Mój lubi jak mu obcinam paznokcie. Jest jakiś taki przyzwyczajony, że biorę go na kolana, mówię co będziemy robić i on wtedy w miarę spokojnie siedzi i obserwuje Ale em, że niektórzy obcinają tylko jak dzieci śpią bo inaczej nie da radyCzy Wy też macie problem z obcinaniem paznokci u swoich dzieci? Czy tylko mój jest takim dzikuskiem, że jak zobaczy nożyczki to ucieka gdzie pieprz rośnie? A jak go złapie to tak macha łapkami, że obcięcie paznokci jest niewykonalne obcinam mu na raty.. Po jednym albo po dwa paznokcie, dłużej nie wysiedzi
reklama
MamM
Fanka BB :)
Tak, ale woda ciekla przez peszla ( czy jak to się nazywa, ta plastikowa osłonka rurki) bo był popękany w kilku miejscach, Wykazało największy wyciek w innym miejscu, a rurka pękła tuż pod kaloryferem, w scianie, także nie przydało się to badanie w naszym przypadku, a nawet pogorszyło, bo zaczęliśmy kuć 4m od rzeczywistego wycieku.U nas ostatnio do rajstop nawet były skarpetki bo tak jak pisałam mieliśmy problemy z ogrzewaniem ale on już wyszkolony więc nie ma problemu z poślizgiem.
A powiedz czy korzystaliście ostatecznie z kamery termowizyjnej w związku z tym przeciekiem?
A u Was już wszystko w porządku? Cieplo macie?
MamM
Moja jest takim samym dzikuskiem( jeśli chodzi o paznokcie )Czy Wy też macie problem z obcinaniem paznokci u swoich dzieci? Czy tylko mój jest takim dzikuskiem, że jak zobaczy nożyczki to ucieka gdzie pieprz rośnie? A jak go złapie to tak macha łapkami, że obcięcie paznokci jest niewykonalne obcinam mu na raty.. Po jednym albo po dwa paznokcie, dłużej nie wysiedzi
MamM
Mamy już od jakiegoś czasu zwykly zielony nocniczek z IKEI ( Czy o taki Ci chodzi, czy o jeszcze mniejszy? ) Melania się nim bawiła i sadzałam ją jak sama korzystałam z toalety, tak dla zabawy w ubranku. Ona mnie za nogę ciągle trzyma więc nie mogłam nawet siusiu robić spokojnie, stąd wjechał ten nocnoczeknie straszmy słownictwem - to nie jest odpieluchowanie to jest oswajanie z nocnikiem, przyzwyczajanie, żeby maluch się nie bał, jak się uda coś zrobić do nocniczka to super, jak nie, to nie będziemy przecież rwać włosów z głowy na początek proponuję kupić nocnik taki zwykły niski, bo te z wyjmowanym wkładem są za wysokie na nasze maluszki.
Powodzenia
Czy taki może być?
Załączniki
MamM
Hehe, zaraz się przyczepicie, że dla zabawy w ubranku chodzę do toaletyMamy już od jakiegoś czasu zwykly zielony nocniczek z IKEI ( Czy o taki Ci chodzi, czy o jeszcze mniejszy? ) Melania się nim bawiła i sadzałam ją jak sama korzystałam z toalety, tak dla zabawy w ubranku. Ona mnie za nogę ciągle trzyma więc nie mogłam nawet siusiu robić spokojnie, stąd wjechał ten nocnoczek
Czy taki może być?
Mary2094
W tym momencie przychodzą niestety teledyski dla dzieci. Nastka nawet jak we dwoje ją trzymaliśmy to wyrywała się. Jeszcze w krzesełku jak siedzi daje sobie obciąć.Czy Wy też macie problem z obcinaniem paznokci u swoich dzieci? Czy tylko mój jest takim dzikuskiem, że jak zobaczy nożyczki to ucieka gdzie pieprz rośnie? A jak go złapie to tak macha łapkami, że obcięcie paznokci jest niewykonalne obcinam mu na raty.. Po jednym albo po dwa paznokcie, dłużej nie wysiedzi
Chyba też muszę mu zacząć puszczać muzykę na telefonie bo innego sposobu nie widzę Przy inhalacji działało więc jest nadzieja...Mojemu puszczam na you tubie piosenki, żeby sobie oglądał przy obcinaniu. I tak troche rusza odnóżami, jakby miał lekkie łaskotki, ale dajemy radę. Czasem mąż go zagaduje. Długo obcinałam mu paznokcie w czasie snu, ale strasznie tego nie lubiłam, więc zmieniłam taktyke.
Mary2094
Juz wiem że odstawienie będzie bardzo ciężkie. Byłam na pogotowiu, dopiero wróciłam. Mąż przejął młodą i tak mu płakała że dał jej mm. (Jeszcze w butelce ), wyczuła sprawę że to nie pierś i ryk. Dobrze ze dostałam zastrzyki że mogę karmić, bo po powrocie mocno się wtuliła, popiła mleko z cycusia i momentalnie zasnęła.
MamM
My nie teledyski a Teletubisie puszczamy. Jaka zajarka na słoneczko. Zawsze chce je złapaćChyba też muszę mu zacząć puszczać muzykę na telefonie bo innego sposobu nie widzę Przy inhalacji działało więc jest nadzieja...
reklama
MamM
Rozumiem Anastazja, mamusia najlepsza najkochańsza najpiękniej pachnie...Juz wiem że odstawienie będzie bardzo ciężkie. Byłam na pogotowiu, dopiero wróciłam. Mąż przejął młodą i tak mu płakała że dał jej mm. (Jeszcze w butelce ), wyczuła sprawę że to nie pierś i ryk. Dobrze ze dostałam zastrzyki że mogę karmić, bo po powrocie mocno się wtuliła, popiła mleko z cycusia i momentalnie zasnęła.
Oj będziemy miały ciężko, a czy już Nastka Cię rozbiera jak chce mleczko? Moja tak robi, rozpina nawet guziki jak czuję zew...