reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A to ja jak robię zakupy przez internet to często kupuję dwa rozmiary ubrań i w domu mierze w którym lepiej wyglądam, z butami też tak często robię bo mi różnie rozmiary wypadają😅a potem odsyłam albo odnoszę do sklepu.
Jak Wasze zdrówko?
Co tam Was męczy/męczyło?

Dziś oglądałam telewizyjne ploteczki w DDTVN i była wizyta u młodych rodziców - blogerki Maffasion i aktora Fabijańskiego i mają synka Bastiana. Tak jak Wy!
To nie takie rzadkie imię jednak.
O Was od razu pomyślałam, nie dało się inaczej 🤗

reklama
Ehh, u nas remont, a ja wybyłam do mamy, mamy tu hardcore z Dobrusią, ostatnio zachowuje się tak, że najchętniej bym ją uśpiła, co generuje dużo konfliktów i oczywiście napędza spiralę złości i u mnie i u niej. Do tego ogłuchłam na jedno ucho (woskowina mnie zatkała). Czekam na skierowanie do laryngologa, ale chyba w końcu pojadę prywatnie bo nie wiem, kiedy wreszcie to nastąpi. Poza tym dzień po przyjeździe do mamy okazało się, że zepsuł mi się samochód, jak dodam do tego wszystkie atrakcje od początku roku to w sumie mam chęć walić głową w ścianę. Także zaglądam tu tylko poczytując, ale pisać mi się nie chce, wybaczcie chwilowo.
Zaglądaj proszę i pisz czasami.
Jesteś jedną z tych charakterystycznych nas.
Rady bezcenne.
Brakuje Ciebie, jak długo się nie odzywasz.
Dobrusia huragan? A Marcelina? Jak ona wypada na tle Waszych dziewcząt? Spokojna jest?

Podobno nieraz dzieci poprzez gryzienie próbują rozładować nadmiar emocji. Tak jak czasem dorosły ma ochotę zatańczyć albo się wykrzyczeć 😂
Taaa to możliwe. Mój starszy miał w przedszkolu takiego chłopca, który gryzł dzieci. Kiedyś rozbieram go do kąpieli a tu na plecach odciśnięte na sino zębiska. Strasznie go ugryzł mocno. Innym razem w polik go użarł. Byliśmy tak wkurzeni ... Dziecko miało psychologa i w końcu przestał to robić ale ewidentnie chodziło o emocje. Do dziś to wspominamy, teraz ze śmiechem 😉

Polecam pernamentne kreski na oczach jeżeli używacie na codzień eyelinera. Ja mam i chwalę, ale jestem ledwo co po pierwszym tatuowaniu, końcem lutego będe miała korektę i już wiem, że chce grubsze. Drogie ciulostwo, ale jak kogoś stać i mąż nie będzie marudził, że 100% naturalizm poszedł się kochać to warto bardzo.
O nie, w życiu się już nie podejmę tych kresek. Ja musiałam przerwać robienie bo zbyt mnie bolało i jakieś naczynko mi poszło na powiece i krwi sporo było. Przestraszyłam się bo to oko jednak i kazałam przerwać, to już było z 4 lata temu 🥴Teraz mam brwi permanentne i te sobie mega chwalę. Moje są bardzo jasne i rzadkie więc i tak ciągle musiałam hennę robić. No brwi to żałuję, że tak późno się zdecydowałam bo zupełnie inna twarz i mega wygoda 😄

Powiedzcie mi, orientujecie się jak aktualnie po aferach aborcyjnych podchodzą do ciąż zagrażających życiu matki? Chodzi mi przede wszystkim o ciąże zagnieżdżoną w bliźnie po cc. Wiadomo, że będe pytać ginekologa zanim zacznę się starać, ale już teraz jestem ciekawa.
Chyba zależy od personelu szpitalnego. Bo ostatnio znow była afera, tym razem z ciążą bliźniaczą w wyniku czego kobieta zmarła..
Ja osobiście po ciąży z Anastazją zwyczajnie się boję.

O nie, w życiu się już nie podejmę tych kresek. Ja musiałam przerwać robienie bo zbyt mnie bolało i jakieś naczynko mi poszło na powiece i krwi sporo było. Przestraszyłam się bo to oko jednak i kazałam przerwać, to już było z 4 lata temu 🥴Teraz mam brwi permanentne i te sobie mega chwalę. Moje są bardzo jasne i rzadkie więc i tak ciągle musiałam hennę robić. No brwi to żałuję, że tak późno się zdecydowałam bo zupełnie inna twarz i mega wygoda 😄

U mnie kumpele z pracy właśnie robiły sobie brwi, usta, kreski permanentne.
Ja to bym musiała najpierw znaleźć odpowiednią osobę która by mi to zrobiła bardzo dobrze, a skusiłabym się najbardziej na brwi, bo co tydzień robię henne.

U mnie kumpele z pracy właśnie robiły sobie brwi, usta, kreski permanentne.
Ja to bym musiała najpierw znaleźć odpowiednią osobę która by mi to zrobiła bardzo dobrze, a skusiłabym się najbardziej na brwi, bo co tydzień robię henne.
Ja mam właśnie teraz dziewczynę, która super robi permanentne makijaże. Brwi naprawdę mega naturalne. A z tym naprawdę trzeba uważać bo jak patrzę na niektórych no to można sobie zrobić krzywdę 😉 Usta też już miałam. W ogóle nie było widać, że to permanentny ale były fajnie podkreślone i kształt wyrównany. Ja swoje mam trochę asymetryczne i jasne więc to było super i długo się trzymało, ze 3 lata🙂

Co
Powiedzcie mi, orientujecie się jak aktualnie po aferach aborcyjnych podchodzą do ciąż zagrażających życiu matki? Chodzi mi przede wszystkim o ciąże zagnieżdżoną w bliźnie po cc. Wiadomo, że będe pytać ginekologa zanim zacznę się starać, ale już teraz jestem ciekawa.
Ciąża w bliźnie to patologia ciąży tak jak pozamaciczna ( bo ta taka jest) i podlega takiej samej procedurze, czyli terminacji. Taka ciąża nie ma szans się rozwinąć więc nie jest utrzymywana.

Cześć. Przepraszam, że tu u was piszę nie będąc marcową mamą 2021 - ale niechcący mi się kliknęło i zobaczyłam Twój wpis.
Nie wiem co prawda jak z ciążą w bliźnie, jak ona jest od razu widoczna itd. Ale ja chodziłam z ciążą pozamaciczną w jajowodzie, której nie było widać od 9 grudnia 2021 do 18 stycznia 2022 bo dopiero wtedy szpital "zgodził" się mi podać metotreksat. Nie wiem oczywiście też jak się ma do tego ustawa bo po raz pierwszy mnie spotkała taka sytuacja. U mnie o pozamacicznej świadczył ból i beta, która rosła, potem spadła, potem znowu rosła ale już bardzo źle. Koleżance z sali usuwali już jajowód bo pękł i w sumie też się nikt nie spieszył. W szpitalu była koło 22, a operację miała następnego dnia około 12 (w między czasie straciła już około pół litra krwi). Oczywiście to może być też specyfika danego szpitala (Warszawa, Żelazna), ale ja byłam przerażona, dosłownie każdego dnia bałam się że umrę i osierocę dwójkę dzieci

reklama
Ja mam właśnie teraz dziewczynę, która super robi permanentne makijaże. Brwi naprawdę mega naturalne. A z tym naprawdę trzeba uważać bo jak patrzę na niektórych no to można sobie zrobić krzywdę 😉 Usta też już miałam. W ogóle nie było widać, że to permanentny ale były fajnie podkreślone i kształt wyrównany. Ja swoje mam trochę asymetryczne i jasne więc to było super i długo się trzymało, ze 3 lata🙂
No właśnie o to chodzi, brwi bym chciała mieć bardzo naturalne, nie dwa zlane kleksy, bo takie juz tez widziałam. Chciałabym tylko mieć włoski domalowane.

Do góry