że jak wyjdzie to wrócimy do dwóch karmień

Do góry