reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
To raczej wcześniejsza infekcja, tylko po prostu wczoraj wieczorem wyszła. W niedzielę byliśmy na basenie, a Dobrusia ma wysiękowe zapalenie ucha, podejrzewam, że jak jej się uszy zalały na basenie, to wdała się jakaś infekcja i stąd gorączka. Lekarz jutro rano.
Współczuję strasznie. Zdrówka dla Was 😘

Przepis ekstra ale dla mnie...kefir...hmm a Iga nie może, ciekawe czy z jogurtem kokosowym by wyszły?Chyba jutro się pokuszę o sprawdzenie:)

A ja dołączyłam do mam leżących na materacu na ziemi, jak zobaczyłam co ona rano wyprawia na łóżku to stwierdziłam ,że nie ma co ryzykować i przed chwilą skończyłam przemeblowanie😁
Więc podziwiam wszystkich którzy śpią z dziećmi a wiadomo , że są bardziej mobilne niż Iga😳
To tylko okres przejściowy bo za 2 tyg wraca mąż to zamówię ciut wcześniej jej łóżko coś co a'la ma @Vaness dla Stasia tylko z górą w kształcie domku i będzie już sobie w nim sama spała, chyba🤣
Iga w ogóle w 2 tyg zaczęła siadać, raczkować a teraz już się przy wszystkim podnosi więc ruszyła z grubej rury:)
popieram w 100% 👍, jak byłam na SOR to upadki z wys to 80% a ile nie zgłaszanych 🙄 pokaż koniecznie jak zamówisz i jaki efekt końcowy 😂
ja właśnie zamówiłam Staszkowi szafę żeby sam się ubierał 🤪o taką
BE29F336-7C17-4BA7-9A69-1E8F7CA426F6.jpeg

i stolik z krzesłem regulacja wysokości do 5 rż więc się opłaca😜
312F07D1-C4AD-455B-8A7D-4ACAF5D0343F.jpeg

więc u nas też przemeblowanie 😂

Przepis ekstra ale dla mnie...kefir...hmm a Iga nie może, ciekawe czy z jogurtem kokosowym by wyszły?Chyba jutro się pokuszę o sprawdzenie:)

A ja dołączyłam do mam leżących na materacu na ziemi, jak zobaczyłam co ona rano wyprawia na łóżku to stwierdziłam ,że nie ma co ryzykować i przed chwilą skończyłam przemeblowanie😁
Więc podziwiam wszystkich którzy śpią z dziećmi a wiadomo , że są bardziej mobilne niż Iga😳
To tylko okres przejściowy bo za 2 tyg wraca mąż to zamówię ciut wcześniej jej łóżko coś co a'la ma @Vaness dla Stasia tylko z górą w kształcie domku i będzie już sobie w nim sama spała, chyba🤣
Iga w ogóle w 2 tyg zaczęła siadać, raczkować a teraz już się przy wszystkim podnosi więc ruszyła z grubej rury:)
Kuuuzwa, ale wpadłam teraz na pomysł 😱 Skoro Nela jest nieodkładalna i śpimy razem, karmię piersią itp, to dobre rozwiązanie byłoby jej kupić właśnie takie łóżko podłogowe! Jak się przebudzi w nocy to wchodzę do jej łóżka, daje jej cycka i dalej śpi w swoim łóżku 🤩 Tylko to już dopiero w połowie roku, jak się przeprowadzimy. I wtedy N już będzie mógł że mną spać 😅 Choć i tak planujemy kupić łóżko 200x200, żebyśmy we trójkę spali, bo na bank będzie do nas sama przychodziła do łóżka w nocy jeszcze przez kilka lat, a w przyszłości będzie drugie dziecko, więc też pewnie będzie ze mną spało, to przynajmniej N nie będzie musiał się ewakuować do salonu 😁

Ja pierdziele 😱 to jest aż niemożliwe.. Te dzieci tam chodzą chore do tego przedszkola czy co? 😡
Jak wczoraj Dobrusię prowadziłam do przedszkola, to szła mama z dzieckiem chyrlającym. A przedszkole moim zdaniem nie powinno przyjmować takiego dziecka. Ale przyjmują. W przedszkolu kuzyna Dobrusi na przykład jak dziecko chyrla, to izolują, dzwonią po rodziców i każą zabierać. A tu tylko apelują 🤬🤬 w naszej grupie akurat jest ok. Na szczęście.

Są rodzice którzy nie puszczają dzieci jak są chore, a są tacy co wiedzą że jest dzieciak chory i tak wyślę go bo nie ma co z nim zrobić
To prawda, ale to niestety generuje choroby innych dzieci i zwolnienia. Oczywiście zachorować może też kadra i jest syf. Ale inne sprawa, to dzieciaki,.które po prostu ciągle są chore...

Jak wczoraj Dobrusię prowadziłam do przedszkola, to szła mama z dzieckiem chyrlającym. A przedszkole moim zdaniem nie powinno przyjmować takiego dziecka. Ale przyjmują. W przedszkolu kuzyna Dobrusi na przykład jak dziecko chyrla, to izolują, dzwonią po rodziców i każą zabierać. A tu tylko apelują 🤬🤬 w naszej grupie akurat jest ok. Na szczęście.

To prawda, ale to niestety generuje choroby innych dzieci i zwolnienia. Oczywiście zachorować może też kadra i jest syf. Ale inne sprawa, to dzieciaki,.które po prostu ciągle są chore...
To prawda. Znam osobiście takie dzieciaki i to w swojej rodzinie gdzie na okrągło ledwo z jednej choroby wyjdą, to drugą łapią. Ale prawda jest taka, w domach nie wietrzone, przegrzewane plus ciągle na antybiotyku, to kiedy te dzieciaki mają być zdrowe i jak?

reklama
Kuuuzwa, ale wpadłam teraz na pomysł 😱 Skoro Nela jest nieodkładalna i śpimy razem, karmię piersią itp, to dobre rozwiązanie byłoby jej kupić właśnie takie łóżko podłogowe! Jak się przebudzi w nocy to wchodzę do jej łóżka, daje jej cycka i dalej śpi w swoim łóżku 🤩 Tylko to już dopiero w połowie roku, jak się przeprowadzimy. I wtedy N już będzie mógł że mną spać 😅 Choć i tak planujemy kupić łóżko 200x200, żebyśmy we trójkę spali, bo na bank będzie do nas sama przychodziła do łóżka w nocy jeszcze przez kilka lat, a w przyszłości będzie drugie dziecko, więc też pewnie będzie ze mną spało, to przynajmniej N nie będzie musiał się ewakuować do salonu 😁
My już z mężem postanowiliśmy że kupujemy łóżko 180x200, bo nie dość że jest pies, Nastka będzie pewnie też robić w nocy wędrówki ludów i będzie z nami spać, to chociaż nie będziemy jak te sardynki spać w puszce. 😂 A obecnie nie planuje jej kupować łóżka itd. Pokój będzie mieć urzadzony w okolicach lat 3, chce uzbierać na jakieś dobre i solidne meble, i wtedy poszalejemy z wystrojem. Teraz to z łóżeczka tylko wywalimy szczebelki, albo je poucinamy i poprzerabiamy na zwykle łóżko, i dostanie do pokoju jakieś stare meble.

Ostatnia edycja:
Do góry