reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, odpalam szampana, moje dziecko "zapuściło" pierwszego zęba 🥰🥰🥰
Super Witamy w gronie "zębaczy"🥰😉
Ja Neli akurat rajstop w domu nie ubieram, ale ubieram jej zawsze na spacer pod spodnie, by miała ciepło.
Na chrzcie ten Nela nie miała rajstop ani skarpetek, bo było na dworze chyba z 35 st i wszyscy umieraliśmy 😁 A na roczek to pewnie założę jej.
Te dziewczyny, które robią roczek ( i które Chrzcily dzieci), u Was robi się roczek też w kościele jako błogosławieństwo, w sensie msza jest ? Czy tylko robicie imprezę?
O dokładnie w takim samym sensie myślę o noszeniu rajstop żeby było ciepło.
My chcemy zamówić msze ale tj w dzień urodzin , powiadomimy najbliższych jak będą mieli chęci to niech przyjadą😉

reklama
A czy któraś z Was używa pantsów bamboo nature? Jak się Wam sprawdzają?
Bo u nas niestety po każdej nocy są przesikane, tak jakby tą guma była za luzna🤔rozmiar mamy dobrze dopasowany, używam tez pantsów z pampersa i wszystko super ani razu awarii a już naprawdę długo je używam. a tutaj za każdym razem🤔i w nocy i w dzień też, strasznie mało wytrzymują albo coś z tą guma

Bo u nas niestety po każdej nocy są przesikane, tak jakby tą guma była za luzna🤔rozmiar mamy dobrze dopasowany, używam tez pantsów z pampersa i wszystko super ani razu awarii a już naprawdę długo je używam. a tutaj za każdym razem🤔i w nocy i w dzień też, strasznie mało wytrzymują albo coś z tą guma
Dobrze, że mówisz bo się zastanawiałam czy je teraz zamówić. My cały czas używany pieluchy Bambo Nature i jestem z nich mega zadowolona ale wiadomo, mały zwiewa nieraz więc się zastanawiałam nad pantsami.....

Ja powiem rzecz dziwną, zraziłam się trochę do pantsow pampersa premium care, a polubiliśmy się z nowymi lupilu pantsami. Mega delikatne, a w pampersie mamy problem ze jak nasika to jak się ją złapie to czuć wilgoć wychodzącą poza pants.

Z eko pieluch używam od jakiegoś czasu rossmannowskich i baardzo je sobie chwalę. Bambo Nature były ok, ale za drogie dla mnie i odpuściłam.

No nareszcie! Teraz już możesz być spokojna! 🥰
Dziś nawet pediatry pytałam, powiedziała, że to normalne, a tu w domu zonk 😁😁

Aaa, bo żal mi, że spotkania nam przepadają, stęskniłam się za Wami 😔

Chyba spróbuję wysadzać Melanię na nocniczek tak jak Figola3, a to dlatego, że już kilka razy zostałam obsikana, gdy zmieniam jej pieluszkę trzymając ją na kolanach lub gdy siedzi na podłodze. Zdejmuję pantsa i ona od razu sika.
Może z nocniczkiem by przeszło.
Nie planowalam wcale odpieluchowania, ale skoro i tak sika dopiero z gołą pupką 🤔
nie straszmy słownictwem - to nie jest odpieluchowanie:) to jest oswajanie z nocnikiem, przyzwyczajanie, żeby maluch się nie bał, jak się uda coś zrobić do nocniczka to super, jak nie, to nie będziemy przecież rwać włosów z głowy;) na początek proponuję kupić nocnik taki zwykły niski, bo te z wyjmowanym wkładem są za wysokie na nasze maluszki.
Powodzenia:)

Czy Wy też macie problem z obcinaniem paznokci u swoich dzieci? Czy tylko mój jest takim dzikuskiem, że jak zobaczy nożyczki to ucieka gdzie pieprz rośnie? A jak go złapie to tak macha łapkami, że obcięcie paznokci jest niewykonalne 🤯obcinam mu na raty.. Po jednym albo po dwa paznokcie, dłużej nie wysiedzi 🤷‍♀️

reklama
Czy Wy też macie problem z obcinaniem paznokci u swoich dzieci? Czy tylko mój jest takim dzikuskiem, że jak zobaczy nożyczki to ucieka gdzie pieprz rośnie? A jak go złapie to tak macha łapkami, że obcięcie paznokci jest niewykonalne 🤯obcinam mu na raty.. Po jednym albo po dwa paznokcie, dłużej nie wysiedzi 🤷‍♀️
Mojemu puszczam na you tubie piosenki, żeby sobie oglądał przy obcinaniu. I tak troche rusza odnóżami, jakby miał lekkie łaskotki, ale dajemy radę. Czasem mąż go zagaduje. Długo obcinałam mu paznokcie w czasie snu, ale strasznie tego nie lubiłam, więc zmieniłam taktyke.

Do góry