reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Czy Wy też macie problem z obcinaniem paznokci u swoich dzieci? Czy tylko mój jest takim dzikuskiem, że jak zobaczy nożyczki to ucieka gdzie pieprz rośnie? A jak go złapie to tak macha łapkami, że obcięcie paznokci jest niewykonalne 🤯obcinam mu na raty.. Po jednym albo po dwa paznokcie, dłużej nie wysiedzi 🤷‍♀️
Mój lubi jak mu obcinam paznokcie. Jest jakiś taki przyzwyczajony, że biorę go na kolana, mówię co będziemy robić i on wtedy w miarę spokojnie siedzi i obserwuje 😁Ale em, że niektórzy obcinają tylko jak dzieci śpią bo inaczej nie da rady🥴

reklama
U nas ostatnio do rajstop nawet były skarpetki bo tak jak pisałam mieliśmy problemy z ogrzewaniem ale on już wyszkolony więc nie ma problemu z poślizgiem.
A powiedz czy korzystaliście ostatecznie z kamery termowizyjnej w związku z tym przeciekiem?
Tak, ale woda ciekla przez peszla ( czy jak to się nazywa, ta plastikowa osłonka rurki) bo był popękany w kilku miejscach, Wykazało największy wyciek w innym miejscu, a rurka pękła tuż pod kaloryferem, w scianie, także nie przydało się to badanie w naszym przypadku, a nawet pogorszyło, bo zaczęliśmy kuć 4m od rzeczywistego wycieku.
A u Was już wszystko w porządku? Cieplo macie?

Czy Wy też macie problem z obcinaniem paznokci u swoich dzieci? Czy tylko mój jest takim dzikuskiem, że jak zobaczy nożyczki to ucieka gdzie pieprz rośnie? A jak go złapie to tak macha łapkami, że obcięcie paznokci jest niewykonalne 🤯obcinam mu na raty.. Po jednym albo po dwa paznokcie, dłużej nie wysiedzi 🤷‍♀️
Moja jest takim samym dzikuskiem( jeśli chodzi o paznokcie 😉)

nie straszmy słownictwem - to nie jest odpieluchowanie:) to jest oswajanie z nocnikiem, przyzwyczajanie, żeby maluch się nie bał, jak się uda coś zrobić do nocniczka to super, jak nie, to nie będziemy przecież rwać włosów z głowy;) na początek proponuję kupić nocnik taki zwykły niski, bo te z wyjmowanym wkładem są za wysokie na nasze maluszki.
Powodzenia:)
Mamy już od jakiegoś czasu zwykly zielony nocniczek z IKEI ( Czy o taki Ci chodzi, czy o jeszcze mniejszy? ) Melania się nim bawiła i sadzałam ją jak sama korzystałam z toalety, tak dla zabawy w ubranku. Ona mnie za nogę ciągle trzyma więc nie mogłam nawet siusiu robić spokojnie, stąd wjechał ten nocnoczek 🙂
Czy taki może być?

Załączniki

• Screenshot_20220126-215241_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220126-215241_Samsung Internet.jpg
    100,6 KB · Wyświetleń: 27
Mamy już od jakiegoś czasu zwykly zielony nocniczek z IKEI ( Czy o taki Ci chodzi, czy o jeszcze mniejszy? ) Melania się nim bawiła i sadzałam ją jak sama korzystałam z toalety, tak dla zabawy w ubranku. Ona mnie za nogę ciągle trzyma więc nie mogłam nawet siusiu robić spokojnie, stąd wjechał ten nocnoczek 🙂
Czy taki może być?
Hehe, zaraz się przyczepicie, że dla zabawy w ubranku chodzę do toalety 😆

W tym momencie przychodzą niestety teledyski dla dzieci. Nastka nawet jak we dwoje ją trzymaliśmy to wyrywała się. Jeszcze w krzesełku jak siedzi daje sobie obciąć.

Mojemu puszczam na you tubie piosenki, żeby sobie oglądał przy obcinaniu. I tak troche rusza odnóżami, jakby miał lekkie łaskotki, ale dajemy radę. Czasem mąż go zagaduje. Długo obcinałam mu paznokcie w czasie snu, ale strasznie tego nie lubiłam, więc zmieniłam taktyke.
Chyba też muszę mu zacząć puszczać muzykę na telefonie bo innego sposobu nie widzę 🤷‍♀️Przy inhalacji działało więc jest nadzieja...

Juz wiem że odstawienie będzie bardzo ciężkie. Byłam na pogotowiu, dopiero wróciłam. Mąż przejął młodą i tak mu płakała że dał jej mm. (Jeszcze w butelce 🤦‍♀️), wyczuła sprawę że to nie pierś i ryk. Dobrze ze dostałam zastrzyki że mogę karmić, bo po powrocie mocno się wtuliła, popiła mleko z cycusia i momentalnie zasnęła.

reklama
Juz wiem że odstawienie będzie bardzo ciężkie. Byłam na pogotowiu, dopiero wróciłam. Mąż przejął młodą i tak mu płakała że dał jej mm. (Jeszcze w butelce 🤦‍♀️), wyczuła sprawę że to nie pierś i ryk. Dobrze ze dostałam zastrzyki że mogę karmić, bo po powrocie mocno się wtuliła, popiła mleko z cycusia i momentalnie zasnęła.
Rozumiem Anastazja, mamusia najlepsza najkochańsza najpiękniej pachnie...

Oj będziemy miały ciężko, a czy już Nastka Cię rozbiera jak chce mleczko? Moja tak robi, rozpina nawet guziki jak czuję zew...

Do góry