reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Też tam robię wszystko na małe kawałki by ćwiczyła chwyt, ale ten Widelec bądź łyżeczka to na sekundę, bo ona chce jeść szybko tu i teraz 😂 ale nie powiem, wciskam jej dzielnie łyżeczkę i pokazuje jak się nią je, dziś 3 razy sama wiosłowała w misce więc sukces.
na początku widelcem próbowała tak że mu nakładałam i dawałam do ręki ale miał frajde szczególnie z borówkami 😂 ale też czasem bierze ręką całą także myślę do 2l będzie tak miał.
aczkolwiek w żłobku dzieci uczą się sztućcami tam nawet bidon jest zabroniony
ręce myją w umywalce
a poelich przebierane na stojąco już go przyzwyczajam i powiem sferze że to działa stoi przy lusterku a ja go przebieram nie ucieka 🤪

reklama
na początku widelcem próbowała tak że mu nakładałam i dawałam do ręki ale miał frajde szczególnie z borówkami 😂 ale też czasem bierze ręką całą także myślę do 2l będzie tak miał.
aczkolwiek w żłobku dzieci uczą się sztućcami tam nawet bidon jest zabroniony
ręce myją w umywalce
a poelich przebierane na stojąco już go przyzwyczajam i powiem sferze że to działa stoi przy lusterku a ja go przebieram nie ucieka 🤪
My wgl dziś byliśmy u fizjo i będziemy ćwiczyć na prawą stopę bo ma słabszą, bo do stania wybija się z lewej i siedzi w literę W. Więc zaczynamy z ćwiczeniami, i mamy zakaz na chwile obecną pchania anitilopa, musimy usprawnić chodzenie bokiem w lewo, bo ucieka w prawo.

Ja dziś idę do psychologa, i przyznaje się do tego. Od dłuższego czasu balansuje na cienkiej granicy i czuje ze musze iść po pomoc. Wszystko już mnie dostatecznie przytłacza.
Bardzo dobrze, że idziesz, sama się nad tym zastanawiam.... Mnie ostatnio częściej dopadają stany lękowe i też mnie to już męczy. Radości we mnie też jakby mniej niż dawniej, nawet kiedy się śmieję lub cieszę z czegoś to czuję, że to nie jest takie na 100%... Muszę wrócić do jogi i medytacji bo zaniedbałam ostatnio temat a kiedyś mi to bardzooo pomagało....

Ja dziś idę do psychologa, i przyznaje się do tego. Od dłuższego czasu balansuje na cienkiej granicy i czuje ze musze iść po pomoc. Wszystko już mnie dostatecznie przytłacza.
Psycholog i terapia to żaden wstyd, a właśnie odwaga, że się chcę zadbać o swoje zdrowie psychiczne. To są też lekarze, by nam pomóc.

My wgl dziś byliśmy u fizjo i będziemy ćwiczyć na prawą stopę bo ma słabszą, bo do stania wybija się z lewej i siedzi w literę W. Więc zaczynamy z ćwiczeniami, i mamy zakaz na chwile obecną pchania anitilopa, musimy usprawnić chodzenie bokiem w lewo, bo ucieka w prawo.
dobrze że będziecie ćwiczyć im szybciej tym lepiej 👍
ja też małego zapisałam do fizjo znowu bo chodzi ładnie przy meblach w prawo, lewo
stopy ładnie stawia, wspina się na palce
z krzesłami zasuwa
puszcza się ale zaraz się łapie czegoś nawet firanki
ale nie idzie 🤷🏻‍♀️ ma czas ale długo już tak robi w sensie ze 2 ms nie wiem czy to normalne tak jakby się zatrzymał

Mój też wstał 6:30 i póki co ani myśli o drzemce 🙈
Wcześniej miał drzemki o 9, ok 13 i o 16 a teraz to wszystko inaczej często ma jedną, a czasem dwie.
To Nela jak wstała o tej 6:30 to poszłyśmy na drzemkę o 9:30 i spałyśmy obie wtulona w siebie do 11:30 😱 2 h spałyśmy, nie pamiętam kiedy ostatnio ona drzemała 2h 😅 No ale obie się whsoakysmy chociaż i odespałyśmy poprzednie nocki 😁 A potem o 13:30 poszłam z nią na spacer, żeby zasnela sobie na drugą drzemkę. Ehe, nie było spania, tylko na początku marudzenie a potem rozglądanie się. No więc jak wróciłyśmy to chciałam by poszła się drzemnela, no bo jednak do wie zira dużo czasu, a nie spać od 11:30 to długo. No ale nie poszła na drzemkę, więc dziś jest tylko na jednej drzemce tak jak wczoraj ( tylko wczoraj wstała o 12 a zasnela 18:05 a dziś zasnela 18:15, po kąpieli padła 😁 mam nadzieję, że jutro zrobi już dwie drzemki, bo sen jest potrzebny takim maluchom.

No nic, to wieczór mamy z N dla siebie, więc idziemy zjeść kolacje i oglądać Archiwum 81 na netflixie 😁 Na szczescie wykąpalam się już przed kąpielą Neli, więc wieczorna pielęgnacja zaliczona 😅
Miłego wieczoru dziewczyny 😊

reklama
od 10 ms podaje i tak ćwiczył chwyt
kroje na pół nawet małe bierze paluszkami wklada do buzi i glimoli😂
A Wasze maluszki chwytają już takie małe kawałeczki dwoma palca ( kciukiem i wskazującym) czy nadal całą dłonią? Bo Nelka pomimo, że mało je rączkami ( bo podaje jej łyżeczka) to bardzo ładnie chwyta dwoma maluszkami kawałek chlebka itp.

Dzisiaj zjadła pół bułki z masłem, sama, w rączce 😍 jestem dumna, bo wcześniej co jej podawałam do ręki jedzenie to je odrywała, gniotła i wyrzucała a teraz wie, że do buzi i je 😊

Do góry