reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Yyy karoo-kp pochwalę się, mamy już trzy 😎 😅
A idźcie gdzieś sobie z Mają kurna chata 🤣🤣
Przestaję tu z Wami wszystkimi gadać 😜😜😜

Karoo-kp, trzymaj Kochana rękę na pulsie z Jagodą.
Córka mojej dobrej koleżanki równo miesiąc popełniła samobójstwo ( pocięła nadgarstki).
Była leczona 1,5 roku, nawet leki dostawała. Silna depresja, miała 15 lat 😭😭😭
Mary to blisko Ciebie w Przyłękach.
Trzymam. U nas dziecko wysokowrażliwe i z zaburzeniami lękowymi, bez depresji na szczęście, od lutego lub marca zaczyna terapię, bo ma sporo do przepracowania. Leki też działają, bo mniej śpi i więcej w domu z nami czasu spędza. Bardzo współczuję koleżance, nie wiem, czy byłabym w stanie się z czegoś takiego podnieść 😰😰

reklama
to prawda ale tylko po części, niektórzy nic nie wymagają nie interesują się i też są samobójstwa🙄 ważne jest chyba też środowisko dookoła które stworzymy dzieciom damy warunki do stworzenia bo Duży wpływ na wychowanie niestety w dzisiejszych czasach ma społeczeństwo, internet. Rodzice są w pracy. Ostatnio bardzo modni YouTubersi rany jakim językiem ci ludzie mówią🙄 to jest straszne a potem dzieci to oglądają idą z telefonami ze szkoły oglądają np. jakąś grę jak przejść i dosłownie słowo w słowo powtarzają przechodząc tą grę wygląda to strasznie 🥶 poziom sięga dna 😭

Tak, w reportażu było że głównie dzieci z dobrych domów gdzie dostają telefon na odpierdziel bo rodzice głównie w pracy i nikt się nimi nie interesuje, próbują się zabić, takie gdzie np są dysfunkcje typu - matka ćpa z ojczymem i mają wyjebane za przeproszeniem , albo gdzie jest walka o dziecko taka że matka na dobrą sprawę ma gdzieś dziecko ale przed ojcem dziecka a bylym mężem zgrywa to nie wiadomo jaka matkę, zabrania kontaktu w ramach zemsty, i to dziecko wie o tym że by u tego ojca miało lepiej. Głównie to były dzieci od 12 do 17 lat opisywane.

Załączniki

• 76709212-5F23-4638-9891-96F28427C533.jpeg
    76709212-5F23-4638-9891-96F28427C533.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 62
A idźcie gdzieś sobie z Mają kurna chata 🤣🤣
Przestaję tu z Wami wszystkimi gadać 😜😜😜

Trzymam. U nas dziecko wysokowrażliwe i z zaburzeniami lękowymi, bez depresji na szczęście, od lutego lub marca zaczyna terapię, bo ma sporo do przepracowania. Leki też działają, bo mniej śpi i więcej w domu z nami czasu spędza. Bardzo współczuję koleżance, nie wiem, czy byłabym w stanie się z czegoś takiego podnieść 😰😰
Gdy poszła z córką pierwszy raz do psychiatry lekarka zapisala jej lek. Ona trochę przerażona, że będzie truć młody dojrzewający organizm chemią zapytała nieśmiało czy teleki są konieczne. Lekarka do niej poważnie:
- Proszę pani, rozmawiamy o chorobie śmiertelnej.
To nie fanaberie i wymysły jak nam się powszechnie wydaje. Już pisałam, że na basenie widziałam wiele dzieci z pociętymi przedramionami.
Przepraszam za ten ponury nastrój przy weekendzie, ale to mnie jednak rusza
Też mamy dzieci 😔

Gdy poszła z córką pierwszy raz do psychiatry lekarka zapisala jej lek. Ona trochę przerażona, że będzie truć młody dojrzewający organizm chemią zapytała nieśmiało czy teleki są konieczne. Lekarka do niej poważnie:
- Proszę pani, rozmawiamy o chorobie śmiertelnej.
To nie fanaberie i wymysły jak nam się powszechnie wydaje. Już pisałam, że na basenie widziałam wiele dzieci z pociętymi przedramionami.
Przepraszam za ten ponury nastrój przy weekendzie, ale to mnie jednak rusza
Też mamy dzieci 😔
Doskonale rozumiem.
To jeden z powodów, dla których nie sypiam po nocach.
Podobnie powiedziała mi psychiatra. Ze Jagoda siedzi na tykającej bombie, która w każdej chwili może wybuchnąć i nikt nie wie, z jaką siłą

Mój mały szkrab ma coraz większe włosy nie używam kosmetyków do mycia ale widzę i czuję, że te włosy robią mu się takie matowe🙁
Używacie jakiś szamponów co polecacie?

Mój mały szkrab ma coraz większe włosy nie używam kosmetyków do mycia ale widzę i czuję, że te włosy robią mu się takie matowe🙁
Używacie jakiś szamponów co polecacie?
My też mamy z hippa "żel do ciała i włosów" od urodzenia w sumie, nic innego nie używamy. Ale moje dziecko to ma cztery kłaki na głowie i to wszystko :)
Czy podajecie dzieciom fasolę? W jakiej postaci? Będę robić jutro zupę fasolową i tak myślę czy nie zrobić też wersji dziecięcej dla małej.

reklama
Do góry