reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

To niekiedy działa, a zazwyczaj nie. Są psy, które to akceptują, a są takie, co się panicznie boją. Moje oba początkowo miały w nosie, pierwsze dwa lata w ogóle nie reagowały, a potem się zaczęło. Reagują na burze i na wybuchy bardzo intensywnie. Koty za to mają ciągle w nosie.

Moja w nocy przy fajerwerkach spała jak zabita, ja się obudziłam na 15 minut tych największych fajerwerków.

A przy okazji życzę sobie i Wam, żeby ten rok nie był gorszy.
Dokładnie, żeby ten rok był o wiele lepszy. Bo tamten rok mnie tylko dobił. Tylko narodziny młodej były dla mnie czymś dobrym.

reklama
No ja też nie wiem jak to będzie z tym żłobem, rekrutacja w marcu, czyli o adaptacji nie ma mowy no i nie wiadomo czy się dostanie. Masakra. Ja niestety zawodowo nie mam zbyt dużych możliwości wyboru godzin pracy, a zmiana zawodu raczej byłaby trudna (za wąska działka, a do tego mogę stracić prawo wykonywania zawodu). Oj ciężkie to będzie, ale z drugiej strony jakoś inni dają radę.
Ja nie czekam na państwowy nawet nie liczyłam na niego dla mnie to za późno dowiedzieć się na dwa tyg przed pójściem do pracy 😡
po świętach byłam w 5 priv naprawdę w niektórych to pic na wodę aż włos na głowie się jeży 🤬
jestem tym załamana ☹️ale nie będę śmęcić Wam szukam dalej...
mogę już powiedzieć, że biznes nic więcej 🙄rzadko która dyrektorka nawet potrafi odpowiedzieć na standardowe pytania typu jaka temp panuje w pomieszczeniu, nie wspomnę o filtrach do klimy niektóre nawet nie widziały że coś takiego jest 🙄
kiedyś Wam pisałam o takich gdzie dzieci spędzają dużo czasu na zew inspirowane Norwegia taaa szkoda pisać..☹️

Ja nie czekam na państwowy nawet nie liczyłam na niego dla mnie to za późno dowiedzieć się na dwa tyg przed pójściem do pracy 😡
po świętach byłam w 5 priv naprawdę w niektórych to pic na wodę aż włos na głowie się jeży 🤬
mogę już powiedzieć, że biznes nic więcej 🙄rzadko która dyrektorka nawet potrafi odpowiedzieć na standardowe pytania typu jaka temp panuje w pomieszczeniu, nie wspomnę o filtrach do klimy niektóre nawet nie widziały że coś takiego jest 🙄
kiedyś Wam pisałam o takich gdzie dzieci spędzają dużo czasu na zew inspirowane Norwegia taaa szkoda pisać..☹️
W żłobkach to mają gdzieś wszystko, bo to masówka i niestety raczej nie będą się z naszymi dzieciakami szczypać.

A my pozdrawiamy bo dziś Anastazja ma 10 miesięcy 😃 Jak zawsze mamy takie zdjęcie że hej 😂 pozowanie nam nigdy nie wychodzi

Załączniki

• 20220102_160520.jpg
    20220102_160520.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 85

Dlatego ja będę przez pierwszy rok korzystac z niani, dziecko pojdzie do żłobka / przedszkola jak będzie miec 2.5 roku. Tak zrobilam przy starszej corce i uwazam to za dobrą decyzję. Dziecko bedzie u siebie w domu, ja będę na poddaszu pracować (albo mąż) wiec zawsze będziemy miec oko na to co się dzieje.
Starsza poszła do żłobka, gdzie niby kadra przeszkolona z self reg, nvc a i tak wróciła do domu i powiedziała mi, ze ona 'wyje'. Spytalam ją kiedy wyje a ona mi, ze jak jest w żłobku i nie ma mamy. To moje kolejne pytanie, kto jej tak powiedział - ciocie w żłobku. To byly pierwsze tygodnie, wiec ciocie nie wiedzialy, ze moja odkąd ma 1.5 roku mowi całymi zdaniami. Porozmawiałam z ciociami, z dyrekcją i nagle zupełnie inne podejście do dziecka. Jakby była mniej komunikatywna to bym o niczym nie wiedziała i tak by do niej mówiły.

A my pozdrawiamy bo dziś Anastazja ma 10 miesięcy 😃 Jak zawsze mamy takie zdjęcie że hej 😂 pozowanie nam nigdy nie wychodzi

Rety jakie ona ma długie włoski! Sliczne jestescie dziewczyny 😘

Wy juz 10 miesiecy a my w piatek dopiero 9 będziemy świętować 😂

Dlatego ja będę przez pierwszy rok korzystac z niani, dziecko pojdzie do żłobka / przedszkola jak będzie miec 2.5 roku. Tak zrobilam przy starszej corce i uwazam to za dobrą decyzję. Dziecko bedzie u siebie w domu, ja będę na poddaszu pracować (albo mąż) wiec zawsze będziemy miec oko na to co się dzieje.
Starsza poszła do żłobka, gdzie niby kadra przeszkolona z self reg, nvc a i tak wróciła do domu i powiedziała mi, ze ona 'wyje'. Spytalam ją kiedy wyje a ona mi, ze jak jest w żłobku i nie ma mamy. To moje kolejne pytanie, kto jej tak powiedział - ciocie w żłobku. To byly pierwsze tygodnie, wiec ciocie nie wiedzialy, ze moja odkąd ma 1.5 roku mowi całymi zdaniami. Porozmawiałam z ciociami, z dyrekcją i nagle zupełnie inne podejście do dziecka. Jakby była mniej komunikatywna to bym o niczym nie wiedziała i tak by do niej mówiły.

Rety jakie ona ma długie włoski! Sliczne jestescie dziewczyny 😘

Wy juz 10 miesiecy a my w piatek dopiero 9 będziemy świętować 😂
A masz już nianię znalezioną? Ja na razie nie i coraz częściej myślę, że chyba zostanie oddać do żłobka prywatnego. Na razie mam dwa upatrzone i jutro będę dzwonić jak tam z miejscami..... Ale z tą nianią to masz komfort jednak, że będziesz blisko więc nic złego się nie może wydarzyć.

reklama
Do góry