reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, pytanie dla pewności. Pod koniec lutego zaczynam odstawianie młodej od piersi (Jestem juz bardzo nastawiona psychicznie aby zrezygnować z KP, zaczynam się męczyć). Następne mleko po roku to 3? Czy lepiej podawać krowie zamiast modyfikowanego? I w czym?
Jakby nie było u nas problemu z alergią po roku chciałabym podawać mleko krowie bo już można .
Właśnie Czajo a jaki Wy macie plan schodzenia z neocate? Bo u nas alergolog mówiła że jak będzie miał rok to spróbować podać masło i zobaczyć reakcję a decyzję o mleku zostawiła pediatrze🤔 Ale jeszcze nie rozmawiałam o tym.

reklama
Link do: Buciki z gumową podeszwą dziewczyny co sądzicie o takich bucikach zamiast skarpetek z antyposlizgiem? Mam w domu same plytki i już parę razy fiknela na nich mimo skarpetek z antyposlizgiem. Szukam jakiegoś rozwiązania żeby mogła spokojnie śmigać
Szwagierka takie ubiera swojej córce jako kapcie podomowe. Fizjoterapeutka jej polecila o ile sie nie mylę

Link do: Buciki z gumową podeszwą dziewczyny co sądzicie o takich bucikach zamiast skarpetek z antyposlizgiem? Mam w domu same plytki i już parę razy fiknela na nich mimo skarpetek z antyposlizgiem. Szukam jakiegoś rozwiązania żeby mogła spokojnie śmigać
Ja kupilam corce atipasy jako pierwsze buty, bo już chodzi. I jak wychodzimy do knajpy czy gdzieś to jej ubieram jako buty. W domu gola stopa

No ja to mam zalecenia od gastroenterologa już teraz w styczniu schodzić na bebilon pepti...bo mi zlecenie na neocate dał tylko do końca stycznia i kazał robić próbę z pepti...jak będzie alergia to mam się pojawić u niego...zamierzam około 15 stycznia zacząć powoli wprowadzać bebilon pepti...już się boję:oops:
Hmmmm u nas później było wdrożone niż u was może dlatego. Nie dziwię się ze się boisz też na sama myśl robi mi się nie dobrze😅

Dziewczyny, pytanie dla pewności. Pod koniec lutego zaczynam odstawianie młodej od piersi (Jestem juz bardzo nastawiona psychicznie aby zrezygnować z KP, zaczynam się męczyć). Następne mleko po roku to 3? Czy lepiej podawać krowie zamiast modyfikowanego? I w czym?
Mary tu taka moja uwaga, choć pewnie się spodziewasz.
Ja powoli schodzę z wielu karmień nocnych. Miałyśmy po kilka takich pobudek, więc uznałam, że trzeba.
Teraz karmię piersią przed kąpielą, potem mycie, śpiewanie kołysanki jak ubieram piżamkę, już przy przyciemnionym mocno świetle, kładę ją , ja obok i czekam aż uśnie, nic nie robię, jestem tylko. Zasypia bardzo szybko. Dla mnie max 15 min to szybko.
W nocy się budzi, ale cierpliwie nie daję, zresztą nie budzi się po jedzenie, bo kręci się w innym kierunku niż ja leżę, znów zasypia sama.
Karmię ją dopiero ok. 4., tylko dlatego , że nie wyrabiam z bólu pełnych piersi. O matko, jak bolą takie przepełnione piersi!
Melania mało je produktów pozamlecznych jeszcze, więc mleka muszę sporo mieć i tu jest konflikt interesów.
Generalnie dajemy radę jestem zdziwiona jak szybko nauczyła się zasypiać bez ciumkania ( smoczka nigdy nie miała ).
Któraś tu pisała - KONSEKWENCJA.

A i Milenko - To nie jest dziecko bliskie ideału 😂 Dziś już to trzymanie za nogę mnie nieźle zmęczyło 🙄 Teraz Tatuś uratował nerwową sytuację i zabrał ją na spacer. Leżę i czytam Was. Jaki to relaks 😁

Mąż mówi, że skoro straciłam smak, to powinnam Zenka Martyniuka włączyć 😂😂
Nie chciałabym urazić niczyjego gustu muzycznego, ale nie... organicznie męczy mnie disco polo, niestety każde, nawet te "dobre" disco polo. Nie jestem też w stanie słuchać żadnej dziecięcej muzyki z you touba. Zaopatrzyłam się w Pomelody i oprócz acapella śpiewamy sobie z tym akompaniamentem, zresztą Anna Weber na swoim kanale pięknie tłumaczy niuanse muzyczne, które mogą wpłynąć na przyszły gust artystyczny naszych dzieci.

Hehe polecam jako członek rodziny, gdzie mam ludzi wykształconych muzycznie i grających na "żywych" instrumentach 😉

my już modyfikowane pijemy w doidy albo bbox w ciągu dnia
wieczorem tylko butla
ja zamierzam nadal podawać mm kendamil organic 3
sama nie pije krowiego ale w serach, naleśnikach itd Już podaje wybrałam z Lidla w szklanej butelce 3,9% dla mnie smakuje super👍

reklama
Mary tu taka moja uwaga, choć pewnie się spodziewasz.
Ja powoli schodzę z wielu karmień nocnych. Miałyśmy po kilka takich pobudek, więc uznałam, że trzeba.
Teraz karmię piersią przed kąpielą, potem mycie, śpiewanie kołysanki jak ubieram piżamkę, już przy przyciemnionym mocno świetle, kładę ją , ja obok i czekam aż uśnie, nic nie robię, jestem tylko. Zasypia bardzo szybko. Dla mnie max 15 min to szybko.
W nocy się budzi, ale cierpliwie nie daję, zresztą nie budzi się po jedzenie, bo kręci się w innym kierunku niż ja leżę, znów zasypia sama.
Karmię ją dopiero ok. 4., tylko dlatego , że nie wyrabiam z bólu pełnych piersi. O matko, jak bolą takie przepełnione piersi!
Melania mało je produktów pozamlecznych jeszcze, więc mleka muszę sporo mieć i tu jest konflikt interesów.
Generalnie dajemy radę jestem zdziwiona jak szybko nauczyła się zasypiać bez ciumkania ( smoczka nigdy nie miała ).
Któraś tu pisała - KONSEKWENCJA.

A i Milenko - To nie jest dziecko bliskie ideału 😂 Dziś już to trzymanie za nogę mnie nieźle zmęczyło 🙄 Teraz Tatuś uratował nerwową sytuację i zabrał ją na spacer. Leżę i czytam Was. Jaki to relaks 😁
Ja właśnie bym musiała też zacząć schodzić z karmień. Chociaż najprościej jest dać w nocy pierś. Na wieczór daje po kąpieli pierś, bo długo wtedy nie pije mleka, bo ok 4h. Ale w nocy sama widzę że ona do szczęścia tej piersi nie potrzebuje. I to już czas aby redukować te karmienia.

Do góry