reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Skąd to znam 😂 Albo ostatnio młoda ma etap na bicie brawo. I bije sobie o wszystko brawo, bo pociągnęła psa za łapę, albo rozwaliła wieżę z klocków, lub do muzyki 😂
Mój ma to samo, uwielbia bić brawo. On też ma fazę na przytulanie wszystkich miśków, poduszek a nawet piłek 🤣 Dziś przytulał panią fizjo aby tylko przestała go męczyć 😂

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jakie macie pomysły na zabawy z maluszkami?
zależy o jakie zabawy CI chodzi bo moje dziecię to zapomnij że na macie usiedzi🙄
lubi w chowanego się bawić, w pannę młodą (tak to nazywam nie wiem co on ma ale nakłada sobie firankę generalnie jak najwiecej i się chichra albo lubi jak koc mieciusi się na niego rzuca)
wychodząc z łóżka rzuca się na poduszki kilka razy dziennie wchodzi tylko po to żeby zejść i się na nie rzucić🙄
non stop wchodzi na parapet przez łóżko albo fotel
chodzi z taboretem, krzesłem lub stołem 🙄 tak stołem
wspina się na szafki w swoich zaje....skarpetach antypoślizgowych jakby co nie polecam takich skarpet i szafek w wysokim połysku....
rolka papieru jak komuś nie szkoda albo chusteczki do wyciągania
mógłby stać cały czas przy otwartej lodówce jak kogoś stać za prąd płacić
wszelkie światełka
max pół h poświęci na megabloksy i ułoży coś ze mną jakieś 3 lokomotywy do pociągu
max pół h rysowanie a raczej bazgrolenie
tablica sensoryczna pokazywałam Wam w lidlu kupiona co jakiś czas do niej podchodzi i coś tam grzebie
przy gotowaniu obiadu siedzi w krzesełku uwielbia patrzeć jak wyciąg wciąga parę albo chodzi piekarnik
przy czynnościach higienicznych zatrzymują go tylko piosenki po angielsku "the wheels on the bus"
wieczorem koniecznie oglądanie gwiazd z lampki żółwia
kąpiel koniecznie śpiewający kranik i pół wiadra wody na podłodze
moje dziecko jest INNE wszystkie zabawki leżą odłogiem☹️

Mój potrafi włożyć sobie cały smoczek do buzi, ostatnio miałam go na rękach i żuł sobie smoczek, nagle patrzę a nie ma go w buzi i dookoła brak i nagle kawałek mu wyszedł z buzi. Ale się wystraszyłam 😱 Muszę wrócić do dawania smoczka tylko do snu ale młody to niestety kocha smoczek 😔
ja co prawda przed pierwszymi zębami odstawiłam małemu smoczek tj dawno 🤔 ale zastąpiłam go takimi gryzakami

już też ich nie używa czasem je znajdzie to gryzie ale przeszło mu wtedy może spróbuj to nie jakiś majątek a może zadziała.

ja co prawda przed pierwszymi zębami odstawiłam małemu smoczek tj dawno 🤔 ale zastąpiłam go takimi gryzakami

już też ich nie używa czasem je znajdzie to gryzie ale przeszło mu wtedy może spróbuj to nie jakiś majątek a może zadziała.
No spoko, dzięki, muszę wypróbować 🙂

hit z dzisiejszego żłobka placówka jest oznaczona jako dwujęzyczna i jest w miedzynarodowym programie powszechnej dwujęzyczności Link do: Międzynarodowy Program Powszechnej Dwujęzyczności - Dwujęzyczne Dzieci / Bilingual Future a nie ma nawet nauczyciela/lektora uczącego danego języka marketing rządzi 😕
druga sprawa żal mi dzisiaj tych maluchów było weszłam na salę maluszków do 1-1,8 i pierwsze co wszystkie twarzyczki na mnie i mama mama....😢 jedno nawet przeraczkowało i mama☹️
coraz bardziej myślę o niani...

hit z dzisiejszego żłobka placówka jest oznaczona jako dwujęzyczna i jest w miedzynarodowym programie powszechnej dwujęzyczności Link do: Międzynarodowy Program Powszechnej Dwujęzyczności - Dwujęzyczne Dzieci / Bilingual Future a nie ma nawet nauczyciela/lektora uczącego danego języka marketing rządzi 😕
druga sprawa żal mi dzisiaj tych maluchów było weszłam na salę maluszków do 1-1,8 i pierwsze co wszystkie twarzyczki na mnie i mama mama....😢 jedno nawet przeraczkowało i mama☹️
coraz bardziej myślę o niani...
Ja studiowałam psychopedagogike więc miałam praktyki w żłobku najpierw ale musiałam zmienić na przedszkole bo mi serce pękało. To jak te dzieci żebrały o uwagę, o trochę czułości..... nie dawałam tam rady 🥺 Tak więc mam również nadzieję, że uda mi się z nianią.

Ja studiowałam psychopedagogike więc miałam praktyki w żłobku najpierw ale musiałam zmienić na przedszkole bo mi serce pękało. To jak te dzieci żebrały o uwagę, o trochę czułości..... nie dawałam tam rady 🥺 Tak więc mam również nadzieję, że uda mi się z nianią.
jak te wszystkie dyrektorki mówią, że nie każda się osoba nadaje to już nie wiem kto się nadaje i jak takie ciocie postrzegać 😪
no mówię Wam spojrzałam na twarze tych maluchów w kątach gdzieś każde samo 😭
a teraz czytam że do drugiego roku życia psychologicznie dzieci traktują inne dzieci jak zabawki, przedmioty które można dotknąć itd
nawet do ok 5 r.ż dopiero jest nawiązywanie dopiero relacji z równieśnikami tj wspólna zabawa:o

To kiedy według psychopedagoga jest najlepszy moment żeby dziecko poszło do przedszkola?

jak te wszystkie dyrektorki mówią, że nie każda się osoba nadaje to już nie wiem kto się nadaje i jak takie ciocie postrzegać 😪
no mówię Wam spojrzałam na twarze tych maluchów w kątach gdzieś każde samo 😭
a teraz czytam że do drugiego roku życia psychologicznie dzieci traktują inne dzieci jak zabawki, przedmioty które można dotknąć itd
nawet do ok 5 r.ż dopiero jest nawiązywanie dopiero relacji z równieśnikami tj wspólna zabawa:o
No tak niania, ale z drugiej strony ja czasem mam dość i nerwy mi puszczają, a co dopiero niani?🤔 Jak mój mąż zostaje z nim sam, a ja po pewnym czasie wracam i to co zastaje nie bardzo mi się podoba. Generalnie ja krzyknąć mogę, ale nikt inny. O losie ciężka przeprawa przed nami. Zaraz będzie tak, że wrócę na dyżury i dzień ze mną, a noc z tatą. Tylko chyba fizycznie zwyczajnie nie dam rady.

reklama
To kiedy według psychopedagoga jest najlepszy moment żeby dziecko poszło do przedszkola?
Ha ha, kochana nie pracuję w zawodzie więc zupełnie nie jestem na bieżąco. Mojego pierwszego posłałam do przedszkola jak miał 3 lata i to było zupełnie spoko. Mnóstwo dzieci moich znajomych chodzi do żłobka i nie widać aby to negatywnie odbiło się na ich psychice więc nie można tego aż tak demonizować.... Wiem, że nieraz nie ma się wyjścia....Nas też to może czeka ale postaram się wybrać jakiś mały żłobek gdzie jest szansa, że panie trochę więcej uwagi są w stanie poświęcić dziecku....

Do góry