reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

W sumie to niektóre dzieci pomijają etap raczkowania i to też jest normalne, ale i tak każde ma swoje tempo i musi najpierw odpowiednio wzmocnić swoje mięśnie.
No a właśnie etap raczkowania jest bardzo ważny w prawidłowiej posturze dziecka. Kiedyś chyba @Vaness wysłała artykuł o tym, dlatego powinno się ćwiczyć z dzieckiem, żeby zaczęło raczkować. Ale z tym już do fizjo.

reklama
My mamy pchacz z Chicco z sorterem, on ma blokady na kola, jak zablokujesz to nje jadą, więc spoko. Używany kupiłam.

no tak tylko zablokowany w żaden sposób przy chodzeniu dziecku nie pomoże. Mi dzisiaj przyszedł i mały nawet do niego nie podszedł 🙃 a jak ja nim jeździłam to uciekał do taty na ręce także daruje mu kolejne traumy ale może u Was się sprawdzi, ja te odsyłam.

No a właśnie etap raczkowania jest bardzo ważny w prawidłowiej posturze dziecka. Kiedyś chyba @Vaness wysłała artykuł o tym, dlatego powinno się ćwiczyć z dzieckiem, żeby zaczęło raczkować. Ale z tym już do fizjo.
taa dlatego parcia nie mam na chodzenie bo to wcale dobre nie jest potem dla kręgosłupa, stóp itd wgl nam fizjo mówiła, że nawet do 20 ms ż to jest ok jak nie chodzi,
nie ma dziecka co ponaglać
mój dzisiaj zamienił taboret na krzesło ikei do karmienia😂 coraz większe gabaryty chłopak na klatę bierze🤣

taa dlatego parcia nie mam na chodzenie bo to wcale dobre nie jest potem dla kręgosłupa, stóp itd wgl nam fizjo mówiła, że nawet do 20 ms ż to jest ok jak nie chodzi,
nie ma dziecka co ponaglać
mój dzisiaj zamienił taboret na krzesło ikei do karmienia😂 coraz większe gabaryty chłopak na klatę bierze🤣
O, krzesełko u nas również bardzo chętnie oblegane. Czekam aż zacznie je przesuwać. Bo u nas dziś postęp, zaczyna chodzić przy czymś ale na kolanach 😂 więc chyba zaczyna ogarniać o co w tym wszystkim chodzi

No to zacznie chodzić na 1,5 roku....:oops:
Ale czuję , że będzie to szybciej:)

Pierwsze słyszę o czymś takim...i całkiem fajnie brzmi...ale masło...kiedyś będzie jej dane skosztować:)

No ja też dam skosztować...myślę, że jej zęby od tego próchnicą nie zajdą, dupka nie urośnie za wiele i brzuch też nie ucierpi:)

Powiem szczerze, że nie wiedziałam , że kakao może uczulać:oops:
Następna rzecz do sprawdzenia😵‍💫

I taki sposób najlepszy do sprawdzania potencjalnych alergenów🤣
Mi położna po porodzie mówiła o alergenach, co mogę jeść ( czyli wszystko), ale czego unikac na początku, czyli największych alergenów tj. Cytrusy, sztuczne jedzenie z chemią,orzechy, wzdymajace rzeczy no i mówiła, że bardzo silnym alergenem jest prawdziwe kakao, które jest w czekoladach itp. I powiedziała, że te drogie czekolady typu Lindt są dużo bardziej uczulające niż np. czekolada z Milki. Tzn nie mówiła że nie jeść całkowicie tylko jak już to odrobinę, że orzechów nie cała garść tylko np. 5 orzechow i obserwować.

Gdzie tam przytyjesz 😃 ja obecnie to ginę w oczach (podejrzewam że karmienie mnie rozpuszcza). Przed ciążą nawet tyle nie ważyłam, ostatni raz jak miałam równo 20 lat 😂
Zazdroszczę. Ja to wszystko na odwrót znów 😅 w ciąży zamiast przytyć to schudłam ( z czego się bardzo cieszę) i po porodzie ważyłam 10 kg mniej niż przed ciąża 🙈🤗 A podczas karmienia zamiast chudnąć to miałam taki apetyt dwa Msc po porodzie, że jadłam dużo i sobie przez to rozciągnęłam żołądek. I z powrotem wróciło mi te 10 kg 😫😭 A tak super się czułam po porodzie z ciałem swoim, mówiłam sobie, że teraz już nie pozwolę sobie przytyć. Ehe...

reklama
Bo karmisz piersią a ja na diecie cały czas za mną 22 kg ale do czasów 20l to jeszcze 10kg mniej nie schudnę tyle bo stoje już w miejscu 😭 ale też nie tyje więc jest nieźle 😂
Co ja bym zrobiła by mieć na minusie 20 kg 😱 No ale kuźwa ruszyć dupy nie ruszę... Obiecałam sobie, że od stycznia zero słodyczy i mniej jeść. Ehe.. Jest tak ciężko bez słodyczy w domu, że masakra.. No ale trzeba się wziąć za siebie, bo lato za pasem a trzeba dobrze wyglądać w bikini, by dziecku wstydu nie narobić 🙈🤣

Do góry