reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

To niekiedy działa, a zazwyczaj nie. Są psy, które to akceptują, a są takie, co się panicznie boją. Moje oba początkowo miały w nosie, pierwsze dwa lata w ogóle nie reagowały, a potem się zaczęło. Reagują na burze i na wybuchy bardzo intensywnie. Koty za to mają ciągle w nosie.

Moja w nocy przy fajerwerkach spała jak zabita, ja się obudziłam na 15 minut tych największych fajerwerków.

A przy okazji życzę sobie i Wam, żeby ten rok nie był gorszy.
Dokładnie, żeby ten rok był o wiele lepszy. Bo tamten rok mnie tylko dobił. Tylko narodziny młodej były dla mnie czymś dobrym.

reklama
No ja też nie wiem jak to będzie z tym żłobem, rekrutacja w marcu, czyli o adaptacji nie ma mowy no i nie wiadomo czy się dostanie. Masakra. Ja niestety zawodowo nie mam zbyt dużych możliwości wyboru godzin pracy, a zmiana zawodu raczej byłaby trudna (za wąska działka, a do tego mogę stracić prawo wykonywania zawodu). Oj ciężkie to będzie, ale z drugiej strony jakoś inni dają radę.
Ja nie czekam na państwowy nawet nie liczyłam na niego dla mnie to za późno dowiedzieć się na dwa tyg przed pójściem do pracy 😡
po świętach byłam w 5 priv naprawdę w niektórych to pic na wodę aż włos na głowie się jeży 🤬
jestem tym załamana ☹️ale nie będę śmęcić Wam szukam dalej...
mogę już powiedzieć, że biznes nic więcej 🙄rzadko która dyrektorka nawet potrafi odpowiedzieć na standardowe pytania typu jaka temp panuje w pomieszczeniu, nie wspomnę o filtrach do klimy niektóre nawet nie widziały że coś takiego jest 🙄
kiedyś Wam pisałam o takich gdzie dzieci spędzają dużo czasu na zew inspirowane Norwegia taaa szkoda pisać..☹️

Ja nie czekam na państwowy nawet nie liczyłam na niego dla mnie to za późno dowiedzieć się na dwa tyg przed pójściem do pracy 😡
po świętach byłam w 5 priv naprawdę w niektórych to pic na wodę aż włos na głowie się jeży 🤬
mogę już powiedzieć, że biznes nic więcej 🙄rzadko która dyrektorka nawet potrafi odpowiedzieć na standardowe pytania typu jaka temp panuje w pomieszczeniu, nie wspomnę o filtrach do klimy niektóre nawet nie widziały że coś takiego jest 🙄
kiedyś Wam pisałam o takich gdzie dzieci spędzają dużo czasu na zew inspirowane Norwegia taaa szkoda pisać..☹️
W żłobkach to mają gdzieś wszystko, bo to masówka i niestety raczej nie będą się z naszymi dzieciakami szczypać.

A my pozdrawiamy bo dziś Anastazja ma 10 miesięcy 😃 Jak zawsze mamy takie zdjęcie że hej 😂 pozowanie nam nigdy nie wychodzi

Załączniki

• 20220102_160520.jpg
    20220102_160520.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 88

Dlatego ja będę przez pierwszy rok korzystac z niani, dziecko pojdzie do żłobka / przedszkola jak będzie miec 2.5 roku. Tak zrobilam przy starszej corce i uwazam to za dobrą decyzję. Dziecko bedzie u siebie w domu, ja będę na poddaszu pracować (albo mąż) wiec zawsze będziemy miec oko na to co się dzieje.
Starsza poszła do żłobka, gdzie niby kadra przeszkolona z self reg, nvc a i tak wróciła do domu i powiedziała mi, ze ona 'wyje'. Spytalam ją kiedy wyje a ona mi, ze jak jest w żłobku i nie ma mamy. To moje kolejne pytanie, kto jej tak powiedział - ciocie w żłobku. To byly pierwsze tygodnie, wiec ciocie nie wiedzialy, ze moja odkąd ma 1.5 roku mowi całymi zdaniami. Porozmawiałam z ciociami, z dyrekcją i nagle zupełnie inne podejście do dziecka. Jakby była mniej komunikatywna to bym o niczym nie wiedziała i tak by do niej mówiły.

A my pozdrawiamy bo dziś Anastazja ma 10 miesięcy 😃 Jak zawsze mamy takie zdjęcie że hej 😂 pozowanie nam nigdy nie wychodzi

Rety jakie ona ma długie włoski! Sliczne jestescie dziewczyny 😘

Wy juz 10 miesiecy a my w piatek dopiero 9 będziemy świętować 😂

Dlatego ja będę przez pierwszy rok korzystac z niani, dziecko pojdzie do żłobka / przedszkola jak będzie miec 2.5 roku. Tak zrobilam przy starszej corce i uwazam to za dobrą decyzję. Dziecko bedzie u siebie w domu, ja będę na poddaszu pracować (albo mąż) wiec zawsze będziemy miec oko na to co się dzieje.
Starsza poszła do żłobka, gdzie niby kadra przeszkolona z self reg, nvc a i tak wróciła do domu i powiedziała mi, ze ona 'wyje'. Spytalam ją kiedy wyje a ona mi, ze jak jest w żłobku i nie ma mamy. To moje kolejne pytanie, kto jej tak powiedział - ciocie w żłobku. To byly pierwsze tygodnie, wiec ciocie nie wiedzialy, ze moja odkąd ma 1.5 roku mowi całymi zdaniami. Porozmawiałam z ciociami, z dyrekcją i nagle zupełnie inne podejście do dziecka. Jakby była mniej komunikatywna to bym o niczym nie wiedziała i tak by do niej mówiły.

Rety jakie ona ma długie włoski! Sliczne jestescie dziewczyny 😘

Wy juz 10 miesiecy a my w piatek dopiero 9 będziemy świętować 😂
A masz już nianię znalezioną? Ja na razie nie i coraz częściej myślę, że chyba zostanie oddać do żłobka prywatnego. Na razie mam dwa upatrzone i jutro będę dzwonić jak tam z miejscami..... Ale z tą nianią to masz komfort jednak, że będziesz blisko więc nic złego się nie może wydarzyć.

reklama
Do góry