reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Nie chciałabym urazić niczyjego gustu muzycznego, ale nie... organicznie męczy mnie disco polo, niestety każde, nawet te "dobre" disco polo. Nie jestem też w stanie słuchać żadnej dziecięcej muzyki z you touba. Zaopatrzyłam się w Pomelody i oprócz acapella śpiewamy sobie z tym akompaniamentem, zresztą Anna Weber na swoim kanale pięknie tłumaczy niuanse muzyczne, które mogą wpłynąć na przyszły gust artystyczny naszych dzieci.

Hehe polecam jako członek rodziny, gdzie mam ludzi wykształconych muzycznie i grających na "żywych" instrumentach 😉

O matko, uwielbiam obcować z muzyką na żywo.. dla mnie coś fantastycznego.
A słuchać saksofonu mogłabym bez końca..
Jedynie co jeszcze mnie bardzo uspokaja to akwarium z rybkami (kiedyś miałam, bardzo mnie to wyciszało).

reklama
M
my już modyfikowane pijemy w doidy albo bbox w ciągu dnia
wieczorem tylko butla
ja zamierzam nadal podawać mm kendamil organic 3
sama nie pije krowiego ale w serach, naleśnikach itd Już podaje wybrałam z Lidla w szklanej butelce 3,9% dla mnie smakuje super👍
Mnie zastanawia jak wieczorem to mleko podawać by się wyciszyła.

M
Może spróbuj tak jak ja. Dać kolację przed kąpielą.
Ja karmię i zaraz rozbieram do mycia.
Byłam chyba ostatnią osobą, która myślała, że dziecko mi uśmie bez mleka w buzi.
Ale jednak.
Na początku kręciła się i płakała nawet do godziny, ale 2- 3 dni i było ok.
Wiedzialam , że to nie głód bo 20 min wcześniej jadła do syta.
Poradzisz sobie swoim sposobem na pewno, my tylko podpowiadamy.

Technicznie nie ma znaczenia czy kubek, bidon czy butelka, jeśli mleko nie będzie się kojarzylo z momentem usypiania.

O matko, uwielbiam obcować z muzyką na żywo.. dla mnie coś fantastycznego.
A słuchać saksofonu mogłabym bez końca..
Jedynie co jeszcze mnie bardzo uspokaja to akwarium z rybkami (kiedyś miałam, bardzo mnie to wyciszało).
O tak, ja uwielbiam koncerty dlatego ❤️ A saksofon i skrzypce mnie wręcz hipnotyzują, ale mi brakuje muzyki na żywo 🥺

Link do: Buciki z gumową podeszwą dziewczyny co sądzicie o takich bucikach zamiast skarpetek z antyposlizgiem? Mam w domu same plytki i już parę razy fiknela na nich mimo skarpetek z antyposlizgiem. Szukam jakiegoś rozwiązania żeby mogła spokojnie śmigać
miałam podobny problem bo u mnie żywica ale w dużych skupiskach mam maty co też nie jest dobre 🙄ale jak zapytałam ortopedę bo właśnie taki problem to powiedział cyt. proszę Pani co mnie Pani podłogi obchodzą ja mówię że dziecko ma być jak najdłużej na boso bo to dobre dla jego stóp 🤷🏻‍♀️
ale jak powiedziałam że właśnie takie buciki to z dwojga złego stwierdził że lepiej maty🙃
oczywiście maty to nie jest extra rozwiązanie 2h mi zajmuje raz na tydzień ich czyszczenie (kiedyś czyściłam codziennie ale dałam sobie spokój)
nie długo zaczniemy je ściągać bo już się o nie potyka

M
A może nie mleko na wyciszenie tylko ograniczenie zabaw ja już spory czas temu wprowadziłam taki system budzi się i zaczynamy zabawy od mega głośnych rzeczy do czasu drzemki schodzimy do czytanek i tak przez cały dzień
niestety wymaga to konsekwencji
z karmieniem nigdy w nocy nie podawałam nic zastępczo w sensie wody itp mamy wyrobiony system kąpiel 19.30 potem masażyk, Mleczko i tulimy o 20 przeważnie śpi
potem na śpiocha daje o 23 ale tutaj też długo dochodziłam co i jak bo pantsa trzeba było zmieniać itd teraz używam na noc grubych bambiboo i jest 👍 śpi do 6-7
oczywiście powyższe nie działa jak idą zęby wtedy jest hardcore 🥶

Może spróbuj tak jak ja. Dać kolację przed kąpielą.
Ja karmię i zaraz rozbieram do mycia.
Byłam chyba ostatnią osobą, która myślała, że dziecko mi uśmie bez mleka w buzi.
Ale jednak.
Na początku kręciła się i płakała nawet do godziny, ale 2- 3 dni i było ok.
Wiedzialam , że to nie głód bo 20 min wcześniej jadła do syta.
Poradzisz sobie swoim sposobem na pewno, my tylko podpowiadamy.

Technicznie nie ma znaczenia czy kubek, bidon czy butelka, jeśli mleko nie będzie się kojarzylo z momentem usypiania.
hmm ciekawa teoria z tym mlekiem i snem🤔
mój w ciągu dnia pije mleko a jednak rozbrykany jak koń😂 ja to sobie tłumaczę że strzał glukozy 😂 ale w nocy pije i śpi więc nie wiem😂
każdy chyba system działa pod dziecko @Mary2094 u znaleźć swój 👍

Moja wieczorem jest padnięta i zasypia w 3 minuty więc się nie najada mlekiem. Pół godziny później musi być cycek i wtedy długo i porządnie ssie, 22-23 kolejna pobudka na cyca solidnego i kolejna już około 4. W sumie jest ok, tak może mi się budzić. Jak się coś dzieje to wiadomo, wtedy jest słabo.

Moja wieczorem jest padnięta i zasypia w 3 minuty więc się nie najada mlekiem. Pół godziny później musi być cycek i wtedy długo i porządnie ssie, 22-23 kolejna pobudka na cyca solidnego i kolejna już około 4. W sumie jest ok, tak może mi się budzić. Jak się coś dzieje to wiadomo, wtedy jest słabo.
No to u mnie podobny scenariusz, zasypia w 5 minut, ale po ok godzinie się przebudzi i pije dość długo mleko, o 21 ją odkładam do łóżeczka, i ostatnio budzi mi się 22, 23( gdzie zawsze budziła mi się po 23) I później mam po 1,3,4.. I wiem że w nocy muszę zacząć tulić, niż wyciągać cyca.

reklama
Dziewczyny, pytanie dla pewności. Pod koniec lutego zaczynam odstawianie młodej od piersi (Jestem juz bardzo nastawiona psychicznie aby zrezygnować z KP, zaczynam się męczyć). Następne mleko po roku to 3? Czy lepiej podawać krowie zamiast modyfikowanego? I w czym?
moi nie chcieli modyfikowanego pić, też odstawiłam ich jak mieli max rok. I z informacji od innych koleżanek to te dzieci co były na piersi to mm bleeeee. ale pewnie też są wyjątki. na mleku krowim robiłam kaszę mannę na noc i pili z butelki, ale można też łyżeczką

Do góry